Č. 8 – Podmínky ČR, rozmístění obyvatelstva, vesnice a města Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JEHLIČNATÉ STROMY PODPORA PRO VÝUKU
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Jehličnaté a listnaté stromy DUM 16/1
Tropické deštné lesy VY_32_INOVACE_Ze z 2
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Stromy.
č. 21 – Česká republika a Evropa – opakování 8. a 9. ročník
č. 12 – Vesmír a Země, planeta Země
Č. 20 – S VĚTADÍLY A MERIKA, A USTRÁLIE A O CEÁNIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková.
EKOSYSTÉM LES – stromy jehličnaté a listnaté
č. 14 – Planeta Země, svět na mapě - povrch
Č. 16 – Krajinná sféra země Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
Č. 18 – S VĚTADÍLY A SIE, A FRIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 2.
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
postup tvorby prezentace
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: IV. Datum vytvoření:září 2012 Šablona:III/2č. materiálu:
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Č. 10 – Kraje ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek.
Č.22 - E VROPA – CESTOVNÍ RUCH A REKREACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Podnebné pásy – Mírný pás
Podzimní lucerna Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.
Tomáš Garrigue Masaryk
Baroko, prvky baroka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Velká písmenaVY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.18. Anotace: V prezentaci žáci procvičují své znalosti o psaní velkých písmen Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
Lesy mírného pásu Obr. 1 – Listnatý les
JEHLIČNATÉ STROMY INTERAKTIVNÍ TEST (HRA)
STROMY A KEŘE I. JEHLIČNATÉ STROMY
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Planeta Země – 6. ročník Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Základní škola Frýdek-Místek,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
PŘÍRODOVĚDA.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_04_PRVOUKA 3. ROČNÍK_LISTY ROSTLIN ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Tajga a lesy mírného pásu
Nahosemenné rostliny - STROMY
jednoduchý klíč k určování jehličnany
Rostlinstvo a živočišstvo Evropy
Počátek novověku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Společenství lesů - jehličnaté
Poznávání listnatých a jehličnatých stromů
Bitva na Bílé hoře Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
ČR – mírný podnebný pás (vegetace)
Mírný pás - Jehličnatý les, tajga
ČR – mírný podnebný pás (vegetace)
POZNEJ PLODY LISTNATÝCH STROMŮ STROMŮ
Puzzle – listnaté stromy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
ZVÍŘÁTKA V ZIMĚ Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost
SPOLEČENSTVO LESA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jaroslav Bartl ČísloVY_32_Inovace_3301 NázevEkosystém les Téma hodinyOhleduplné chování k přírodě.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_16_Les
17. LESY MÍRNÉHO PÁSU VY_32_INOVACE_11_Z4
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
Administrativní členění - Prezentace s výkladem
Prvouka pro 2. tř. Stromy v lese III/2 18.
STROMY JEHLIČNATÉ, LISTNATÉ A
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_03_Les_stromy
Transkript prezentace:

Č. 8 – Podmínky ČR, rozmístění obyvatelstva, vesnice a města Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. název Podmínky ČR, rozmístění obyvatelstva, vesnice a města anotace Žáci poznávají živou přírodu a města ČR, popisují rozmístění obyvatelstva. V prezentaci žáci získávají základní znalosti o České republice. Součástí prezentace je i pracovní list. očekávaný výstup ZV – LMP Člověk a příroda – 2. stupeň Z – znát přírodní podmínky ČR, popsat povrch a jeho členitost - uvést hlavní údaje o rozmístění obyvatelstva druh učebního materiálu Prezentace druh interaktivity Výklad ročník 6.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Č ESKÁ REPUBLIKA A SOUSEDNÍ STÁTY Rozloha km 2 Délka hranice km 2 Člen EU - stejně jako okolní státy

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. JEHLIČNATÉ STROMY F LÓRA ČESKÉ REPUBLIKY Smrk (Picea) Jedle (Abies) - nejběžnější strom - šišky rostou nahoru v ČR - ~50 druhů - ~40 druhů Borovice (Pinus) Modřín (Larix) - stromy i keře - opadavý jehličnan - ~100 druhů - ~10 druhů

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. LISTNATÉ STROMY F LÓRA ČESKÉ REPUBLIKY Buk (Fagus) - až 45m - ~10 druhů Dub (Quercus) - neopadávají - ~600 druhů Olše (Alnus) - rostou rychle ale do malé výšky - ~30 druhů

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. LISTNATÉ STROMY F LÓRA ČESKÉ REPUBLIKY Bříza (Betula) - bílá kůra - ~120 druhů Topol (Populus)Jasan (Fraxinus) - měkké dřevo - v ČR 2 druhy - ~100 druhů - ~60 druhů

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZVÍŘATA ŽIJÍCÍ V NÍŽINÁCH, U VODY A VE VODĚ F AUNA ČESKÉ REPUBLIKY Ptáci (Aves) Obojživelné (Amphibia) - bažant - žába - koroptev Savci (Mammalia)Ryby (Osteichthyes) - zajíc - Cejn

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZVÍŘATA ŽIJÍCÍ NA HORÁCH A V LESÍCH F AUNA ČESKÉ REPUBLIKY Savci srnecveverka prase jelenjezevec Ptáci datel

O BYVATELÉ ČR Češi Moravané Slezané Němci Rusové Poláci Vietnamci Ukrajinci ObčanéZde žijící cizinci Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. K RAJE A KRAJSKÁ MĚSTA ČR

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SKANZEM, LÁZEŇSKÁ, HORNICKÁ A HISTORICKÁ D ŮLEŽITÁ ČESKÁ MĚSTA

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. H USTOTA OSÍDLENÍ KRAJŮ 92 obyvatel/km² 116 obyvatel/km² obyvatel/km² 155 obyvatel/km² 139 obyvatel/km² 76 obyvatel/km² 63 obyvatel/km² 116 obyvatel/km² 75 obyvatel/km² 114 obyvatel/km² 162 obyvatel/km² 149 obyvatel/km² 121 obyvatel/km² 227 obyvatel/km²

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. O DKAZY Všechny uveřejněné odkazy [cit ] dostupné pod licencí Public domain – na ČR mapa – vlastní výroba Smrk - Jedle - Borovice - Modřín - Buk - Dub - Olše - Topol - Jasan - Bříza - Žába - Bažant - Koroptev - Zajíc - Ryby (Cejn) - Veverka - Divoké prase - Datel - Srnec - Jelen - Jezevec - Kraje, města – vlastní výroba Mapa, města – vlastní výroba Mapa hustoty obyvatelstva – vlastní výroba