Cena Personalista veřejné správy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Mgr. Pavel PETR Katedra společenských věd VŠB - TUO
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Struktura personální směrnice
Projekt SMO ČR na podporu volených představitelů měst a obcí Ingrid Štegmannová 9. Národní konference kvality ve veřejné správě Brno, 20. února 2013 Vzdělaný.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Účetní reforma v druhém roce
SPRÁVNÁ PRAXE Malé a střední podniky. Evropský týden BOZP (EW BOZP) Evropský týden BOZP každý rok vrcholí prezentací výsledků programu SPRÁVNÁ PRAXE 
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Správní právo MOST FBI Správní právo Orgány obcí a krajů
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Národní konference kvality ve veřejné správě
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Organizační struktura kraje
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
17. září 2015:  Plzeň - Magistrát Města Plzně, od 9 hod do 17 hod 21. září 2015:  Jihlava - Krajský úřad Kraje Vysočina, od 9 hod do 17.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
KLUB VEŘEJNÉ SPRÁVY ČMA
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Komunální politika: teorie a praxe. Úvodní informace
Pracovní setkání středních škol
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Cena Personalista veřejné správy Simeona Zikmundová Brno 20.2.2013

Cena „Personalista veřejné správy“ Cílem prestižní ceny je posílení a podpora personálních činností v úřadech územních samospráv v České republice. Cena je určena úředníkům a zaměstnancům, a to pro vedoucí úřadů územních samosprávných celků, vedoucí personálních oddělení či odborů a jednotlivé personalisty. Cena je udělovaná za kvalitu a inovaci v územních samosprávách v personálních činnostech.

PROČ? Pro zdůraznění významu práce s lidským kapitálem v územních samosprávných celcích. Cena jako nástroj pro šíření dobré praxe v personálních činnostech. Její udílení ve spojení s udělováním již známých cen za kvalitu ve veřejné správě významně napomáhá zejména vyzdvižení práce personalistů a také prestiži této nové ceny.

UDĚLENÍ CENY MÁ TYTO DÍLČÍ CÍLE: ocenění práce personalistů veřejné správy za mimořádný přínos v oblasti personálního řízení vytvoření prostoru pro šíření personálního know-how a sdílení dobré praxe zvýšení prestiže pracovních pozic personalistů zdůraznění významu práce personalistů pro úspěšné fungování každého územního samosprávného celku a příspěvkových organizací, zřizovaných územním samosprávným celkem zdůraznění významu dostatečně oceněné práce personalisty poděkování personalistům za velmi náročnou a zodpovědnou práci pro územní samosprávný celek ocenění konkrétních personalistů za jejich výjimečnost a zvýraznění příkladu

ORGANIZACE Cenu udílí Klub personalistů o.p.s., zájmové dobrovolné sdružení vedoucích úřadů a vedoucích personalistů úřadů významných ÚSC prostřednictvím obecně prospěšné společnosti shodného názvu. (www.klub-personalistu.cz) Vyhlašovatel ceny Personalista veřejné správy je Klub personalistů o.p.s. ve spolupráci s MV ČR. Veškerou organizaci zajišťuje Klub personalistů, o.p.s. ve spolupráci s MV ČR.

POSTUP S žádostí o nominaci byli osloveni hejtmani a ředitelé krajských úřadů, primátoři, starostové, tajemníci magistrátů, tajemníci městských úřadů.  Jednotliví nominovaní kandidáti spolu s fotem, přehledem jejich aktivit a výsledků práce, díky kterým byli nominováni, byli představeni odborné a široké veřejnosti prostřednictvím časopisu Moderní obec a na webu obecně prospěšné společnosti Klubu personalistů o.p.s.   Podklady pro prezentaci nominovaného do časopisu připravovali nominující ve spolupráci s Klubem personalistů. Přehled nominovaných kandidátů byl uveřejněn na webových stránkách Klubu personalistů o.p.s. a v časopisu Moderní obec.

