Co je interaktivní tabule?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Interaktivní tabule Je to velká interaktivní plocha, ke které je připojen počítač a data-video projektor. Kombinuje výhody běžné popisovatelné tabule a.
Martina Musilová 4. I. Koncem šedesátých let vynálezce Douglas Engelbart představil světu novinku, která je dnes známá pod přezdívkou myš. Své jméno dostala.
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Prezentační prostředky Pavel Dvořák Úspěch prezentace nespočívá jen  v dobře připraveném obsahu,  ve skvělých řečnických obratech řečníka, ale do značné.
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
Identifikátor materiálu: EU
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Digitální učební materiál
Didaktická média v dějepisném vyučování
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Olympiáda techniky Plzeň 2011
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
ENGINEERED FOR BUSINESS All-in-One interaktivní řešení pro úspěšná jednání Roman Vejražka, Business Account Manager PROJEKTOR EB-1410Wi.
Představujeme službu Samepage
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Obrázky poskytla firma Complex,
Počítač a jeho příslušenství. Počítač a jeho příslušenství.
Co je interaktivní tabule?
Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
SMART Board - náš kamarád
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Využití interaktivní tabule ve výuce Projekt „Modernizace výuky pomocí ICT s ohledem na žáky se SVP“
Vizualizér Vizualizér je zařízení, které zachycuje obraz přímo z neprůhledné předlohy (trojrozměrné předměty, knihy, mapy apod.). Obraz zachycený pomocí.
INFORMATIKA 8 Videosekvence, webkamera III2 – I8- 20.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Úspora času Větší interaktivita hodiny Větší názornost Univerzální nástroj – různá čidla Fyzika, chemie, biologie – mezipředmětové vztahy např. M, Inf.,
HARDWARE II Periferie.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Hlasovací systém SMART Response
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
INTERAKTIVNÍ TABULE.
Pro výuku jakéhokoli předmětu je důležitá nejen odborná kvalifikace vyučujícího, ale také způsob prezentace učiva studentům. Současný rozvoj multimediálních.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
2OP381 Manažerská informatika 1
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Technologie interaktivní tabule
Základní škola, Březinská 1702, Vlašim
COGAIN 2009 Možnosti řízení invalidního vozíku. Systém řízení vozíku  Rozdělen do několika částí  Část pohonu Motor pohonu Senzory ujeté vzdálenosti.
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
MGR. Rostislav Harenčák Interaktivní tabule přinášejí do výuky díky své dostupnosti moderní didaktickou pomůcku, která může efektivněji zapojit.
PODNEBNÉ PÁSY Mgr. Petra Pitelková Základní školu v okrese Praha-západ navštěvuje 762 žáků. ZŠ HOSTIVICE U Zámecké zdi 1704.
SIPVZ 0281P2005 Výuka studentů v odborných předmětech pomocí prezentačních, grafických a databázových programů zpracovatel: ing. Svobodová Jana Quitta.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Myš, tablet, modem, UPS NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Prezentace informací.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Textový Editor.
Inf Prezentace informací
Polarizace Proseminář z optiky
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ - VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Práva dítěte Výchova k občanství
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Dobroty z vajec podoblast.
Transkript prezentace:

Co je interaktivní tabule? Interaktivní tabule je velká odolná zobrazovací plocha reagující na dotyk, propojená s počítačem vybaveným příslušným softwarem. Obraz z počítače je pomocí datového projektoru přenášen na tabuli a vy můžete jednoduše pouhým dotykem na povrchu tabule ovládat počítačové aplikace a psát poznámky či kreslit. Psát a kreslit můžete buď přímo prstem, nebo popisovačem.

SMART BOARD AKTIV BOARD Interaktivní tabule Smart Board Smart vizualizér Hlasovací systém SMART Response Interaktivní tablet SMART Airliner Interaktivní panel SMART Sympodium Interaktivní tabule Aktiv Board Activ View vizualizér Odpovědní systém Aktiv Vote Interaktivní tablet Activ Slate Interaktivní panel Aktiv Panel Dvě aktivně fungující pera Aktiv Arena

Interaktivní tabule + dataprojektor Interaktivní tabule může být propojená s dataprojektorem, který je umístěný na stropě, nebo může být dataprojektor (s krátkou ohniskovou vzdáleností) pevně spojený s tabulí

Vizualizér K interaktivní tabuli se dá připojit vizualizér. Jedná se vlastně o čtecí kameru, která snímá obrázek popř. trojrozměrný předmět. Vizualizér je propojen se softwarem interaktivní tabule, snímaný obrázek nebo trojrozměrný předmět se položí na plochu a může být ihned promítán na tabuli nebo vložen do prezentace popř. uložen. Otočná hlava s kamerou umožňuje během výuky například pořídit snímek třídy a pak s ním následně pracovat, což je pro žáky velmi atraktivní.

