„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnost Bipartitní dialog v odvětvích.
Advertisements

1 Konference EQUAL Praha NTS „D“ Adaptabilita a celoživotní učení.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
3.národní seminář k projektu RegMet
ECVET v Programu celoživotního učení
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Základní škola, Brno, Štolcova 16
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Věk jako příležitost využijme potenciál zaměstnanců listopadu 2007, Praha Kateřina Kubešová, Třetí kariéra.
Upřesnění a vysvětlení k projektu IPn KREDO PRVŠ,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Principy, procesy a metody sebe-evaluace
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
Základní principy a Akce Iniciativy Společenství EQUAL Denisa Faltová a Alexandra Dubová Národní kancelář EQUAL.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Politika sociální inkluze v Evropské unii
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
IP Alena Kopáčková (DFP)
Transkript prezentace:

„ Validace dobré praxe 2 “

Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací 11:30 – 11:55 Dotazy 11:55 – 12:10 Přestávka na kávu 12:10 – 13:00 Workshop 13:10 – 13:20 Shrnutí workshopu 13:20 – 14:00 Oběd

Validace je způsob/metodika jak získat zpětnou vazbu na produkt od různých skupin vylepšit Váš produkt – zdokonalit jej, aby byl použitelný i pro jiné organizace zdokonalit a připravit diseminační plán a mainstreamingovou strategii produktu Co je to validace?

Co je předmětem validace? Produkt... viditelný výstup projektu CIP EQUAL prostředek řešení problémů cílových skupin rozvojových partnerství je flexibilní a lze jej přenést do různých sociálních kontextů a pod. Pro vytvoření kvalitního produktu je zapotřebí přesná identifikace problému/potřeby, kterou produkt řeší průzkum a srovnání s těmi produkty, které již byly vytvořeny (benchmarking) Validovat lze produkt / skupinu produktů

Protože díky validaci je možné zvýšit kvalitu produktu zhodnotit produkt a zvýšit důvěryhodnost jeho autorů získat zpětnou vazbu zdokonalit strategii šíření produktu stanovit aktéry a možné partnery diseminace získat nové příležitosti pro šíření a přenos produktu zvýšit variabilitu a flexibilitu produktu Validace má ověřit, že produkt je kvalitní a jako takový je připravený pro diseminaci a mainstreaming. Proč validovat?

Mainstreaming Diseminace Inovace Validace Section heading goes here

I. Příprava validace Finalizace produktu A Zajištění účastníků jednání B Stanovení místa a termínu jednání C Konzultace zařazení placených expertů s ŘO D Rozeslání pozvánek E

Validační skupiny Zajištění účastníků jednání B Závazní Externí experti Potenciální uživatelé Peers (RP-členové NTS/další relevantní RP) Autoři validovaného produktu Ostatní Tvůrci politik Cílové skupiny

Role při validaci: porovnat produkt s ostatními řešeními nebo produkty dostupnými na „trhu“ Profil validačního experta znalost tématických oblastí spojených s validovaným produktem analytické a synthetické dovednosti a schopnost být objektivní kritické myšlení a schopnost podat konstruktivní zpětnou vazbu pro zlepšení produktu schopnost přivést dohromady klíčové aktéry a dělat prostředníka mezi nimi, a to zejména představiteli významných institucí a ostatními potenciálními cílovými skupinami diseminace schopnost propagovat „prodej“ validovaného produktu potenciálním zainteresovaným stranám. Validační experti Zajištění účastníků jednání B

Zástupci subjektů, které mají zájem na osvojení a využití produktu. Role při validaci reflexe využitelnosti produktu směrem k autorům produktu asistence v zmapování zájmu potenciálních uživatelů nápady na strategii a na aktivity, které podpoří osvojení Produktu v budoucnosti. Potenciální uživatelé Zajištění účastníků jednání B

Členové NTS (zástupci RP a experti), zástupci jiných rozvojových partnerství/projektů, kteří jsou svými znalostmi nebo produkty relevantní pro danou problematiku a kteří nebyli zapojeni do vývoje produktu. Role při validaci Pokládání dotazů s cílem zjistit co nejvíce relevantních informací pro hodnocení Zpětná vazba v oblasti horizontálního mainstreamingu Peers Zajištění účastníků jednání B

Zástupci projektu, kteří se podíleli na tvorbě validovaného produktu. Role při validaci Vývoj produktu Organizace jednání Prezentace validovaného produktu/produktů Zodpovídání dotazů Příprava zprávy z validačního jednání Diseminace a mainstreaming produktu Autoři validovaného produktu Zajištění účastníků jednání B

Tvůrci politik zajišťují, že produkt je vytvořen v souladu s legislativou případně vládními prioritami a strategiemi Cílové skupiny ve shodě s principem společného rozhodování hodnotí produkt Mohou se jednání účastnit i bez zapojení se do procesu validace (např. prezentace produktu spolu s jeho autory) Ostatní - Tvůrci politik a cílové skupiny Zajištění účastníků jednání B

I. Příprava validace Finalizace produktu A Zajištění účastníků jednání B Stanovení místa a termínu jednání C Konzultace zařazení placených expertů s ŘO D Rozeslání pozvánek E

II. Validační jednání Představení metodologie validace A Prezentace produktu jeho autory B Dotazy účastníků C Validace ve skupinách D Shrnutí dle skupin E

Inovace Společné rozhodování/zapojení cílových skupin Přiměřenost/vhodnost Užitečnost/prospěšnost Přístupnost Rovnost Přenositelnost Kritéria hodnocení kvality Validace ve skupinách D

II. Validační jednání Představení metodologie validace A Prezentace produktu jeho autory B Dotazy účastníků C Validace ve skupinách D Shrnutí dle skupin E

III. Další kroky Sestavení zprávy z validace 1 Kompletace validace, její předání na NPS 2 Úprava produktu / diseminace 3

3 produkty bez připomínek a doporučení validačních skupin produkty s připomínkami, které nejsou zásadního charakteru. Autoři obdrží hodnotný feedback pro finalizaci produktu produkty se zásadními připomínkami. Bez opětovného validačního jednání nebude možné produkt validovat

Děkujeme za pozornost.