PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od 1. 7. 2014 Vyšší odborná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Průmyslová střední škola Letohrad
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Elektrotechnika (26 – 41 – M / 01) Výpočetní a komunikační technika Automatizace a elektronické systémy v dopravě.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Elektrotechnika (26 – 41 – M / 01) Výpočetní a komunikační technika Automatizace a elektronické systémy v dopravě Výpočetní a komunikační technika Automatizace.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Cesta k modernímu vzdělávání
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Typologie vyučovacích hodin v ekonomickém vzdělávání, použitá kritéria a závěry pro zvyšování kvality výuky © prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Zahájení tvorby ŠVP co nás čeká co je základem kurikulární reformy základní přístup sestavení pracovních týmů časový harmonogram.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
a střední průmyslová škola dopravní
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
„Okna technickým oborům dokořán“
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Podpora procesů uznávání
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná a Střední průmyslová škola Žďár nad Sázavou Období realizace: až

Cíle projektu a přístup k jejich realizaci Cíle projektu Cíle projektu inovovat vzdělávací programy pro odbornou výuku ve studijním oboru mechanik elektrotechnik a učebním oboru elektrikář inovovat vzdělávací programy pro odbornou výuku ve studijním oboru mechanik elektrotechnik a učebním oboru elektrikář vytvořit personální, organizační a materiálně technické podmínky ke zvýšení kvality elektrotechnického vzdělávání podle potřeb trhu práce vytvořit personální, organizační a materiálně technické podmínky ke zvýšení kvality elektrotechnického vzdělávání podle potřeb trhu práce

Prostředky k dosažení cílů projektu Prostředky k dosažení cílů projektu tvorba nově koncipovaných vzdělávacích programů podporu- jících vazby mezi teoretickými poznatky a praxí tvorba nově koncipovaných vzdělávacích programů podporu- jících vazby mezi teoretickými poznatky a praxí rozvoj odborných kompetencí žáků rozvoj odborných kompetencí žáků motivace pedagogů, žáků a rodičů při zavádění nových metod a forem výuky, aktivní účast pedagogů při tvorbě a ověřování učebních textů v provedení pro tisk a e-learning motivace pedagogů, žáků a rodičů při zavádění nových metod a forem výuky, aktivní účast pedagogů při tvorbě a ověřování učebních textů v provedení pro tisk a e-learning vybudování moderního pracoviště pro výuku elektrotechnic- kých předmětů vybudování moderního pracoviště pro výuku elektrotechnic- kých předmětů Cíle projektu a přístup k jejich realizaci

KA 01 Inovace vzdělávacích programů elektrotechnických oborů KA 01 Inovace vzdělávacích programů elektrotechnických oborů inovace dvou vzdělávacích programů pro výuku odborných předmětů v oborech elektrikář a mechanik elektrotechnik inovace dvou vzdělávacích programů pro výuku odborných předmětů v oborech elektrikář a mechanik elektrotechnik vytvoření rámcového obsahu vzdělávacích cílů, metodických postupů k jejich dosažení a očekávaných odborných kompetencí žáků vytvoření rámcového obsahu vzdělávacích cílů, metodických postupů k jejich dosažení a očekávaných odborných kompetencí žáků Na tuto aktivitu navázaly další klíčové aktivity zaměřené především na tvorbu výukových a metodických materiálů. Realizace klíčových aktivit

Výstupy z klíčové aktivity KA 01 Inovované školní vzdělávací programy pro obory: H/01 Elektrikář26-51-H/01 Elektrikář L/01 Mechanik elektrotechnik, odborné zaměření pro elektrická zařízení26-41-L/01 Mechanik elektrotechnik, odborné zaměření pro elektrická zařízení L/01 Mechanik elektrotechnik, odborné zaměření pro mechatroniku a automatizaci26-41-L/01 Mechanik elektrotechnik, odborné zaměření pro mechatroniku a automatizaci Realizace klíčových aktivit

Výstupy z klíčové aktivity KA 01 – vyučovací předměty Elektrotechnika – obory mechanik elektrotechnik, elektrikář Elektronika – obor mechanik elektrotechnik Elektrická zařízení – obor mechanik elektrotechnik, elektrické stroje a přístroje – obor elektrikář Automatizace – obory mechanik elektrotechnik, elektrikář Technická dokumentace – obory mechanik elektrotechnik, elektrikář Technologie – obory mechanik elektrotechnik, elektrikář Realizace klíčových aktivit