Hlasovací systém SMART Response Každý žák dostane svoje bezdrátové hlasovátko. K počítači nebo notebooku, kde je již nainstalovaný příslušný hlasovací software, se připojí přijímač. Dle zvolené technologie může být buď infračervený, nebo rádiový. S pomocí hlasovacího systému se dají rychle a snadno ověřit znalosti žáků. Po odhlasování se učiteli výsledky okamžitě automaticky zobrazí v prezentaci ve formě přehledných grafů. Výsledky hlasování mohou být následně uloženy, exportovány do statistik v Excelu, PDF atd. Staničky navíc mohou být identifikované dle uživatele. Můžete tak hlasovat anonymně, nebo do softwaru importovat jmenný seznam třídy a výsledky budou adresné.

Odpovědní systém ACTIVote V odpovědním systému je možné získat odpověď od všech žáků v průběhu několika vteřin volbou ze šesti možností Pro učitele přináší ActiVote spontánnost a vyšší zapojení žáků, okamžitou zpětnou vazbu, ale i celou řadu možných řešení od prosté ankety, rychlého opakování či závěrečné písemky.

Interaktivní tablet Interaktivní tablet umožňuje to, že se učitel může volně pohybovat po třídě a se speciálním perem ovládat jakoukoli softwarovou aplikaci, psát poznámky nebo zvýrazňovat informace a vše se okamžitě zobrazuje na interaktivní tabuli. Tablet mohou využívat i žáci či studenti, mohou mít před sebou na lavici položený tablet a interaktivně se zapojovat rovnou ze své lavice do výuky. Takto může pracovat více žáků najednou a zároveň se dá pracovat na interaktivní tabuli. Tablet umožní zapojit do hodiny i žáky s tělesným postižením.

Interaktivní panel Interaktivní dotykový panel je určen pro velké posluchárny, kde není možné použít dotykovou interaktivní tabuli. Umožňuje dynamickou komunikaci s žáky a studenty, perem se dají vpisovat poznámky přímo do promítané přednášky, zdůrazňovat vybraná místa v prezentaci nebo rychle načrtnout jednoduchý obrázek (a samozřejmě pak vše uložit do PC).

ActivArena - dvě zároveň fungující pera Aktivní prvky ve výukovém objektu je možné ovládat dvěma pery současně. ActivArena  dokáže z interaktivní plochy vytvořit panelovou diskuzi, stejně tak jako sledovat dva žáky, kteří se v daném limitu snaží vyluštit křížovku či správně přiřadit popisky svalů k anatomickému obrazu. Učitel má celou dobu tuto situaci pod kontrolou, protože ze svého pera může aktivovat či naopak vypnout pera žáků.

Co je interaktivní výuka? Interaktivní výuka je zcela nová metoda vyučování na ZŠ a SŠ, která má několik hlavních cílů: nabídnout žákům zábavnější a méně stereotypní formu výuky, a tím zvýšit jejich motivaci k učení zapojit do procesu učení samotné děti, ty již nemají být jen pasivními posluchači, ale mají spoluvytvářet výuku a aktivně se zapojovat do procesu vzdělávání.

Důležitým znakem interaktivní výuky je zjevná názornost a systematičnost ve výuce, součástí jednotlivých předmětů jsou: audio i video nahrávky s materiály, které doplňují či upřesňují dané téma webové odkazy, na nichž mohou žáci získat rozšiřující nebo konkrétnější informace o probírané látce mezipředmětové vztahy, což pomáhá dětem uvědomit si, že jednotlivé poznatky je nutné kombinovat s jinými, doplňovat je a vzájemně propojovat, ne separovat

Zdroje http://www.avmedia.cz/skoly http://www.promethean.cz/