Integrovaný projekt ORP Velké Meziříčí Velkomeziříčsko – region vzdělaných obyvatel a kvalifikované pracovní síly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt: Víceúčelová hala a regenerace zimního stadionu
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Rekonstrukce východního přístavku zámku Liblice. Žadatel Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. Národní 1009/3, Praha 1 veřejná výzkumná instituce.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Společný regionální operační program Obchodní akademie, Česká Lípa, nám. Osvobození 422, příspěvková organizace.
Využití strukturálních fondů, priority a připravované projekty kraje Vysočina.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Novinky z IROP.
Reforma psychiatrické péče
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Transkript prezentace:

Integrovaný projekt ORP Velké Meziříčí Velkomeziříčsko – region vzdělaných obyvatel a kvalifikované pracovní síly

IP

 Vzdělávací, kongresové a podnikatelské centrum JUPITER  zkvalitnění a dobudování infrastruktury kongresového a vzdělávacího centra JUPITER CLUB  zkvalitnění infrastruktury (sály, učebny, zázemí, IT, bezbariérový přístup)  výstavba ubytovacích kapacit (cca 50 lůžek)  zvýšení stravovací kapacity  vybudování prostor podnikatelského inkubátoru  koordinace systému celoživotního vzdělávání v regionu (sektorově a regionálně specifické vzdělávání) a následná realizace vzdělávacích programů  Dopravní infrastruktura  parkoviště a přístupové cesty k JUPITERu, napojení na obchvat města Velké Meziříčí  Technologický park Velkomeziříčsko  výstavba technologického parku zabývajícího se outsourcingem služeb, vývojem a výzkumem v oblasti přesného obrábění a lití, povrchové úpravy kovů a elektrických vlastností kovových materiálů  Systém celoživotního vzdělávání regionu Velkomeziříčsko  Koncepce celoživotního vzdělávání v regionu (sektorově a regionálně specifické vzdělávání) a následná realizace vzdělávacích programů v oblasti „obecného“ vzdělávání i v oblasti profesního a dalšího vzdělávání (v návaznosti na kvalifikační požadavky regionálních firem)

SubjektIČAdresaMěsto Město Velké Meziříčí Radnická 29Velké Meziříčí MĚSTO VELKÁ BÍTEŠ Masarykovo nám. 87Velká Bíteš Mikroregion Velkomeziříčsko - Bítešsko Radnická 29/1Velké Meziříčí MAS MOST Vysočiny, o.p.s Náměstí 17Velké Meziříčí JUPITER club, s.r.o Náměstí 17Velké Meziříčí EURONEST s.r.o Bráfova třída 531Třebíč Draka Kabely, s.r.o Třebíčská 777Velké Meziříčí SANBORN a.s Zbraslavská 27Praha 5 VÝTAHY, s.r.o Vrchovecká 216Velké Meziříčí ENVIRO - EKOANALYTIKA, s.r.o Nad Kunšovcem 1444Velké Meziříčí LISOVNA PLASTŮ, spol. s r.o Karlov 139Velké Meziříčí CONSTRUCT A & D, a.s Františkov 220Velké Meziříčí První brněnská strojírna Velká Bíteš, a. s Vlkovská 279Velká Bíteš

CílZvýšení intenzity kongresové turistiky a cestovního ruchu VýstupyKomplexní rekonstrukce stávajícího JUPITER klubu -projektová dokumentace -multifunkční velkokapacitní sál (ex. plesový sál, osob) -multifunkční konferenční sál (ex. kulatý sál, 200 osob) -multifunkční konferenční sál (ex. loutková scéna, 80 osob) -multifunkční konferenční sál (ex. kinosál, 300 osob) -ubytovací kapacita – 40 míst (nadstavba) -restaurace a zázemí -4 učebny -2 výstavní sály -6 buněk podnikatelského inkubátoru -nábytkové, technické a technologické vybavení -bezbariérový přístup (výtahové šachty)

CílZlepšení dostupnosti centra města a infrastruktury pro rozvoj lidských zdrojů a podnikání VýstupyVýstavba přípojky na obchvat města a záchytného parkoviště na jižním břehy říčky Balinky -projektová dokumentace -dvouproudá místní komunikace na pravém břehu řeky -parkoviště pro 50 vozů

CílZvýšení technologického a výzkumně-vývojového potenciálu regionu VýstupyVýstavba technologického parku zabývajícího se outsourcingem služeb, vývojem a výzkumem v oblasti přesného obrábění a lití, povrchové úpravy kovů a elektrických vlastností kovových materiálů. -rozvojová plocha -výrobní a vývojová budova technologického parku -administrativní budova technologického parku -vybavení výpočetní a kancelářskou technikou -strojní vybavení

CílRozvoj kvalifikace a vzdělanosti obyvatel regionu VýstupyZpracování a rozběh komplexního systému CZV v regionu -analýza stávajícího stavu -analýza požadavků regionu -portfolio stávající nabídky -nové vzdělávacích programy, akreditace -informační systém CZV v regionu -e-learningový server regionálního CZV systému -pilotní odzkoušení systému

Dílčí projektInvestor, nositel dílčího projektu Vzdělávací, kongresové a podnikatelské centrum JUPITER JUPITER Club s.r.o. (obchodní společnost založená městem VM) Dopravní infrastrukturaMěsto Velké Meziříčí Technologický park Velkomeziříčsko PPP (akciová společnost založená městem a podniky využívajícími služby parku) Systém celoživotního vzdělávání regionu Velkomeziříčsko Mikroregion Velkomeziříčsko

IP Období realizace: 2007 – 2010 Odhadovaná rámcový rozpočet projektu: ,- Kč Dílčí projektčástka (Kč bez DPH) JUPITER ,00 Kč Dopravní infrastruktura ,00 Kč Technologický park ,00 Kč Systém CZV ,00 Kč Celkem IP ,00 Kč

Integrovaný projekt ORP Velké Meziříčí je proveditelný při splnění několika základních kritérií, které je nutné vypořádat během roku Bez jejich realizace není relevantní pokračovat v přípravě IP. Dílčí projekt Nutné kroky Vzdělávací, kongresové a podnikatelské centrum JUPITER zaměření stávajícího stavu statické posouzení majetkoprávní vypořádání Dopravní infrastrukturamajetkoprávní vypořádání Technologický park Velkomeziříčsko volba lokality majetkoprávní vypořádání Systém celoživotního vzdělávání regionu Velkomeziříčsko analýza současného stavu CZV Kraje Vysočina