Centrum transferu biomedicínských technologií

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2013.
Centrum transferu biomedicínských technologií Fakultní nemocnice Hradec Králové Univerzita Hradec Králové Fakulta vojenského zdravotnictví.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Jaroslava Barbara Sporková Inovace ve vzdělávání o inovacích.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Spolupráce firem s výzkumnými organizacemi - možnosti a jejich úskalí I. neformální setkání Vladimíra Zádová Technická univerzita v Liberci SVOC ROBOTIKA.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Výzkum ve FN HK Ing. Karel Antoš, Ph.D. Stáž CEPIN
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji 29. – OSTRAVICE Komercializace výsledků výzkumu a vývoje (marketing.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Centrum pro přenos poznatků a technologií Univerzity Karlovy (CPPT UK) 10 let
Vsázíme na vzdělání Praha
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Přenos poznatků a technologií na UK
Transkript prezentace:

Centrum transferu biomedicínských technologií Fakultní nemocnice Hradec Králové Univerzita Hradec Králové Fakulta vojenského zdravotnictví www.fnhk.cz/ctbt

Základní údaje o projektu Název projetu: Centrum transferu biomedicínských technologií HK Program: OP věda a výzkum pro inovace (OP VaVpI) Oblast podpory: 3.1. Komercializace výsledků výzkumu organizace a ochrana jejich duševního vlastnictví Řídící orgán: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Příjemce: Fakultní nemocnice Hradec Králové Partner projektu: Univerzita Hradec Králové Fakulta vojenského zdravotnictví Doba trvání: 07/12 - 06/15 (3 roky - doba financování z dotace) Místo realizace: Hradec Králové Rozpočet projektu: způsobilé výdaje 24 666 900 Kč www.fnhk.cz/ctbt

Organizační struktura doplnit 6x fn, 3x uhk a fvz - skauti www.fnhk.cz/ctbt

Rozpočet projektu Základní kapitoly rozpočtu projektu Vybavení a zařízení (diskové pole) 212 tis. Kč Nehmotný majetek (sharepoint) 540 tis. Kč Služby 4 981 tis. Kč Osobní výdaje 14 911 tis. Kč Cestovné 2 865 tis. Kč Materiál, DHM 793 tis. Kč Publicita projektu 150 tis. Kč Rozpočet FN HK 20 964 tis. Kč Rozpočet FVZ 931 tis. Kč Rozpočet UHK 2 771 tis. Kč www.fnhk.cz/ctbt

CTBT Regionální projekt - centrum významných výzkumných a vzdělávacích organizací v Královéhradeckém kraji Fakultní nemocnice Hradec Králové Univerzita Hradec Králové Fakulta informatiky a managementu Přírodovědná fakulta Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany Hlavní zaměření na oblast biomedicíny a příbuzných oborů rozvoj komercializace nových objevů, poznatků a know how Vize projektu Vytvoření efektivního systému přenosu nových poznatků výzkumných organizací směrem k aplikační sféře a umožnit tak jejich komercializaci www.fnhk.cz/ctbt

Cíle CTBT vytvoření systému ochrany duševního vlastnictví a jeho efektivní využití. vytvoření fungujícího modelu zakládání technologicky orientovaných firem nastavení podmínek pro zvýšení objemu smluvního výzkumu vytvoření systému efektivního vyhledávání aplikačně využitelných výsledků VaV propagace a prezentace centra navazování kontaktů s komerčními subjekty a provádění analýz potřeb aplikační sféry www.fnhk.cz/ctbt

CTBT aktuálně řeší: 3 patentové přihlášky (1x FVZ, 2x FN HK) 1 x smlouva o spolupráci (FN HK) 3 x smluvní výzkum (FN HK) 1 x komercializace produktu (FN HK) www.fnhk.cz/ctbt

Cílová skupina Účastníci projektu: příjemce a partneři, jejich interní útvary, výzkumníci a výzkumné týmy Spolupracující subjekty a projekty HIT klastr Technologické centrum Hradec Králové CZEPLINN RECOOP Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - projekt EF-TRANS CEPIN Externí poradenské společnosti - dodavatelé služeb, např. patentová kancelář apod. Aplikační sféra - komerční firmy www.fnhk.cz/ctbt

PR aktivity CTBT Interní (mezi partnery projektu): FVZ FN HK UHK kolegium porada přímo podřízených vědecká rada FN HK Seminář Věda a výzkum ve FN HK schůzka skautů UHK velká vědecká rada rektorát Přírodovědecká fakulta Externí (mimo partnery projektu): Praktické problémy transferu technologií v ČR (Křtiny, ČR) Technology Transfer Conference (Lublaň, Slovinsko) Tech Transfer Summit (Rockville, USA) www.fnhk.cz/ctbt

Navázaná spolupráce Technologické centrum Hradec Králové Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Centrum podpory inovací VŠB Ostrava Ders Centrum transferu technologií a znalostí Univerzity Pardubice Centrum výzkumných kontraktů Berg and White www.fnhk.cz/ctbt

Vzdělávání pracovníků CTBT Specializační studium Úřadu průmyslového vlastnictví v oboru Ochrana průmyslového vlastnictví Certifikovaný kurz Technology Transfer Manager (Junior) – European Knowledge Transfer Society seminář Models of Knowledge and Technology Transfer in Pharmacological Sciences (AKTOP, CEPIN) seminář Práva k výsledkům VaV projektů (Technologické centrum AV ČR) seminář Uplatňování práv duševního vlastnictví (Český svaz vynálezců a zlepšovatelů) seminář Práva k duševnímu vlastnictví (CzechInvest) www.fnhk.cz/ctbt

Indikátory projektu Počet nově vytvořených pracovních míst Celkem vytvoření 3 pracovní míst (3 celé pracovní úvazky) Počet subjektů využívajících služeb na podporu komercializace Celkem 96 subjektů využívající služby centra každá fyzická i právnická osoba, jíž se budou zaměstnanci centra věnovat v otázkách aktivit a naplňování cílů centra minimálně po dobu 8 hodin. www.fnhk.cz/ctbt

Kontakty Fakultní nemocnice Hradec Králové Centrum transferu biomedicínských technologií Sokolská 581, 500 05 Hradec Králové www.fnhk.cz/ctbt Vedoucí CTBT prof. Ing. Kamil Kuča, Ph.D. kamil.kuca@fnhk.cz 495 832 923 Specialista – biomedicína a klinické studie Mgr. Lucie Bartošová, Ph.D. lucie.bartosova@fnhk.cz 495 832 925 Specialista – IT a zdravotnická technika RNDr. Martin Kuneš, Ph.D. martin.kunes@fnhk.cz 495 832 926 Specialista - Metodik Ing. Jiří Mošna, MBA jiri.mosna@fnhk.cz 495 832 924 Administrátor a PR Ing. Martin Sedláček martin.sedlacek@fnhk.cz 495 833 964