Rozpočtové určení daní – „U-křivka“ a nástrahy průměru Ing. Miroslav Uchytil starosta města Chlumec nad Cidlinou XII. Sněm, Zlín 26. a 27. května 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Statutární město Ostrava
místopředseda Asociace krajů ČR a hejtman Pardubického kraje
Ing. Dan Jiránek primátor Statutárního města Kladna.
Novela zákona o dani z nemovitostí. 2 - novela zákona je účinná od podle původního návrhu mělo dojít ke zrušení daně z nemovitostí u zemědělských.
Rozpočtové určení daní očima starostů menších měst ČR
Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Rozpočtové určení daní na Slovensku
Bydlení v obecních bytech
RUD Rozpočtové určení daní Ing. Jan Mládek, CSc. Stínový ministr financí ČSSD Praha, Listopad 2011.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Optimalizace počtu matričních úřadů Porada s MV ČR konaná dne
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Cézava – návrh 1. Ekonomické dopady změny struktury krajiny.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
P ř íprava nového zákona o RUD Mgr. Petr Gazdík -starosta obce Suchá Loz -člen komise MF pro přípravu nového zákona o RUD.
Pracovní setkání s obcemi ZK 2014
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
Výhled financí obcí Ing. Luděk Tesař.
SENÁT PČR 11. ZÁŘÍ 2012 STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA.
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Fiskální význam daně z nemovitostí 18. února 2010 Mgr. Peter Chrenko náměstek ministra financí.
Statutární město Ostrava
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
XII. Celostátní finanční konference Svaz měst a obcí ČR POKLES EKONOMIKY A DOPAD NA HOSPODAŘENÍ OBCÍ Pavel Bém Primátor hl. m. Prahy
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
Hmotná nouze 29. června 2010 Bc. Ivana Šťastná vedoucí OSV
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
1 Daň z nemovitostí: prostor pro reformu Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP Vysoká škola CEVRO Institut 18. února 2010.
Účetní reforma v druhém roce
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Současné problémy ve financování obcí Úvodní slovo Ing. Oldřich Vlasák.
Vliv zvýšení SD na chování dopravců Vladimír Starosta prezident Sdružení autodopravců ČESMAD BOHEMIA.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Jak dál s daní z nemovitostí? Odbor legislativy majetkových daní a poplatků Alena Holmes.
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Ing. Karel Tyll ředitel odboru státního rozpočtu 2. prosince 2010
Finanční a rozpočtové právo
Ing. Marcela Strakošová
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
1 Veřejná správa Právní systém © zpracoval Jan Přenosil.
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Návrh na změnu RUD (kompromisní návrh) Miroslav Kalousek, ministr financí ČR.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Ing. Luděk Tesař ekonom Ekonomika ČR v souvislostech rozpočtů.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
1 Vývoj hlavních makroekonomických indikátorů české ekonomiky a jejich predikce I. Zdroj: Predikce makroekonomického vývoje na rok 2004, MFČR, 2004.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Rozpočtová soustava Finanční zdroje územních samospráv
Rozpočet obce Černovice
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
plk. JUDr. Jaromír TKADLEČEK
Ministerstvo financí ČR červen 2011
Odbor dopravy a silničního hospodářství
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Rozpis rozpočtu a normativy
Transkript prezentace:

Rozpočtové určení daní – „U-křivka“ a nástrahy průměru Ing. Miroslav Uchytil starosta města Chlumec nad Cidlinou XII. Sněm, Zlín 26. a 27. května 2011

2 Proč vznikla „U-křivka“ 2008 – poslední novela RUD, koeficienty postupných přechodů, začlenění kritéria katastrální rozlohy Podpora obcí s velkým katastrem – není hledisko zajišťovaných veřejných služeb (školy, knihovny, volnočasové aktivity, přenesený výkon státní správy) Spádové obce s katastrem odpovídajícím zastavěnému území – negativní dopad novely, srovnání ročních daňových příjmů na obyvatele POZOR – křivka pracuje s průměrnými hodnotami

Návrhy roku nerealizované

Návrhy 2011 (resp. 2013??)

Nástrahy průměru příklad obcí ve Zlínském kraji I. zdroj dat: CCB-Czech Credit Bureau, a.s.

Nástrahy průměru příklad obcí ve Zlínském kraji II. zdroj dat: CCB-Czech Credit Bureau, a.s.

Nástrahy průměru příklad obcí ve Zlínském kraji III. zdroj dat: CCB-Czech Credit Bureau, a.s.

8 Existuje řešení? 2009 – usnesení XI. Sněmu – daňové výnosy žádné obce nebudou pod 7800 Kč/obyvatel 2010 – obnovena pracovní skupina k RUD – novela připravována na rok 2013, Svaz usiluje o dílčí řešení ve prospěch obcí na dně křivky již v rámci rozpočtu na rok 2012 (rozpuštění dotací) 2011 – Chlumecká výzva – předpoklad prezentace v Rozpočtovém výboru, příslib setkání s ministrem financí Propracovanější diskuze o navázání RUD na objem zajišťovaných veřejných služeb

9 Děkuji za pozornost