KA 02 Tvorba výukových materiálů a jejich pilotní ověření Zpracované výukové dokumenty pro 6 uvedených předmětů: učební texty v provedení pro tiskučební texty v provedení pro tisk učební texty v provedení pro e-learningučební texty v provedení pro e-learning databáze testových otázekdatabáze testových otázek soubor výukových pracísoubor výukových prací metodická příručka pro učitele elektrotechnických předmětůmetodická příručka pro učitele elektrotechnických předmětů Realizace klíčových aktivit

KA 02 Tvorba výukových materiálů a jejich pilotní ověření Pořízené vybavení: Vybavení pro 2 učitelská demonstrační pracoviště obsahující: měřicí jednotku umožňující zobrazovat na monitoru počítače různé signály a charakteristiky základních elektronických součástek a obvodů měřicí jednotku umožňující zobrazovat na monitoru počítače různé signály a charakteristiky základních elektronických součástek a obvodů programovatelný generátor sinusového a obdélníkového napětíprogramovatelný generátor sinusového a obdélníkového napětí sady modulů umožňujících sestavit základní elektrické a elektronické obvody, měřidel a napájecích zdrojůsady modulů umožňujících sestavit základní elektrické a elektronické obvody, měřidel a napájecích zdrojů Realizace klíčových aktivit

KA 02 Tvorba výukových materiálů a jejich pilotní ověření Pořízené vybavení: vybavení 9 žákovských pracovišť pro výuku elektrotechniky a elektroniky obsahující moduly pro sestavení základních elektrických a elektronických obvodů vybavení 9 žákovských pracovišť pro výuku elektrotechniky a elektroniky obsahující moduly pro sestavení základních elektrických a elektronických obvodů vybavení 6 žákovských pracovišť pro výuku číslicové techniky obsahující generátory impulzů, indikátory stavu úrovní logických obvodů, moduly nastavení úrovně logických stavů, moduly pro nastavení funkce základních logických obvodů vybavení 6 žákovských pracovišť pro výuku číslicové techniky obsahující generátory impulzů, indikátory stavu úrovní logických obvodů, moduly nastavení úrovně logických stavů, moduly pro nastavení funkce základních logických obvodů sady měřidel a napájecích zdrojů sady měřidel a napájecích zdrojů Realizace klíčových aktivit

KA 03 Vzdělávání pedagogů Obsahově se zaměřovalo především na tvorbu elektrotechnické dokumentace s využitím výpočetní techniky a využití získaných poznatků při výuce. KA04 Připomínkovací řízení partnerů projektu Partner projektu: Střední škola technická Jihlava Partnerovi projektu byly předávány materiály k připomínkování, připomínky byly průběžně zapracovány do nově vytvořených dokumentů. Realizace klíčových aktivit

Publicita projektu Publicitou projektu byly sledovány dva cíle: poskytovat informace o projektu a jeho výstupech poskytovat informace o projektu a jeho výstupech získávat názory druhých stran na obsah a realizaci projektu získávat názory druhých stran na obsah a realizaci projektu Prezentace projektu prezentační akce pro základní školy a zájemce o studium, prezentační akce pro střední školy prezentační akce pro základní školy a zájemce o studium, prezentační akce pro střední školy workshopy, prezentační akce pro střední školy a firmy workshopy, prezentační akce pro střední školy a firmy informační tabule, webové stránky informační tabule, webové stránky Publicita projektu a jeho prezentace

Projekt Zvyšování kvality výuky v elektrotechnických oborech patří k největším projektům, které škola realizovala. To dokazuje rozsah zpracovaných dokumentů a počty hodin, které jednotliví členové realizačního týmu v rámci projektu odpracovali. Na základě zpracovaných výstupů můžeme tento projekt zařadit mezi nejúspěšnější projekty, které škola realizovala. V rámci projektu byly vytvořeny dobré podmínky pro výuku odborných elektrotechnických předmětů ve škole. Projekt napomohl k vytvo- ření promyšlené koncepce výuky pro další roky. Závěr

Děkujeme za pozornost