Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.10/01.0063

2 Obratlovci rybníka Obojživelníci, plazi Přírodopis 6. ročník Jana Míková

3 1. Žába pohybující se i na stromech. 2. Obojživelníci kladou vajíčka do: 3. Larva žáby se nazývá: 4. Larvy dýchají pomocí: 5. Larvy kterého hmyzu požírají pulce? 6. Larva i dospělec brouka, požírá pulce: 7. Bezocasí obojživelníci se nazývají obecně: 8. Obojživelníci …… stálou teplotu těla. 9. Dospělci dýchají pomocí: 10. Jeden z druhů žab: 11. Obojživelníci požírají nejčastěji: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.

4 ropucha obecná čolek velký

5 TŘÍDA: plazi hadi – užovka obojková -válcovité tělo až 1 m -suchá kůže krytá šupinami -svrchní část svléká „hadí košilka“ -srostlá oční víčka -jazyk je orgán hmatu a čichu -potrava – žáby, rybky, hraboši -samice klade kožovitá vejce -vývin přímý

6 zmije obecnáužovka obojková

7 Úkol: 1. Zakresli podle učebnice rozdílné znaky mezi užovkou a zmijí (strana 88)


Stáhnout ppt "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google