STATUT CENY KVĚTEN 2012 – předložen MV k podpisu ČERVEN 2012 – vyhlášení nultého ročníku ČERVENEC – LISTOPAD 2012 – nominace, komunikační kampaň PROSINEC 2012 – ukončení nominací, zpracování testů, scénář rozhovoru s komisí, příprava hodnocení, dohoda na termínech LEDEN 2013 – hodnocení nominovaných, vyhlášení vítězky ÚNOR 2013 – předání ceny na Národní konferenci kvality

HODNOTÍCÍ KRITÉRIA kompetence personalisty ve struktuře znalosti, dovednosti a osobní charakteristiky se prokazovaly písemným testem a ověřovaly se rozhovorem (test před hodnotící komisí, rozsah testu 20 otázek z pracovněprávní oblasti a 7 z dalších 3 oblastí se 3 variantami s jednou správnou odpovědí z předem známých okruhů otázek, délka testu maximálně 60 minut) mimořádný počin personalisty (čin nebo akce, které se vymykají obvyklé personální praxi a jeho přínos do rozvoje úřadu ÚSC) se prokazoval ověřenými referencemi z úřadu či případovou aktivitou během rozhovoru s hodnotící komisí

HODNOTÍCÍ KOMISE Mgr. Kristina Chrástková, odbornice na pracovněprávní problematiku JUDr. Simeona Zikmundová, HR expert, právník - specialista Mgr. Soňa Dvořáčková, MV ČR, zástupce úseku veřejné správy Ing. Jaromír Zajíček, SMO/AK ČR – zástupce, odborník na personalistiku ve veřejné správě za ÚSC Ing. Theodor Sojka, SMO/AK ČR – zástupce, odborník na personalistiku ve veřejné správě za ÚSC Ing. Josef Matocha, SMO/AK ČR – zástupce, odborník na personalistiku ve veřejné správě za ÚSC Ing. Zdeněk Řeřábek, SMO/AK ČR – zástupce, odborník na personalistiku ve veřejné správě za ÚSC JUDr. Luboš Průša, AK ČR – zástupce, odborník na personalistiku ve veřejné správě za VÚSC

FINALISTÉ Ivana Hanáková Kosourová - Kraj Vysočina Eva Tomášková - Statutární město Děčín Kamil Dominik Slapnička - Statutární město Most Miroslav Křepel - Statutární město Liberec

SAMOTNÁ SOUTĚŽ 1. Výsledky znalostí: Pracovněprávní znalosti (možných 20 bodů, -1,-2,-3) Ekonomické znalosti (možných 7 bodů, -1,-2,-5) Znalosti systémových úprav (možných 7 bodů, -1,-2) Organizační a etické otázky (možných 7 bodů, -2,-3,-4)

SAMOTNÁ SOUTĚŽ 2. Výsledky činů a inovací: Představení dlouhodobých projektů, aktivit Vytvoření uceleného systému ŘLZ postaveného na kompetencích s propojením do odměňování Cílené ovlivňování žádoucí kultury otevřenosti a sdílení znalostí i potřeb Zaměření na zřizované organizace Hledání a uplatňování nových trendů

VYHODNOCENÍ A VYHLÁŠENÍ Hodnotící komise vepsala výsledky pořadí v testech do tabulky Společně probrala mimořádnost činností nominovaných Každý člen komise zapsal do tabulky své pořadí 1 až 4 Metodou scating score byl stanoven vítěz Finalistům byl výsledek soutěže ihned oznámen Předání ocenění všem finalistům nultého ročníku na slavnostním večeru Národní konference kvality ve veřejné správě

REFLEXE Soutěž prokázala vysokou úroveň odborných znalostí, zejména v pracovněprávní oblasti u všech finalistů  Mimořádnost oceňovaných činů byla podpořena v prezentaci v tisku  Dohoda s MV na případných úpravách propozic a kritérií Cena by měla být vyhlašována současně s cenou MV za kvalitu a inovaci každý další rok? Větší publicita soutěži, nominovaným i ceně - ANO

ZÁVĚR Průběh i výsledek nultého ročníku ukázal, že jde o správnou cestu posílení významu personalistiky územních samosprávných celků Při úpravě kritérií a větší publicitě dojde k vyššímu naplnění cílů soutěže DOTAZY… PODĚKOVÁNÍ MV A MODERNÍ OBCI