Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – 2008. Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
Advertisements

Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Cesta ke kvalitě v praxi
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Školní poradenské pracoviště
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Bratrská jednota baptistů
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
Základní škola Mendelova Adresa: ulice Einsteinova 2871, Karviná - Hranice Na škole pracuje: 30 učitelů 3 vychovatelé ŠD 2 asistentky pedagogů 16.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Základní škola Lenešice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614,
Autoevaluace školy ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami s.r.o. Aviatiků 462, Ostrava-Hrabůvka Mgr. René Macháč.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
 program „Začít spolu“ (Step by Step) je realizován ve více než 30 zemích  v ČR od 1994 v MŠ, 1996 v ZŠ  pedagogický přístup orientovaný na dítě 
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2013/2014 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2016/2017 ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG. Náplň práce nabízí možnost učitelům, žákům i jejich rodičům konzultovat některé problémy, které souvisí se speciálními vzdělávacími.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Šablony OP VVV a podpora nadání
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Základní škola a Praktická škola, Jičín
Třídní schůzky 1.C
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Š A B L O N Y II.
Centrum kolegiální podpory CKP
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Školní vzdělávací program
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace

Vize : „Budeme pracovat spolu, ne vedle sebe.“

Strategické cíle : 1. Rozvoj týmové práce. 2. Rozvoj spolupráce mezi rodiči a školou. 3. Řešení konfliktů, šikany, zvládání agresivity dětí. 4. Tvorba školního vzdělávacího programu.

1.Rozvoj týmové práce. Pořádat společné vzdělávací akce pro učitele. Pořádat společné vzdělávací akce pro učitele. Poznat a uplatňovat nové metody výuky Poznat a uplatňovat nové metody výuky ( kooperativní učení, kritické myšlení, projektové vyučování ). ( kooperativní učení, kritické myšlení, projektové vyučování ). Organizovat školní projekty. Organizovat školní projekty. Pořádat pro žáky ozdravné pobyty. Pořádat pro žáky ozdravné pobyty. Organizovat sportovní týdny. Organizovat sportovní týdny. Organizovat kurzy lyžování a turistiky. Organizovat kurzy lyžování a turistiky. Organizovat sportovní utkání, turnaje a soutěže. Organizovat sportovní utkání, turnaje a soutěže.

2. Rozvoj spolupráce mezi rodiči a školou. Svolávat netradiční třídní schůzky. Pravidelně vydávat Školní zpravodaj. Pravidelně aktualizovat a doplňovat internetové stránky školy. Umožňovat rodičům hospitace ve třídách. Organizovat ve škole Den otevřených dveří. Pravidelná setkání vedení školy s Radou školy. Pořádat výstavy výtvarných prací žáků ve veřejných prostorách města. Připravovat veřejná vystoupení žáků. Vyzvat rodiče ke spolupráci při vedení ZK.

3. Řešení konfliktů, šikany, zvládání agresivity dětí. V životě školy důsledně uplatňovat preventivní program. V životě školy důsledně uplatňovat preventivní program. Aktualizovat Řád školy. Aktualizovat Řád školy. Spolupracovat s odborníky – besedy pro žáky a rodiče, odborná pomoc. Spolupracovat s odborníky – besedy pro žáky a rodiče, odborná pomoc. Účastnit se s žáky programů SVP „Čáp“a projektu „Díky za život“. Účastnit se s žáky programů SVP „Čáp“a projektu „Díky za život“. Pokračovat v práci ZK, případně rozšířit nabídku. Pokračovat v práci ZK, případně rozšířit nabídku. Vybudovat a zpřístupnit školní zahradu ( hřiště ). Vybudovat a zpřístupnit školní zahradu ( hřiště ). Zřídit ve škole funkci školního psychologa. Zřídit ve škole funkci školního psychologa.

4. Tvorba ŠVP. Systematické vzdělávání pedagogů. Systematické vzdělávání pedagogů. Pravidelná pracovní setkání učitelů. Pravidelná pracovní setkání učitelů. Sestavení pracovních týmů. Sestavení pracovních týmů. Tvorba ŠVP v pracovních týmech. Tvorba ŠVP v pracovních týmech. Spolupráce s partnerskou školou ( ZŠ praktická, Liberec, Gollova ul. ) Spolupráce s partnerskou školou ( ZŠ praktická, Liberec, Gollova ul. ) Návštěva školy, kde již podle ŠVP pracují. Návštěva školy, kde již podle ŠVP pracují. Seznámit se ŠVP rodiče a Radu školy. Seznámit se ŠVP rodiče a Radu školy.

Děkujeme za pozornost.