Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm"— Transkript prezentace:

1 Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektu CZ / / Číslo materiálu VY_32_INOVACE_222 Autor Mgr. Romana Rybiařová Název Periferní zařízení počítače Datum (období) Leden 2014 Ročník 6. a 7. ročník ZŠ praktická, lehké mentální postižení Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Anotace Prezentace je určena žákům 6. a 7. ročníku ZŠ praktické a slouží k seznámení s učivem o počítačích. V této části se žáci seznámí se základními a důležitými zařízeními, které jsou potřebné při práci s počítačem – tzv. periferní zařízení, neboli periferie.

2 Periferní zařízení (periferie)
Periferní zařízení jsou taková zařízení, která jsou připojená k počítači a rozšiřují tak jeho funkce a možnosti. To znamená: připojují se k osobnímu počítači pomocí portů a konektorů nejsou přímo součástí počítače.

3 Monitor Klávesnice Myš
Bez některých periférii počítač ztrácí svou funkci. Monitor Klávesnice Myš jsou to základní periferní zařízení počítače tato zařízení umožňují člověku počítač ovládat

4 Další periferie Digitální fotoaparát Digitální kamera Tiskárna Skener
Reproduktory Joystik Gamepad Sluchátka, mikrofon Mikrofon USB disk Externí pevný disk Grafický tablet Paměťová karta Wi-fi router Mobil

5 Periferní zařízení 1. Vstupní zařízení
slouží pro vstup, zadávání dat a informací do počítače (např. obraz, zvuk, grafiku, písmo ….) Snímač čárového kódu

6 Vstupní zařízení Snímají obraz a zvuk
Textová a znaková vstupní zařízení Vstupní zařízení Zařízení s ukazatelem Herní zařízení

7 2. Výstupní zařízení zařízení , které předává informace, data od počítače k uživateli Zařízení, které nějakým způsobem zobrazuje výstup z počítače. Jinak řečeno - my po počítači něco chceme, on něco zpracuje a teď nám to nějak musí sdělit - a to udělá právě pomocí výstupního zařízení

8 3. Vstupní i výstupní zařízení
existují také zařízení pracující jako vstupní a výstupní zároveň kombinovaná vstupně-výstupní

9 A to je pro dnešek vše !!!

10 Zdroje Obrázky AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

11 AUTOR NEUVEDEN. www. redorbit. com [online]. [cit. 6. 1. 2014]
AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

12 AUTOR NEUVEDEN. http://technet. idnes. cz [online]. [cit. 7. 1. 2014]
AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm"

Podobné prezentace


Reklamy Google