Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Návrhové systémy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Návrhové systémy."— Transkript prezentace:

1 Návrhové systémy

2 Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná škola Litovel, Komenského 677 Číslo materiálu: III/ _Editor patic součástek Autor: Ing. Janyška Lubomír Tématický okruh: Návrhové systémy Ročník: II. Datum tvorby: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Janyška Lubomír

3 Editor patic součástek
Patice součástky se tvoří z vodivých prvků - pájecích bodů a z vodičů či z vodivých ploch. Obrys součástky naznačuje kolik místa zabere součástka na desce.

4 Pájecí body se skládají z razítek, která tvoří motiv na jednotlivých vrstvách pájecího bodu. K dispozici je řada tvarů razítek. Každý pájecí bod se skládá z razítka horní vrstvy, razítka dolní vrstvy, šesti razítek vnitřních vrstev, razítka horní nepájivé masky, razítka dolní nepájivé masky a vrtání.

5 Pájecí plošky mohou být na všech nebo jen na některých vrstvách
Pájecí plošky mohou být na všech nebo jen na některých vrstvách. Mohou a nemusí mít vrtání. Součástí každé pájecí plošky je její nepájivá maska. Lze tedy vytvářet patice pro klasickou i povrchovou montáž. K dispozici je řada tvarů razítek.

6 Každá pájecí ploška má přiřazeno přípojné místo - horký bod.
Tento bod určuje místo připojení pro systém kontroly vodivostí editoru spojů. Zpravidla se umisťuje do středu pájecí plošky či vodivé plochy. Součástí horkého bodu je i jeho číslo.

7 Součástka na desce je tvořena čárami, kružnicemi, oblouky, obdélníky nebo polygony na příslušné vrstvě. Textový popis patice tvoří reference, název patice, horký bod . Patice mohou být rastrové i mimorastrové, protože celý systém pracuje vektorově.

8 Součástí patice mohou být i složité motivy na vodivých vrstvách pro montáž mechanicky komplikovanějších prvků (výkonových spínačů, konektorů). V určených vrstvách lze v patici nakreslit i kresbu pro potisk desky.

9 Všechny součástky jsou uloženy v knihovnách
Všechny součástky jsou uloženy v knihovnách. Knihovny jsou organizovány podle typu součástek a nebo podle výrobců pomocí stromové struktury.

10 Anotace: Tato prezentace slouží k výuce systémů pro simulaci a návrhy el. zařízení. Žáci na základě studia vytváří pomocí PC obvody el. zařízení a výstupní data pro výrobu. Použité zdroje: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Janyška Lubomír


Stáhnout ppt "Návrhové systémy."

Podobné prezentace


Reklamy Google