PROJEKTY A AKTIVITY MAS 2008. ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova.
Advertisements

Nové výzvy v cyklistické dopravě a cykloturistice
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
pro integrovaný projekt
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Regionální operační program jako partner rozvoje mikroregionů Seminář k problematice mikroregionů Humpolec, Richard Hubl Evropská unie Evropský.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Prezentace turistické oblasti
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Regionální konference v MSK
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Michal Šperling - EUREDIS
Závěrečná konference projektu
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

PROJEKTY A AKTIVITY MAS 2008

ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních přípravovaných a realizovaných zajímavých projektech nejen z regionu působnosti organizace, o připravovaných výzvách a dotačních a grantových možnostech financování projektů a o obecném dění v mikroregionech. Zpravodaj bude distribuován na celé území působnosti naší organizace, všem našim členům a partnerům a bude vyvěšen zejména na domovských webových stránkách Smyslem projektu je přinášení aktuálních informací o projektech od A do Z všem subjektům. Nehodláme nahrazovat běžné regionální deníky, kde podsatné informace chybí. Vydávání zpravodaje má pomoci orientovat se v množství informací, které jsou často zkreslené. Ve zpravodaji hodláme propagovat významné a začínající podnikatelské subjekty a organizace. 1. číslo vyjde v červnu 2008

SLUŽBY Poradenství formulace projektového záměru konzultace projektů nezbytné kroky pro další přípravu vašeho projektu (obsah projektu, právní úkony, finacování přípravy, aj.) zjištění možnosti financování projektů, monitoring dotačních příležitostí Příprava projektů kompletní servis s přípravou projektů – spolupráce nebo komplexní zajištění dokumentace pro projekty (stavební dokumentace, studie proveditelnosti,,marketingové strategie, aj.) Projektový management zpracování žádostí o dotace a granty (fondy EU, národních dotace, granty) řízení a koordinace projektů řádné ukončení projektů rozvoj a přípava navazujících projektů

EKOPORADNA Bezplatné poradenství v oblasti domácí ekologie, zvyšování kvality životního prostředí Od 1.4. poradenství v oblasti projektů financovatelných z OP ŽP.

PÁTEŘNÍ CYKLOSTEZKA KRUMLOVSKO-JEVIŠOVICKO Pokračování v projektové přípravě investiční části – v roce 2008 financování prostřednictvím mikroregionů Infrastruktura, mobiliář – spolupráce s obcemi vlastníky Analýza atraktivity a služeb v zájmovém území, podpora zvyšování atraktivity stezky (památky, životní prostředí, vybavenost), seminář, poradenství, propagace Týká se zejména obcí a katastrů dotčených a logicky se stezkou souvisejících: Jezeřany-Maršovice, Vedrovice, M.Krumlov, Rybníky, Vémyslice, Džbánice, Trstěnice, Višňové, Mikulovice, Rudlice, Vevčice, Jevišovice, Boskovštějn, Jiřice, Prokopov, Grešlové Mýto, Ctidružice, Blížkovice

STEZKY NA POMEZÍ Podpora rozvoje turistických sítí a stezek (vedení, značení, tvorba tématických naučných stezek Podpora rozvoje stezek a tras – ve smyslu vybavenosti (mobiliář, odpočinková místa, značení) Zejména je nutné zahájit přípravu rozvoje vinařských stezek, obnovu cedulí, doplnění mobilář turistických stezek Nositelem a žadatelem je MAS. Týká se celého území a zejména obcí a subjektů s aktivním přístupem k projektu.

KRUMLOVSKO – JEVIŠOVICKO servisní a informační síť, propagace Předmětem projektu je vybudování, vybavení a provoz komunikačně propojených turistických informačních center v severozápadní části okresu Znojmo a společná propagace území spojená s profesionálním řízením sítě informačních center. Propagace je zaměřena jak na tvorbu turistického portálu, tištěné propagační materiály, tak na účast na místních a zahraničních veletrzích cestovního ruchu. Vybudování infocenter podpoří modernizaci a nové funkční využití stávajících objektů občanské vybavenosti v obcích. Předpokladem je podpora projektu z oblasti podpory 2.2. ROP Jihovýchod.

KULTURNÍ DĚDICTVÍ SEVEROZÁPADNÍHO ZNOJEMSKA uchování, oživení a rozvoj Projekt je zaměřený o uchování, obnovu a rozvoj tradic. 1/ památky a drobné stavby – evidence a koncepční rozvoj Předmětem je na základě sdružení několika zájmových obcí (max. 5) zpracovat mapový soupis a evidenci historicky cenných objektů, lokalit, a připravit jednotný sýýstém evidence těchto prvků, které budou podkladem pro rehabilitaci těchto prvků a přípravy dalších individuálních projektů. 2/ podpora stavební obnovy historicky významných staveb 3/ živé expozice - výstavba, rekonstrukce expozic podporující uchování, rozvoj místních a regionálních tradic. Vhodná je spolupráce s obcemi.