Za dobrovolnickými příběhy na severní Moravu do Slezské diakonie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Dobrovolníci v sociálních službách
Mgr. Dagmar Fialová Asociace muzeí a galerií České republiky
III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR
DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Péče a pracovní vztahy Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
9. Strategické forum 8. – Spokojený a motivovaný tým jako základ výjimečného společenství Roman Vacho Generální ředitel Grandhotel.
A péče o Vaše dítě. O V AŠE DÍTĚ PEČUJEME s láskou a rádi s citem a úctou profesionálně a odborně individuálně rovným přístupem.
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Dobrovolnictví jako sociální služba, nebo příspěvek ke zdravotní péči?
Etická výchova ve školách – projekt 2010 Začínáme u mladé generace.
DĚTSKÉ SKUPINY A KUDY DÁL?! Jak mohou profesní organizace pomoci v rozvoji předškolní péče Jan Schneider.
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti Jiří Tošner Na Poříčí 1041/12, Praha 1 tel.:
Výsledky dotazníkové evaluace dvouletého působení dobrovolníků v IKEM
Cloud aneb nejpohodlnější IT
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Definice dobrovolnictví
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Druhy mezilidských vztahů Číslo DUM: VY_52_INOVACE_69_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Mária Grycová dobrovolnice Slezská diakonie Středisko Bethel Karviná.
Ambivalence sociální práce (Dilema mezi pomocí a kontrolou)
Transformuje Kraj nebo kraj ?
„Řízení lidských zdrojů /HR/ je jedním z hlavních úkolů managera a nikdo to za něho nemůže udělat“ Roman Vacho© City Hotel Park Dolný Kubín.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
A péče o Vaše dítě. O V AŠE DÍTĚ PEČUJEME s láskou a rádi s citem a úctou profesionálně a odborně individuálně rovným přístupem.
PŘÍPADOVÁ STUDIE: SCHŮZKA S KLIENTEM – ZJIŠTĚNÍ VSTUPNÍCH INFORMACÍ V průběhu kampaní je pečlivě dbáno na maximální účinnost a kvalitu poskytovaných.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
KONFERENCE OD ANALÝZ KE KOORDINACI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DĚČÍNĚ ING. RENÁTA GREŠÍKOVÁ Kvalita služeb a potřeby člověka.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
R OZDÍLNOST INTERVENCÍ SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA PŘI N ETSTREETWORKU A PŘI I NTERNETOVÉM PORADENSTVÍ Centrum Anabell, z. s. Mgr. Klára Gelnarová.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Cíle péče a paliativní přístup v pobytových službách
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Limity a úskalí resocializačního působení u pachatelů z řad mládeže
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
Co nepatří do stáje VnímánÍ.
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
Dobrovolnické programy
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Budoucnost domácí péče
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Za dobrovolnickými příběhy na severní Moravu do Slezské diakonie

PŘÍBĚHY DOBROVOLNÍKŮ Dnešní společnost je velmi uspěchaná. Přesto si lidé najdou čas na reflexi vlastního života a zjistí, že mu chtějí dát jiný rozměr. Řešení mohou nalézt i v zapojení se do výkonu dobrovolnické činnosti. Zaposlouchejme se do jejich příběhů…

Dobrovolnictví ve službách Slezské diakonie má nezastupitelnou úlohu. I kvalitní služba s profesionálním přístupem zaměstnanců má své limity, odvíjí se od časového fondu a sil zaměstnanců, ale i od povahy služby samotné. A v tomto místě vidíme prostor pro dobrovolníky. Základní teze

Dobrovolnictví je různorodé, každá organizace, která se dobrovolnictvím zabývá, pojímá svou aktivitu jinak. Neusilujeme o to vykazovat vysoké počty dobrovolníků, našim cílem je spokojený a šťastný dobrovolník, který se cítí být potřebným, jasně vnímá svou úlohu v zařízení a je součástí týmu našich pracovníků. Nikdy nenahrazuje zaměstnance, nezastupuje je, nepokrývá to, za co je odpovědný personál, ale přináší kousek sebe. Dělí se s námi o to, co umí, o své životní postřehy a zážitky. Svým působením činí službu více osobitou. Základní cíl

Umožňujeme nahlédnout pod „pokličku“ naší organizace, konkrétní služby i života klientů. Ochotně se s dobrovolníky dělíme o naše zkušenosti, znalosti, zapojujeme je do běžného každodenního dění služby. Dobrovolníci se stávají součástí služby a my dbáme, aby cítili, že s nimi počítáme. Proto není výjimkou, že se často právě dobrovolníci časem stávají našimi zaměstnanci. „A my jim na oplátku“

Kvalitní dobrovolnický program vyžaduje zejména kvalitní organizaci dobrovolnictví. → organizační a metodická podpora dalším lidem v procesu péče o dobrovolníky. Dobrovolnictví má ve Slezské diakonii svůj řád, je upraveno Pokynem k organizování tuzemského dobrovolnictví, funguje jednotná dokumentace a centrálně i pojištění dobrovolníků. Ostatní aktivity jsou specifické a odvíjí se od charakteru služby, ve které dobrovolníci působí. Koordinace dobrovolnictví

Našim cílem není naplnit každé zařízení dobrovolníky. Přesto nám na dobrovolnictví velmi záleží a snažíme se dobrovolnické aktivity podporovat. Vnímáme je jako jeden ze zásadních nástrojů pro výchovu příštích generací a změnou pohledu na nezištnou pomoc druhým usilujeme o posílení sociálního cítění ve společnosti. Investici do dobrovolnictví vidíme jako investici do kvality společnosti.

Děkuji za pozornost