Soutěž vědeckotechnických projektů středoškoláků Akademie věd Praha 9. – 10. 4. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.ročník celostátní výtvarné soutěže
Advertisements

Plán akcí SKIP 08 Východní Čechy na rok. Zima •Přechod Jestřebích hor byl naplánován na Díky oblevě se tento ročník nemohl uskutečnit.
Výsledky únorového kola. Vítězem anglické projektové soutěže za měsíc únor se stala Anička Havlíčková z 2. třídy (Montessori). Vítězce gratulujeme. Ocenění.
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Hlavní náplň činnosti práce s talenty ● práce s pedagogickými pracovníky co talenty objevují a s nimi pracují ● práce s porotci, konzultanty a organizátory.
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Cena eTwinning Ve dnech 20. a 21. září 2005 se vyučující Ing. Tomanová a Mgr. Solničková s 6 zástupci tříd 4Z a 4Y, které se v loňském roce pracovali tříd.
Per Aspera ad Astra „Přes překážky ke hvězdám“ Letní škola mladých vědců, Říčky v Orlických horách – srpen 2010.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_42_INOVACE_matematika_12 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Autor Bc. Ivana Kotková.
Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a
ROZVOJOVÝ PROGRAM OBLASTI CELOREPUBLIKOVÝ ROZVOJOVÝ MANAŽER OBLASTNÍ MANAŽER JIŽNÍ ČECHYOBLASTNÍ MANAŽER ZÁPADNÍ ČECHY.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
POHÁR VĚDY – Kvark 2014 David Michálek. Proč Pohár vědy?  Odmystifikace vědy a techniky  Smysluplné trávení volného času  Popularizace vědy  Zvýšit.
Pražské stromy 2. ročník fotografické soutěže – vyhlašovatel soutěže: web prazskestromy.cz pro amatérské fotografy.
Slavnostní předání přenosného gastroskopu dne: 16. června 2008 místo konání: knihovna Vsetínské nemocnice a.s.
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Fyzikou a chemií k technice
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Tomáš Garrigue Masaryk
Úvod do MHD Trolejbusy: úvod.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bc. Špačková Martina ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s s jednotlivými geologickými.
Mistrovství Armády České republiky v letním přírodním víceboji Vyškov 2004.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Slavnostní otevření zrekonstruovaného stadionu ASK Slavia Praha.
Vyhlášení výsledků 8. ročníku fotografické soutěže Foťte naše město Sponzoři soutěže:
území oblíbené sportovci a turisty
VY_32_INOVACE_3D.9.14 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Vodstvo ČR VY_32_INOVACE_03 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
CTY CE – Centrum pro talentované děti a mládež Jeanne Bočková.
VY_52_INOVACE_PRV.3.26_Složení půdy_pracovní list
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A DUBEN 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Tvorba a využití výukových animací pro praktikum z genetiky RNDr. Pavel Lízal, Ph.D. Oddělení genetiky a molekulární biologie Ústav experimentální biologie.
U Č E Ň I N S T A L A T É R ročník finále ČR soutěže odborných dovedností.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluStacionární magnetické.
3. ročník gastronomické soutěže pro žáky učebních oborů vzdělání kategorie,,E“,, Srdce na talíři“
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Školní parlament ZŠ Březová Jiří Bešťák Iva Kubelková Martina Zitková Koordinátor : Mgr. Jana Adéeová.
Ocenění práce ředitele Plavecké školy Uherské Hradiště, Plavecké školy Uherské Hradiště a ocenění plaveckých škol Zlínského kraje.
Saferinternet akademie. Metodiky a vzdělávací bloky. Pavel Vichtera Národní centrum bezpečnějšího internetu.
1 Gymnázium Český Těšín, Frýdecká 30 Úspěšné soutěžní práce žáků a studentů gymnázia v oblasti přírodních věd Soubor obsahuje u každé práce abstrakt a.
České národní obrození (ČNO). ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – České.
Magnetické pole vodiče s proudem. Struktura prezentace úvod otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ZEMĚPIS TEMA: ČR – kraje ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Krajský Soud
16. Konstrukce nejdůležitějších částí A
Druh učebního materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Šachová univerzita QCC České Budějovice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-11-Zlínský kraj-průmysl strojírenský.
Město na obrázku se jmenuje
AUTOR: Mgr. Gabriela Budínská NÁZEV: VY_32_INOVACE_7B_17
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
21. Ústí hlavně SŠ-COPT Uherský Brod Ing. Štursa Petr 21. Ústí hlavně
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_01_jaro
zpracovaný v rámci projektu
Program – TRH PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ Zahájení doc. Ing. Pavel Ryant, Ph.D. (proděkan AF MENDELU) Doktorské studium na Agronomické.
Jméno autora Mgr. Vojtěch John Datum vytvoření Září 2012 Ročník 6.
Transkript prezentace:

Soutěž vědeckotechnických projektů středoškoláků Akademie věd Praha 9. –

Slavnostního zahájení se zúčastnil nový předseda AV ČR Jiří Drahoš, manažer LZ ČEZ Pavel Puff a hlavní organizátor Stanislav Medřický, předseda AMAVET

ČEZ jako generální sponzor prezentoval svůj vzdělávací program, jehož je soutěž součástí. Vítězkou letošního ročníku se stala Tereza Nedvědová z Českých Budějovic s projektem biologie brouků.

Předseda AV Jiří Drahoš rozmlouvá s Čeňkem Rálišem, který si v rámci projektu Měření elektrických biopotenciálů sestrojil EKG Talentované mladé lidi je potřeba podporovat už od základní školy. Studenti ZŠ Pardubice zpracovali velmi podrobný projekt o úsporách elektřiny.

Petra Landfeldová a Alžběta Skálková z gymnázia z Hradce Králové zkoumaly jak rostliny čistí půdu tím, že z ní absorbují jedovaté prvky. Robot EiMSA studentů z Litomyšle samostatně vyhledává předměty a manipuluje s nimi podle programu.

Vojtěch Kubelka z Českých Budějovic dlouhodobě sleduje zimování vzácných ptáků v jižních Čechách. Radim Laga z Uherského Brodu sestrojil funkčí účinnou elektromagnetickou střelnou zbraň.