Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MISKA NA SLADKOSTI vy_32_Inovace_07MD-2

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MISKA NA SLADKOSTI vy_32_Inovace_07MD-2"— Transkript prezentace:

1 MISKA NA SLADKOSTI vy_32_Inovace_07MD-2
Dagmar Matúšů ZŠ a MŠ Nedašov

2 Anotace tento výukový materiál obsahuje pracovní
postup výroby misky z papíru formou prezentace Autor Dagmar Matúšů Datum zhotovení duben 2012 Jazyk český Očekávaný výstup pracuje se podle jednoduchého slovního návodu a předlohy Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova miska, pracovní postup, práce s lepidlem, práce s papírem, barvami Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity aktivita Cílová skupina žák Stupeň a typ vzdělání základní vzdělávání – první stupeň Typická věková skupina třída Celková velikost ,7 MB

3 MISKA NA SLADKOSTI

4 Co budeme k výrobě potřebovat?
tekuté lepidlo nůžky umělohmotná miska noviny štětec sádlo tempery

5 Pracovní postup Nejprve si misku z vnější strany přetřeme sádlem (to proto, aby se nám naše miska dobře odlepila). Poté natrháme noviny na menší kousky a postupně je na misku lepíme tak, aby nezbyla žádná volná místa a nejlépe aspoň 3- 4 vrstvy.

6 Při lepení novin dbáme na to, aby byly kousky vždy pečlivě přilepeny a žádný z nich neodstával. Jakmile budeme mít misku alespoň 4x oblepenou, necháme ji důkladně zaschnout. Dalším krokem bude papírovou misku opatrně oddělit od formy.

7 Misku můžeme využít jako dárek pro maminku k blížícímu se Dni matek.
Nyní si přichystáme temperové barvy dle našeho výběru. Snažíme se tempery moc neředit, aby nám noviny neprosvítaly přes barvu. Rozmyslíme si motiv a aplikujeme na misku. Opět necháme důkladně zaschnout a nakonec přestříkáme bezbarvým lakem. Misku můžeme využít jako dárek pro maminku k blížícímu se Dni matek.

8

9 METODIKA Prezentace pomáhá učiteli při tradiční frontální výuce praktických činností ve třídě. Vysvětluje pracovní postup při výrobě papírové misky na sladkosti. Může být také využita při samostatné práci žáků, kde si učitel může ověřit schopnost žáků samostatně pracovat a číst s porozuměním.

10 POUŽITÉ ZDROJE =itp:clipart&tbm=isch&tbnid=MqHmBj25CWXheM:&imgrefurl= .rosiepiter.com/clipart_illustrations/assorted_candies_in_bright_colors_ html&docid=0uQQgE2tQ4fNTM&imgurl= clipart_illustrations/assorted_candies_in_bright_colors_ _SMU.jpg&w=300&h=263&ei=CK6VT7-cBsnVtAbt2ej- Dg&zoom=1&iact=hc&vpx=656&vpy=169&dur=94&hovh=210&hovw=240&tx =179&ty=104&sig= &page=1&tbnh=122&tbnw=139 &start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:3,s:0,i:73


Stáhnout ppt "MISKA NA SLADKOSTI vy_32_Inovace_07MD-2"

Podobné prezentace


Reklamy Google