Integrationsfachdienst Job Coaching. Integrationsfachdienst Job Coaching (JC) je…  JobCoaching je službou se zásadně preventivním zaměřením, jejíž cílem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Projekt poradna pro integraci rodin cizinců a imigrantů.
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
Management Ing. Jan Pivoňka.
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Motivace 1.úvodní pojmy 2. pracovní motivace 3. stimulace
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Integrationsfachdienst Doprovodná pomoc Clearing Podporované zaměstnávání pro mladé.
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Pracovní skupina Pracovní skupinu tvoří určitý počet osob na jednom pracovišti, kteří jsou spjatí společnou činností, vnitřní strukturou sociálních pozic.
ohroženým domácím násilím
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Integrationsfachdienst Integrační odborné vzdělávání Asistence při odborné přípravě.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
Zjevná spotřeba oceli. Vývoj hlavních odběratelských oborů.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
Péče o osoby s afázií.
Denní centrum SVÍTÁNÍ, o.p.s.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Příklad ze života: portálová aplikace pro občany Prahy portálová umožňující občanům a organizacím sledovat a kontrolovat vyřizování provedených podání.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1.LF UK Mgr. Pavla Kordulová
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Marketing maloobchodu. Obsah 1. Marketingová komunikace v obchodní firmě 2. Nástroje komunikace obchodní firmy 3. Interní nástroje 4. Atmosféra prodejny.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Projekt Family Point – místo pro rodinu Ing. Mgr. Vít Janků Centrum pro rodinu a sociální péči.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
Péče o osoby s afázií.
Výstupy pracovních skupin
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Prvky edukačního procesu
Transkript prezentace:

Integrationsfachdienst Job Coaching

Integrationsfachdienst Job Coaching (JC) je…  JobCoaching je službou se zásadně preventivním zaměřením, jejíž cílem je udržitelná integrace osob se zdravotním postižením do pracovního života.

Integrationsfachdienst Job Coaching (JC) je…  poradenství  doprovázení na pracovišti  poskytování informací a sítí Tyto 3 aspekty představují centrální poslání služby JobCoaching.

Integrationsfachdienst Poradenství  Poradenství je v první řadě zaměřeno na osoby se zdravotním postižením a jejich sociální prostředí, jakož i na podniky a ostatní zaměstnavatele.

Integrationsfachdienst Doprovázení  Doprovázení na pracovišti může mít různé podoby. Typickými situacemi pro působení jobcoachingu jsou praxe, zkušební doba, fáze zaučování a zaškolování, restrukturalizace podniku a hrozící výpověď – krizový management.

Integrationsfachdienst Poskytování informací  Komunikace informací o výkonnosti doprovázených osob a dopadech na konkrétní pracovní situaci jak vůči osobám se zdravotním postižením, tak vůči jejich sociálnímu prostředí a zaměstnavateli.

Integrationsfachdienst Pro koho je JC určen?  JC mohou využít všichni klienti a podniky, o které pečuje společnost autArK Arbeitsassistenz.

Integrationsfachdienst Spolupráce Job Coaching AASS klient podnik prostředí

Integrationsfachdienst Kde se koná JC?  Přímo v podniku  Doprovázení na pracovišti  Coaching i mimo podnik  Doprovázení až do šesti měsíců  Intenzita podle potřeby

Integrationsfachdienst Využití JC?  Komunikace s kolegy  Předávání pracovně-technických dovedností  Motivace a postoj k práci  Hrozící ztráta pracovního místa  Doprovázení praxe  Orientace v čase a prostoru  Podpora v sociálním prostředí

Integrationsfachdienst Reálná situace Klient si nedokáže zachovat přehled Klient si nevzpomíná

Integrationsfachdienst Pracovní prostředky magnetický stůl tlačítka Start a Stop kontrolní tlačítko

Integrationsfachdienst Stanovit počáteční bod stanovení kontrolovaného úseku umístění tlačítka Start

Integrationsfachdienst Stanovit koncový bod stanovení kontrolovaného úseku umístění tlačítka Stop

Integrationsfachdienst Pracovní úkol kontrolovat a doplňovat regály

Integrationsfachdienst Umístit kontrolní tlačítko označení kontrolního úseku umístění kontrolního tlačítka

Integrationsfachdienst Kontrola regálu