1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 2 Základy informatiky a výpočetní techniky 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martina Musilová 4. I. Koncem šedesátých let vynálezce Douglas Engelbart představil světu novinku, která je dnes známá pod přezdívkou myš. Své jméno dostala.
Advertisements

Periferní zařízení počítače
Periferie PC VY_32_INOVACE_45_Periferie_PC.
Vstupní zařízení Vstupní zařízení je hardware, kterým počítač nebo jiný přístroj pořizuje data. Obvykle slouží jako součást uživatelského rozhraní, může.
Periferní zařízení počítače
Vstupní zařízení světelné pero klávesnice myš a trackball
Hardware a Software.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PC komponenty.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Základy informatiky a výpočetní techniky 1
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
3. MATURITNÍ OKRUH Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ POLOHOVACÍ ZAŘÍZENÍ herní, dotykové displeje
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení.
Poznámky pro výuku Předmět: informatika Autor: Mgr. Jana Horáčková
Hardware a software.
Vstupní a výstupní zařízení
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Výrok "Vše co se dá vynalézt už bylo vynalezeno.“ (Charles H. Duell, ředitel U.S. Patent Office, 1889)
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
PC Vstupní periferie.
Z ÁKLADNÍ ŠKOLA, O STRAVA – P ORUBA, P ORUBSKÁ 831 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE R EGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE II Periferie.
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ POLOHOVACÍ ZAŘÍZENÍ myš, tablet, touchpad
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
VSTUP A VÝSTUP Vstupní a výstupní zařízení počítače jsou označované také jako periferie. Vstupní a výstupní zařízení zajišťují: interakci s uživatelem.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vstupní počítačová zařízení
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Informatika - Klávesnice, polohovací zařízení akademický rok 2013/2014
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
HARDWARE.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
3.2 polohovací zařízení.  tvůrce první počítačové myši - pan Duglas Engelbart a jeho "X-Y ukazatel".
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_16_POCITACOVA_MYS.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceTechnické.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_04_16_počítačová myš.
Myš, tablet, modem, UPS NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_09_Vstupní_periférie TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POČÍTAČOVÁ MYŠ.
PC Vstupní periferie.
Vnitřek skříně počítače
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Herní zařízení-tablety
Vstupné zariadenia.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VSTUPNÉ A VÝSTUPNÉ ZARIADENIA
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Hardware Vstupní zařízení Mgr. Jan Vobornik, Masarykova ZŠ.
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 2 Základy informatiky a výpočetní techniky 1

2 Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače jednotlivé typy klávesnic se odlišují  svou velikostí a tvarem  počtem, uspořádáním a popisem kláves  mechanickým provedením kláves (spínače, kapacitní, membránové, Hallovy snímače,...)  rozhraním obvykle je klávesnice připojena k základní desce počítače prostřednictvím konektoru PS/2 nebo USB při každém stisku klávesy je vyvoláno přerušení a následně provedena obslužná rutina tohoto přerušení

3 Klávesnice

4 Myš polohovací zařízení určené k ovládání pozice kurzoru na obrazovce obvykle je její činnost založena na optickém principu snímání pohybu k počítači se obvykle připojuje prostřednictvím sériového rozhraní, PS/2 nebo USB běžné jsou i myši bezdrátové

5 Myška

6 Trackball, trackpoint, touchpad, tablet Trackball – kulový ovladač, který bývá součástí klávesnice přenosných počítačů, nebo myší (uživatel pohybuje přímo kuličkou myši – „stará myš vzhůru nohama “

7 Trackball, trackpoint, touchpad, tablet Trackpoint – „kolík“ na klávesnici, který se natáčí a způsobuje tak pohyb kurzoru

8 Trackball, trackpoint, touchpad, tablet Touchpad – dotyková destička, která umožňuje ovládat kurzor lehkým pohybem prstu po destičce

9 Trackball, trackpoint, touchpad, tablet Tablet – polohovací zařízení složené z pevné podložky a snímacího zařízení; slouží zejména pro pohodlné ovládání inženýrských a projektantských aplikací, oproti myši může pracovat jako polohovací zařízení s absolutními souřadnicemi (každému bodu tabletu odpovídají tytéž souřadnice na obrazovce)

10 Herní ovladače Joysticky (pákové ovladače) analogové digitální Gamepady Volanty