SOFTWARE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁSADY PRO PRÁCI S POČÍTAČEM
Advertisements

HYGIENA PRÁCE U POČÍTAČE
VYPRACOVALA MGR. ILONA SADÍLKOVÁ SRPEN/2011 Úvod do Software VY_32_INOVACE_ICT34.10.
Licenční politika Pro výuku devátého ročníku ZŠ Vypracoval: S.V.
Zásady při práci s počítačem
Seznámení s počítačem.
L ICENCE SOFTWARU. O BSAH Open source software Freeware Donationware Plná verze Trial Shareware Demo.
Software Zákon a etika.
SOFTWARE a HARDWARE Název školy
SOFTWARE operační systémy
Software Dělení programů.
Právní aspekty užívání software
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Počítače a marketing ve venkovském cestovním ruchu Počítačový kurz Lektor: Ing. Marta Kočková.
Co je duševní vlastnicví? Duševním vlastnictvím se rozumí výhradní práva k nakládání s díly, vynálezy a jinými nehmotnými výsledky procesu lidské tvořivosti,
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win98, NT, XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ICT = informační a komunikační technologie
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ŠKOLSKÝ INTRANET ANEB CO JSEM KRESLIL NA TABULI. SÍŤOVÉ TOPOLOGIE Popis struktury sítě z pohledu propojení Nesouvisí se skutečným umístěním PC Často se.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.10 Téma: Úvod do Software.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Licencované a volně šířené programy, autorské právo.
Thang Bui Toan 4.B. Co je software ?  Software je něco, co není hardware  je programové vybavení počítače (sada všech počítačových programů umístěných.
Opakování učiva pro 8. ročník
* Obecně lze říci, že software je programové vybavení počítače např.: * BIOS * Operační systém * Aplikace * Ovladače * Je software důležitý? * Zatímco.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_2.2 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Legálnost užívání SW Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100 Mb/s.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV Druhy počítačových programů.
CENTRUM BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská a Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Uživatel počítačové sítě b) Vyučující tým: Daniel KLIMEŠ Ivo ŠNÁBL.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Licence Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
SOFTWARE I Operační software. BIOS Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci celého počítače Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
POČÍTAČOVÉ PIRÁTSTVÍ. V naší prezentaci se budeme v první části zabývat druhy softwaru a tím co je pro jednotlivé druhy povoleno a co naopak zakázáno.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_03 SOFTWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Mgr. Barbora Pilárová Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět: Informatika VY_32_INOVACE_05_SOFTWARE.
Licence. Licence - je právní termín, kterým lze Licence - je právní termín, kterým lze vyjadřovat několik skutečností, vyjadřovat několik skutečností,
Licence - povolení, oprávnění, svolení k užití programu - hranice mezi legálním užíváním, krádeží, přestupky z nedbalosti - za jejich použití (případně.
Předmět: Informační a komunikační technologie 1 Hygiena práce s počítačem Autor: Milan Franek.
Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_INF_612 Jméno autora: Mgr. Marie Kardová.
Software Programové vybavení počítače. Operační systém Je nejdůležitějším software prvkem v počítači Zajišťuje komunikaci mezi uživatelem a hardware „program“
Svobodný software Alternativy ke komerčním produktům Operační systémy
SOFTWARE Operační systémy.
SW pro správu PC, aplikační SW, licence
Freeware Shareware Demoverze Public domain
Rozdělení software podle účelu 2
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Software počítače – opakování, rozdělení software
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Opakování učiva pro 8. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

SOFTWARE

Co je to software ?

SOFTWARE všechny typy programového vybavení PC Rozdělení: systémové programy uživatelské programy

Systémové programy Operační systém Správce souborů (komunikace uživatel a PC – Windows, Linux) Správce souborů (práce se soubory – Total Commander) Komprimační programy (WinZip) Antivirové programy (Avast, AVG, NOD32, Norton Antivirus) Uživatelské programy Programy na práci (Word, MS Internet Explorer, CAD…)

TYPY PROGRAMŮ Shareware Freeware Demo Trial-verze Open source Lze volně šířit a testovat Zaplacení licence po vyzkoušení Freeware Volně šiřitelný, zdarma Demo Omezená verze programu Trial-verze Plně funkční program po omezenou dobu Open source Volně šiřitelný program, zdarma, lze upravovat uživatelem

ZASADY PŘI PRÁCI S POČÍTAČEM

ZÁSADY Neumísťujte počítač do míst s velkými teplotními rozdíly Počítač umístěte na pevném stole Do zásuvky s počítačem nezapínejte další spotřebiče Počítači nesvědčí prašné prostředí Při zapínání počítače nejprve zapněte periferie, naposled počítač Periferie připojujte k počítači ve vypnutém stavu

ZÁSADY Na monitor by nemělo dopadat přímé světlo Je nevyhovující umístit monitor proti oknu Při práci s počítačem používejte ergonomickou židli s podpěrkami pro ruce Monitor by měl být umístěn přímo před očima Dodržujte doporučenou vzdálenost od monitoru Při opisování by měla být příloha umístěna v úrovni monitoru