Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z lehkých šlehaných hmot. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Výrobky z lehkých šlehaných hmot 2. Obr. 1.
Indiánky s bílkovým krémem výrobek určen k rychlé spotřebě má tvar kuželu chuť a vůně je sladká po použitých surovinách hmotnost výrobku je 40 g
Surovinové složení na 100 kusů SurovinyHmotnost v kg buflery (po 5 g)0,500 bílkový ovocný krém2,050 fondánová poleva1,700 roztok potravinářské barvystopa
Výrobní postup na povrch bufleru nastříkáme ovocný bílkový krém do tvaru kužele potáhneme fondánovou polevou hotový výrobek vložíme do papírového košíčku
Pomerančový dezert výrobek má trvanlivost 3 dny má tvar koule chuť je mírně nakyslá, výrazně pomerančová hmotnost výrobku je 40 g
Surovinové složení na 100 kusů SurovinyHmotnost v kg buflery (200 ks/5 g)1,000 máslový krém základní1,600 proslazená pomerančová kůra0,250 roztok kyseliny citronové0,020 meruňková džem0,240 fondánová poleva0,750 potravinářské barvivoStopa CKP ředěná0,500
Výrobní postup dva korpusy spojíme máslovým krémem ochuceným roztokem kyseliny citronové a pomerančovou kůrou po ztuhnutí potíráme roztokem z meruňkového džemu a jemně sekané pomerančové kůry nakonec potáhneme horní polovinu na růžovo obarvenou fondánovou polevou spodní část potáhneme v CKP hotový výrobek vkládáme do papírových košíčků
Zápis Výrobky z lehkých šlehaných hmot Špičky s tekutou náplní Pomerančové dezert
Použité zdroje Obr vlastní fotografie Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN