ZÁHADNÉ BYTOSTI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

III/2 XV A
Bažant obecný (Phasianus colchicus)
(Odocoileus virginianus)
Č l o v ě k (výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_539_Př8     Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu                      
Jaguár americký.
Medvědi.
ZVÍŘATA AUSTRÁLIE (2) - PROCVIČUJEME SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 100
Hloubky Ryb
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Anakonda Velká.
Whale shark (žralok obrovský).
Referát -Tygři Jakub Šavrňák
Krajina a životní prostředí
NEJJEDOVATĚJŠÍ ŽIVOČICHOVÉ
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Primáti Martin Man Jan Dresler.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Tučňáci Katka Krejsová.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Vypracoval: Marek Trefil Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování: 2.12.
Manta obrovská Kateřina Fidlerová 2014.
Tropický deštný les SAVCI.
Po stopách ohrožených zvířat
Dudek Chocholatý.
ANTARKTIDA.
ŠELMY.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_477_Převody jednotek času AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK,
Želvy.
Latimérie podivná.
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Orangutani.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Moře a oceány obratlovci.
Plejtvák obrovský Předmět: Biologie Třída: 1L
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace
Sloni.
Savci.
Živočichové tropických deštných lesů (2)
Živočichové kolem rybníku
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
Psovité šelmy By: Petr West.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 001
PTAKOPYSK PODIVNÝ NICOLE VŠETULOVÁ.
Živočichové u vody 3. ročník.
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Dinosauři.
BROUCI.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_11_Tropický pás
REKORDY ZVÍŘAT.
Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
(Andrias davidianus). Velemlok čínský je největší mlok na světě Měří kolem 115 cm, ale může dosahovat délky až 180 cm Važí kolem kg Živí se hmyzem,
ŽELVY A KROKODÝLI (po výkladu si zapiš do sešitu)
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
Plasty- globální problém
Plasty- globální problém
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Transkript prezentace:

ZÁHADNÉ BYTOSTI

Záhadné bytosti Skoro každý rok dochází k objevení cca 100 druhů zvířat, většinou hmyz, ryby, zřídka ptáci, zvířata malého vzrůstu. Objevy velkých zvířat jsou nahodilejší.

Kryptozoologie Obor zoologie zkoumající živočichy, o kterých neexistují nezvratné důkazy, ale jejichž existenci naznačují zprávy domorodců, pozorování cestovatelů, historické záznamy, legendy apod. Zakladatel: francouzský zoolog Bernard Heuvelmans

Objevy 20.století 1902 – horská gorila 1912 – komodský drak 1929 – šimpanz bonobo 1938 – ryba coelacanthus 1976 – žralok velkotlamý 1994 – Saola

COELACANTHUS Nalezena v r. 1938 Byla považována za vyhynulou v druhohorách. Vylovena u břehů Afriky a později i u Komorských ostrovů kde ji místní domorodci dobře znali.

COELACANTHUS Tato ryba rodí živá mláďata a žije ve velkých hloubkách, kde je studená voda. Na mořském dně se z nepochopitelného důvodu staví na hlavu a tráví v této poloze dlouhou dobu. Průměrná váha je 80 kg a může být dlouhá až 2 m.

COELACANTHUS Česky Latimérie podivná

Ötzi ledový muž Mumie člověka z doby 3300 př. n. l. (doba měděná) nalezená na ledovci v Ötztalských Alpách Pravěký člověk zemřel na následky zranění – vykrvácel. Byl 160 cm vysoký a věkově byl kolem 50 let. Jeho tělo je velmi dobře zachovalé.

Nález Ötziho Nalezen v r. 1991 náhodnými turisti. Zavolaní záchranáři si mysleli, že jde o pohřešovaného horolezce. Spolu s ním se zachovali různé předměty (měděná sekera, nůž, šíp a luk). Nyní je v Bolzanu Jihotyrolském archeologickém muzeu.

Foto Detailní foto a 3D snímky najdete na iceman.eurac.edu

ŽRALOK VELKOTLAMÝ Nalezen v r. 1976 Dosahuje délky 5 metrů a hmotnosti 680 kg. Žije v hloubce 135 – 150 m, po západu slunce vystoupí do hloubky 12 m, kvůli své potravě, která se sem také přemisťuje.

ŽRALOK VELKOTLAMÝ Má ochablé tělo a velká ústa s malými zuby. Od objevení bylo uloveno 42 těchto žraloků (nejvíce u břehů Japonska).

Saola Nalezena v r. 1992 Jeden ze světově nejvzácněších savců Nachází se pouze v lesích u Vietnamsko – loaských hranic.

Saola Domorodci mu říkají zdvořilé zvíře, protože se tiše pohybuje po lese. Analýza DNA ukázala, že se jedná nový druh antilopy. V minulosti jich bylo viděno pouze 11.

NETOPÝREK THAJSKÝ Nalezen koncem 90. let 20. st. Je to nejlehčí netopýr a druhý nejmenší savec na světě – měří 29 – 33 mm a váží 2,5 g Nachází se pouze v Thajsku a Barmě

NETOPÝREK THAJSKÝ Pro svou velikost si vysloužil přezdívku včelí netopýr. Samice rodí jednou ročně jednoho potomka. Najdeme ho pouze ve 21 vápencových jeskyních v Thajsku.

Kuprej Nalezen v r. 1937 Jedná se o divokého tura. Dosahuje délky 190 cm a váhy 1700 kg. Je to kriticky ohrožený druh.

Kuprej Žije ve stádech v mírně zalesněných kopcích kde jí trávu. Od roku 1989 nikdo Kupreje nespatřil, proto se jedná možná už o vyhynulý druh.

Závěr Během 20. století bylo nalezeno mnohem více bytostí než je tu uvedeno. Na světě je mnoho živočichů, které čekají na objevení – např. tajemné hlubiny oceánů vydávají stále nová tajemství.

Kryptozoologie se nezajímá o skutečná zvířata, ale o zvířata nikoliv nemožná. - Philippe Tobias (jihoafrický palentolog) Zdroj: Kniha – Záhadné bytosti žijí (Fikce nebo skutečnost?) – Pierre Affre, Éric Joly www.wikipedia.org