 Razítkování je tisknutí motivu vyrobeného z pryže na výrobek.  Dekor je používán v různých seskupeních a kombinacích.  Může být použito jako samostatný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.Význam kosmetického účinku šamponu
Advertisements

Programování motorů I..
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Popis etikety CLEAMEN Etiketa CLEAMEN.
Šablony GEOLOGIE 6. Vnitřní stavba krystalu
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Multimediální svět.
Tato prezentace byla vytvořena
RAZÍTKA.
Minimalizace logických funkcí - pomocí Booleovy algebry
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
LINKOVÁNÍ A PÁSKOVÁNÍ ZLATEM
Technická kontrola a evidence.
Tupování BARVOU.
Vznik Země Vznik vesmíru= teorie Hot Big Bang =velký horký třesk = silná exploze před 15 miliardami let, vzniká po ní mračno plynů a prachu, z něj vznik.
PRAVÝ LEPT.
Rozdělení dekorace porcelánu podle nanášení na glazuru a pod glazuru
Pružiny.
VADY DEKORACE.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
OCELOTISK.
Skupenství látek.
DEKORACE TISKEM.
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová.
KERAMIKA 2 Keramické hmoty, glazury, nástroje a pomůcky.
PODGLAZUROVÁ DEKORACE
Případová studie GLASS UNION Základní charakteristika výroby.
 Vyžaduje jak praktické dovednosti, tak teoretické znalosti.Je to ruční provedení každého dekor. prvku bez mechanizačních a reprodukčních prostředků.
Materiál používaný při dekorování keramiky
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
PEROKRESBA.
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
DEKORACE EM.
POMŮCKY PRO DEKORACI KERAMIKY A PORCELÁNU
LINKOVÁNÍ A PÁSKOVÁNÍ BARVOU. Pomůcky a materiál : sklen ě ná paleta na keramickou barvu porcelánový kalíšek na terpentýn ocelová st ě rka št ě tce na.
NAPODOBENÝ LEPT.
RAZÍTKOVÁNÍ BARVOU. Velmi málo používaná dekorace. Jedná se o přenášení motivu razítka na porcelánový výrobek a zaprašování barvou. Touto dekorační technologií.
DEKORAČNÍ TECHNIKY NA GLAZURU.
NÁZEV:VY_32_INOVACE_02 ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Kvalitní a efektivní vzdělávání pro žáky ŠKOLA:Střední škola polygrafická,
VY_32_INOVACE_ZB04_2364TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj.
Pracovní instrukce Stručný výtah z norem, určují základní povinnosti pracovníků. Vyvěšeny na pracovišti. Specifikují povinnosti obsluhy zařízení, které.
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
Přírodopis 9 4. hodina Stavba Země
Dekorace keramického výrobku Dekorace keramického výrobku Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PČ_003_Práce s drobným materiálem_Stojánek na ubrousky
Ch_021_Koroze Ch_021_Chemické reakce_Koroze Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
3. Laboratorní práce Pokožka listu s průduchy
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
VY__III/2__INOVACE__198 Pracovní činnosti Ubrousková technika 1.
MISKA NA SLADKOSTI vy_32_Inovace_07MD-2
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Návrhové systémy.
LITOSFÉRA Stavba zemského povrchu
Vnitřní struktura technických materiálů
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
OBJEM Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_11_29.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
VY_32_INOVACE_657_OCHRANA MATERIÁLU NÁTĚREM Název školy
SŠ-COPT Uherský Brod David Kranz 20. Zdobení zbraně
Magnety přírodní a umělé
Povrchové úpravy.
Těžké šlehané hmoty / TŠH/.
Výroba dřevěných obalů na trhu od roku 2000
Recepty ,udělej si sám’.
Transkript prezentace:

 Razítkování je tisknutí motivu vyrobeného z pryže na výrobek.  Dekor je používán v různých seskupeních a kombinacích.  Může být použito jako samostatný dekor, nebo v kombinaci s jinými dekoračními prvky.

 pryž s motivem  mechová pryž  dřevěný špalíček  paleta, stěrka  razítkovací a tekuté zlato  ředidlo, hřebíčkový olej  papírky na ukončení dekoru

 Kanta – razítko se nanáší jedno vedle druhého, tvoří celistvý pás  Rozeta – středový motiv  Plnorazítko – razítka na sebe navazují a tvoří tapetu  Házenka – razítka jsou většinou pravidelně rozmístěna na výrobku

 Na paletu se nanese zlatá pasta a ta se stěrkou rozetře (natáhne) do stejnoměrné vrstvy. Razítko se postupně otiskuje v natažené vrstvě a přenáší se na výrobek. Dbáme na to, aby se na paletě neotisklo razítko 2krát na stejné místo.

 Po vytisknutí natažené vrstvy se tato stáhne špachtlí a nanese se nová vrstva. Preparát se takto postupně přemístí do druhého rohu palety. Tuhý preparát se naředí tekutým zlatem. Je možno přidat pár kapek hřebíčkového oleje.  S takto naředěným zlatem můžeme pokračovat v dalším razítkování.  Razítko je potřeba často čistit.

 Je nutno dodržovat bezpečnostní předpisy pro práci s drahými kovy. Zlato obsahuje nitrobenzen, který se vstřebává kůží.

 Jaké pomůcky potřebujeme k razítkování zlatem?

 Na razítkování zlatem potřebujeme : paletu, stěrku, razítko.

 Z čeho je vyrobeno razítko?

 Razítko je vyrobeno z tenké pryže, mechové pryže a dřevěného špalíčku.

 Čím ředíme vyrazítkované zlato?

 Zlato ředíme tekutým zlatem, můžeme přidat hřebíčkový olej.