Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana

2 Vstupní zařízení PC Informatika 6. ročník Mgr. Miroslav Vašica

3 Obsah: Myš Typy myší Klávesnice Zařízení s ukazatelem Herní zařízení Zařízení snímající obraz a zvuk

4  Myš je základním a nejjednodušším polohovacím zařízením. Dnes se využívá v téměř každém stolním počítači. Tuto popularitu získalo toto zařízení s nástupem operačního systému Windows pro PC a také tím, že byla standardním vybavením dodávaným k počítačům Apple.

5

6 E XISTUJÍ RŮZNÉ TIPY MYŠÍ NAPŘÍKLAD : Bezdrátové infračervené Bezdrátové rádiové USB PS/2 Sériové

7 počítačová klávesnice rozpoznávání písma rozpoznávání řeči

8 počítačová myš trackball touchpad haptická rukavice světelné pero doteková obrazovka

9 Joystick gamepad pedál

10 scanner webová kamera videokamera mikrofon

11 Trackball – větší kulička je zabudována v zařízení a pohybuje se s ní přímo prstem, Trackpoint – tlustší malá tyčinka uprostřed klávesnice, která naklánění přenáší na pohyb kurzoru, Touchpad – destička měřící elektrickou kapacitu, kterou ovlivňuje posunování prstu.

12 Zdroje: Výukové materiály pro ZŠ www.google.cz www.seznam.cz www.wikipedie.cz


Stáhnout ppt "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google