Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Harmonické využití rovného postavení mužů a žen ve společnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
1 Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života – kraj Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
Multikulturní vzdělávání v rámci NNO
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
1 Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Představení výzkumného projektu CZ / /0203 POSTAVENÍ.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Projekt Rovné šance – Možnost informované volby je finančně podpořen z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Pozitivní lobbying pro růst průmyslu Bc. Vladimír Šiška tajemník Hospodářské komory ČR.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Interkulturní práce a slovník roku Mladý Jeroným, Jana Vlastníková.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Kulatý stůl – Práce s rodinami Markéta Chkheidze.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kulatý stůl – Systematická podpora v oblasti zaměstnanosti pro město Brno Markéta Chkheidze.
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Výzva k předkládání žádostí
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Evaluace projektu Martin Zahradník.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Harmonické využití rovného postavení mužů a žen ve společnosti Projekt Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, stvořil ho, aby byl obrazem Božím, jako muže a ženu je stvořil. I řekl Hospodin Bůh: "Není dobré, aby člověk byl sám. Učiním mu pomoc jemu rovnou." Evangelikální teologický seminář

Cíle projektu Projekt Harmonické využití rovného postavení mužů a žen ve společnosti si klade za cíl předložit model takového prosazování rovnosti obou pohlaví, který vede k tvorbě harmonického soužití mužů a žen zajišťujícího trvale udržitelný rozvoj společnosti. Projekt chce poukázat na skutečnost, že v genderové otázce nemá jít pouze o rovnost, ale především o vztah – o kvalitu soužití obou pohlaví, chce zdůraznit spolupráci mezi pohlavími versus jejich konkurenci. Chce navrhnout takový model postavení mužů a žen, který vychází z komplementarity pohlaví, preferencí žen, a nenese s sebou růst napětí mezi pohlavími ani negativní dopady na kvalitu života rodiny a společnosti. Projekt chce diskutovat silné a slabé stránky stávajících aktivit na podporu zvýšení zaměstnanosti žen a definovat trvale udržitelné aktivity, které přispějí ke změně nepříznivého demografického vývoje, většímu uplatnění žen na trhu práce a povedou k posílení kvality rodinného života. Chce také posílit komunikaci mezi odborníky a organizacemi zabývajícími se genderovou otázkou.

Klíčové aktivity V rámci projektu bude zorganizováno deset kolokvií, které mají být prostorem rozvoje modelu harmonického soužití pohlaví, prostorem setkávání se odborníků, diskuse, navazování spolupráce a prohlubování spolupráce aj. V rámci projektu bude vydáno 5 brožur zabývajících se aktuálními tématy jako jsou např. „Mateřská centra jako místa rozvoje“, „Mít čas na děti – rovné šance pro muže“ – jak pracovní prostředí ovlivňuje kvalitu času otců s jejich dětmi, „Po čem ženy touží?“ atd. Výstupy projektu budou prezentovány na závěrečné konferenci na podzim roku 2007.

Výstupy projektu – portál

Výstupy projektu zlepšení managementu partnerských organizací školení základů managemntu a time-managementu klíčových pracovníků školení koučinku (zahájení začátekem roku 2007) odborná diskusní setkání – zhruba 60 lidí se dosud zúčastnilo jednotlivých kolokvií hlavní část práce s cílovými skupinami v rámci širší veřejnosti bude zahájená společně s informační kampaní, vydáním jednotlivých brožur a v rámci pilotoní aplikace ve sboru Církve bratrské Praha 6 v prosinci 2006

Spolupráce s partnery po úvodním nastavení jednotlivých kompetencí a odpovědností v partnerských smlouvách nedošlo již k žádným podstatným výkyvům, které by mohly ohrozit naplňování cílů projektu různorodost partnerských organizací (VOŠ, sdružení 35 NNO různého typu, org. zaměřující se na psycholgické poradenství, církev atd.) umožňuje mnohem efektivněji oslovit cílové skupiny a sdílet potřebné know-how vážíme si partnerských organizací, které se rozhodly vstoupit do tohoto projektu. S prohlubující se spoluprací se prohlubují i naše vztahy, jež přinášejí pozitivní a překvapivou synergii.

Silné a slabé stránky projektu Silné různorodost partnerů vazba na církevní komunity – kontinuita aplikace nejen mezi jednotlivci Slabé zatím omezená fyzická komunikace s dalšími organizacemi zabývajícími se RŠ a genderovými otázkami, nedostatek zpětné vazby

Definice problémů při realizaci Určitým rizikem projektu je tlak z opačné strany názorového spektra a možné negativní reakce nekterých představitelů konzervativních názoru, např. představitelů některých církví. V části křesťanského prostředí, z něhož partneři projektu vycházejí, existují k genderové problematice silné předsudky. Pro minimalizaci tohoto rizika se od počáteční fáze projektu přistupuje ke sporným otázkám velice citlive a jsou shromáždovány pouze věcné, ověřené argumenty a fakta a je veden intenzivní dialog.

Mgr. Jiøí Unger tajemník ÈEA mobil: Skype: czechea; ICQ Plzeòská 166; Praha 5 Czech Republic Èeská evangelikální aliance