Www.socialni-zaclenovani.cz Rekapitulace výchozí situace v Kadani.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Advertisements

ZE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Pracovní skupina III Děti, mládež a rodina. Vnitřní podmínky Děti a mládež do 26 let  Nižší nabídka volnočasových aktivit pro starší děti a mládež (především.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Představení ASZ a aktivity v oblasti bezpečnosti
Jak funguje vládní Agentura pro sociální začleňování – s důrazem na oblast bydlení Praha, 26. března 2014 Václav Zeman.
Možnosti sociálního rozvoje v programovacím období
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
Komunitní a otevřená škola
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Odborný seminář KFÚ FSE UJEP v Ústí nad Labem Sociální ekonomika jako producent sociální a veřejné přidané hodnoty.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Místní akční skupina Rakovnicko
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
SPOLEČNOST TADY A TEĎ o.p.s. Michaela Hirtová, Hana Moravcová.
Standardizovaný proces v lokalitách / Praktický příklad lokality Toužim/Teplá 05/2011 Jakub Švec, Alexandr Olah.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Strategický plán Lokálního partnerství Most pro roky Setkání se zástupci samospráv, Most
Zkušenosti a dobrá praxe MěÚSS Jirkov. Pracovní poměr Veřejně prospěšné práce Dobrovolnická činnost.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
Individuální projekt Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko Průzkum v novobydžovské romské komunitě 2010.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Forma spolupráce Memorandum o spolupráci s LK
Individuální projekt systémový - OP VVV Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami.
PRACOVNÍ SKUPINA PRO OBLAST BEZPEČNOST A PREVENCE SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Brno Mgr. Marcela Nosálová, lokální konzultantka pro oblast.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Sociálně vyloučení jako cílová skupina terénních sociálních služeb
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Průzkum říjen 2016 MMR – odbor regionální politiky, odd. řízení strategie regionálního rozvoje Úřad vlády ČR – Agentura pro sociální začleňování Distribuce:
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Transkript prezentace:

Rekapitulace výchozí situace v Kadani

Shrnutí výchozího stavu v Kadani v oblastech: -Vzdělávání a volného času -Rodiny -Zaměstnávání -Bydlení -Sociálně patologických jevů Rekapitulace pozitiv a negativ v jednotlivých oblastech, tak jak vzešly z kolektivní diskuze při setkání 1. Lokálního partnerství Kadaň Shrnutí výchozího stavu v Kadani

Oblast vzdělávání a volného času - negativa -jen velmi málo dětí z CS navštěvuje MŠ -minimum dětí pokračuje ve středoškolském vzdělávání -Chybí motivace rodičů -Stav rodinného prostředí – hl. v Prunéřově -Preference Praktické školy a škol ve spádových oblastech -Nedostatečná komunikace mezi rodiči a školou -Nízká vzdělanost CS -Nedostatečný kontakt mezi NZDM a DDM Šuplík

Oblast vzdělávání a volného času - pozitiva -Funguje předškolní příprava na Praktické škole - Zavedení školního autobusu do Prunéřova -Možnost bezproblémového studia na Gymnáziu, SOŠ a SOU -Myšlenka plošné redistribuce prvňáčků do všech ZŠ ve městě -Terénní program v Prunéřově -Fungující NZDM v Prunéřově i Kadani -Velká nabídka hřišť a zájmových kroužků v Kadani -DDM Šuplík v Kadani

Oblast rodiny - negativa -Absence pozitivního vzoru v rodině -Absence řádu a pravidelnosti v chodu rodiny -Nedostatečné hygienické návyky dětí -Motivace rodičů k dávání dětí do MŠ -Motivace k dalšímu studiu a udržení dětí na SŠ -Dlouhodobá nezaměstnanost -Vysoká míra zadluženosti – dluhy na nájemném z minulosti, hrozby exekucí, půjčky od nebankovních subjektů

Oblast rodiny - pozitiva -Terénní program v Prunéřově -Funkční NZDM v Prunéřově i v Kadani -Chystané rozšíření NZDM v Prunéřově, K-centrum -Funkční Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy -Nový Komunitní plán, který počítá s dluhovým poradenstvím v Kadani i s pokračováním terénní formy práce pro SVL

-Vysoká nezaměstnanost CS -Pracovní příležitosti -Nedostatečné využití místní pracovní síly -Pracovní návyky a kompetence dlouhodobě nezaměstnaných -Nízká motivace k legálnímu zaměstnání -Nízká vzdělanost CS -Dopravní obslužnost -Tzv. špatná adresa – hl. u žadatelů o práci z Prunéřova Oblast zaměstnávání - negativa -

Oblast zaměstnávání - pozitiva - Veřejná služba -Poradenské kurzy ÚP ČR -Do zaměstnávání CS se zapojuje i podnikatelská sféra -Funguje sociální firma -Prostor pro rozjezd dalších sociálních firem -SOŠ a SOU – vlastní autorizace k dílčím kvalifikacím: skladník, evidence zásob zboží a materiálu, manažer prodeje, pokladní, prodavač, dělník ve strojírenské výrobě -Možnost kurzů: péče o veřejnou zeleň a zámečník (také při SOŠ a SOU

Oblast bydlení Pozitiva: - Město vlastní většinu bytů (nedošlo k rozprodeji bytového fondu) Negativa: -Dluhy na nájemném -Kvalita bydlení (hlavně v Prunéřově) -Správcovská firma ProfiReal

Oblast sociálně patologických jevů: Negativa: -Vznik kriminogenní zóny v Prunéřově -Negativní vzory dětem a mládeži -Krytí kriminální činnosti lidmi z lokality (strach z následků prozrazení -Drobná majetková kriminalita Pozitiva: Preventivní působení na školách v rámci prevence kriminality Funkční vztahy Městské policie a škol Policií ČR i MP relativně dobře hodnocená bezpečnostní situace města