Digitalizaci se neubráníme, ale kde je psáno, že to musí být zrovna DVB-T? DIGImedia 2007 Kavčí hory 17. května 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technický plán přechodu A co dál?
Advertisements

Trh s TV reklamou a nové TV stanice Červen • Propad sledovanosti zastaven, Sledovanost TV.
Software Development Conference 2007 Vztah dodavatele a odběratele Zdeněk Borůvka.
Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
STA a povinnosti provozovatele podle autorského zákona Mgr. Markéta Prchalová
Efektivita a budoucnost zemského pokrytí digitálním televizním vysíláním Konference DIGImedia Praha 12. června 2008 Kamil Levinský ředitel úseku pro transformaci.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Praha,12.červen, 2008 Konference: DIGImedia 2008.
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Skylink slaví první milión zákazníků Praha
SET-TOP-BOX jeden pojem, mnoho podob Jan Kálal redaktor DigiZone.cz 31. říjen 2006.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Hodnocení přístupnosti soutěžních webů aneb proč se vyplatí myslet na přístupnost webů veřejné správy RNDr. Hana Bubeníčková, Mgr. Radek Pavlíček, duben.
Přednosti a úskalí IPTV Jiří Peterka IPTV over ….. STB IPTV set-top box IPTV Internet xDSL nebo FTTx IPTV over xDSL (ADSL, ADSL2+) over FTTX.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Elektrotechnika Přenosová technika
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Blok I: Zapínáme digitál, vypínáme analog moderuje: Jan Potůček.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Přenosová technika Přijímače pro digitální televizní vysílání EL31 Ing. Ludmila Nevařilová.
UŽITÍ DÍLA § 12. (4) Právem dílo užít je a) právo na rozmnožování díla (§ 13), b) právo na rozšiřování originálu nebo rozmnoženiny díla (§ 14), c) právo.
TV trh s reklamou – nyní a potom Digimedia 2007 Květen 2007.
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Síťové prvky.
Rozvíjíme DVB-T2 a HDTV v ČR
Televizní vysílání v České republice
Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Výzkum veřejného mínění a jeho realizace
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Zjednodušení výstavby NGA Kam kráčí telekomunikační sítě? Přerov, Martin Cach Regulatory Manager UPC Česká republika, s.r.o.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Princip digitálního Princip digitálního.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_14 TÉMA: VYNÁLEZY.
Masová komunikace 2 PhDr. Hana Slámová,Ph.D.. * Odbor médií a audiovize MK ČR * audiovize/default.htm
Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Terestriální vysílání digitální.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Stavební právo.
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Německý start DVB-T2 Ivo Ferkl Strana
Český telekomunikační úřad
Role ČT v rozvoji DTT.
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Mediální reflexe 2018 Ministerstvo kultury.
Rozhlasová digitalizace v T-DAB/DAB+
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Digitalizaci se neubráníme, ale kde je psáno, že to musí být zrovna DVB-T? DIGImedia 2007 Kavčí hory 17. května 2007

Zák. č. 220/2007 Z.z., … Dne 5. května 2007 vyšel ve Sbírce zákonů Slovenské republiky zákon č. 220/2007 o digitálním vysílání. Tento zákon je liberálnější než český, neboť licence k digitálnímu vysílání je při splnění předepsaných parametrů uchazečem nároková; zakotvuje multiplex veřejné služby, obsahující minimálně čtyři televizní programy; fakticky stanovuje nejzazší datum „analogové tmy“ na konec roku 2011.

Bylo na čase, … neboť Slovensko, i když paradoxně začalo experimentovat s DVB-T dříve než v České republice, v této oblasti v posledních letech poněkud zaostalo, a nehledě k tomu, že…

…už i Tinky Winky je beznadějně digitalizován!

Základním problémem není zákon, ale „jízdní řád.“ Zákon č. 220/2007 Z.z. je sice dobrým výchozím bodem, protože: definuje paralelní analogové a digitální vysílání a minimalizuje riziko, že některé oblasti zůstanou bez signálu terestrického vysílání; přesně vymezuje působnost státních regulačních orgánů a nevytváří prostor pro spory kolem licenčních řízení; vysílatelé i telekomunikační operátoři jej považují za přijatelný kompromis; ale nestanovuje a stanovit ani nemůže konkrétní „jízdní řád“ digitalizace pozemního televizního vysílání na Slovensku. Pro další postup bude klíčovým dokumentem Technický plán přechodu.

Jeden název, dva přístupy… Technický plán přechodu je stejně důležitý v Čechách jako na Slovensku. v České republice se příprava TPP potýkala a potýká s četnými komplikacemi, protože současní vysílatelé (a především uživatelé kmitočtů pro terestrické vysílání!) nebyli od začátku účastníky procesu jeho příprav, nebyli motivováni a byli apriori stavěni do role těch, kteří celý proces brzdí a vůči nimž je třeba se vymezovat. na Slovensku do 25. května 2007 mají provozovatelé vysílání a telekomunikační operátoři předložit svou představu o podobě TPP a úzce přitom spolupracují s Výzkumným ústavem spojů v Banskej Bystrici.

Motivace Rozdíl v přístupu k DVB-T v Čechách a na Slovensku má několik rovin: už dnes pokrývá experimentální digitální vysílání v některých místech na Slovensku lokality, které v minulosti nebyly pokryty analogovým signálem současných vysílatelů, tj. představuje „přidanou hodnotu“ i pro současné vysílatele; situace není zablokovaná správními rozhodnutími, učiněnými před přijetím zákona; vysílatelé mají připraveny technické a pravděpodobně i obsahové strategie pro digitální vysílání, a to nejen v DVB-T.

V současnosti má Slovenská republika domácností vybavených alespoň jedním televizorem. Z nich je 39,2% připojeno na kabelové sítě; 10,8% má individuální satelitní přijímač; 2,6% je připojeno na společnou satelitní anténu; ale protože se některé z předchozích kategorií navzájem překrývají, zůstává 60% slovenských domácností odkázaných pouze na příjem terestriálního analogového vysílání. Zdroj: Television International TV Key Facts. IP and RTL Group, október 2006, s. 346.

To je, statisticky řečeno, rozměr problému digitalizace na Slovensku.

Přidaná hodnota v praxi:, například formát obrazu 16 : 9… …kde uvidíme i to, co nám dosud zůstalo skryto.

Do konce roku 2011 musí Slovensko ukončit analogové televizní vysílání. Pokud má tento proces, který zasáhne 60% slovenských domácností, proběhnout bez větších problémů, je nevyhnutelná účinná spolupráce vysílatelů, telekomunikačních operátorů a orgánů státní správy; je nezbytné, aby byli televizní diváci včas a správně informováni a služby spojené s přechodem na DVB-T byly komfortní; je důležité, aby současní vysílatelé byli motivováni tento proces podporovat a urychlovat a ne jej brzdit a bojkotovat.

Děkuji Vám za pozornost a trpělivost. S úctou Nikolaj Savický