MEDIACE PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY garant vzdělávací akce Mgr. David Karel, Ph.D. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/48.0133.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb
Advertisements

Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Etický kodex I. Pedagogický pracovník jedná a rozhoduje se na základě principů humanity a demokracie, a to podle svých nejlepších dosažených znalostí.
Mediační kancelář Mgr. Andrea Vedralová
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Mediace Radka Janebová.
Klíčová aktivita 03 l Tuzemské a zahraniční stáže vedoucích pracovníků a učitelů mateřských škol Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Konflikty a způsoby jejich řešení
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Mediace Specifické metody SP LS 14. Pojem, cíle, legislativa Metoda rychlého, kultivovaného mimosoudního řešení konfliktů a sporů (co je konflikt ?proč.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.
Rodina neshody, konflikty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
OBČANSKO-PRÁVNÍ MEDIACE
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Kvalitní škola – kritéria a indikátory hodnocení
MEDIACE ČESKÁ ZKUŠENOST III. KONZULTACE. OSNOVA 1. ZÁKONNÉ PODMÍNKY PRO REALIZACE MEDIACE V ČESKÉ REPUBLICE 2. K PROCESU MEDIACE POJETÍ MEDIACE VZTAHY.
Mediace Specifické metody SP LS 14. Pojem, cíle, legislativa Metoda rychlého, kultivovaného mimosoudního řešení konfliktů a sporů (co je konflikt ?proč.
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS Jitka Navrátilová
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Plán vzdělávacích aktivit
Jak na akční plán?.
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS
Konflikt, koření života
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
První zkušenosti s evaluací
Setkání kariérových poradců
Specifické metody SP LS 16
Š A B L O N Y II.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Kariérové poradenství a podnikavost
Intenzivní podpora škol
Vzorový projekt pro gymnázia
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

MEDIACE PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY garant vzdělávací akce Mgr. David Karel, Ph.D. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/

Co je mediace Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ „Aby se vlk nažral a koza zůstala celá.“ Mediace je způsob řešení konfliktů, kde má svou roli mediátor jako nezávislá a nezaujatá osoba, která umožňuje/podporuje strany v hledání jejich praktických a reálných řešení konfliktu. Cílem mediace je dosažení vzájemně přijatelné dohody, která uspokojí obě strany nebo kompromis.

Uplatnění mediace ve školní praxi Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Usmíření sporů mezi: Školou a rodiči Zaměstnanci školy Vedením a zaměstnancem školy V ostatních mimoškolních kontextech: Rodinné a rozvodové spory Majetkové a dědické spory Občanské a sousedské spory Obchodní spory Spory v komunitě

Výhody mediace Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Urovnání sporů Dosažení spolupráce Získání jasných pravidel Zlepšení komunikace Zlepšení vztahů Vzájemné pochopení Snížení emočního napětí

Cíle výcviku v mediaci Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Seznámit pedagogy a výchovné poradce s procesem mediace. Naučit se vnímat zájmy a potřeby druhých. Seznámení se s mediačními technikami aktivního naslouchání.

40 hodinový výcvik v mediaci Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Dvě víkendová setkání Pátek 4 hod. Sobota 8 hod. Neděle 8 hod. 10 denní výcvik každý den po 4 hodinách.