Mexická kuchyně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Advertisements

Houbový koláč s parmezánem
ZÁMECKÁ MEZINÁRODNÍ KUCHAŘKA
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená.
TATARSKÁ KUCHYNĚ aneb něco do zobáčku… Autor: noname.
Pokrmy z těstovin.
Pokrmy z brambor.
Recept na perník.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ořechovo medové řezy Medovník.
K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
RUSKÁ KUCHYNĚ.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Frankfurtská hovězí pečeně
Guláše z jatečného masa
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Příprava vepřových vnitřností
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Štědrovečerní večeře.
Pečení na anglický způsob
Lasaně zapečené se zeleninou
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 16 Název.
PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Příprava pokrmů ze skopového masa
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Příprava pokrmů z vepřového masa
Složitá obsluha fondue
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
BRAMBORÁK Tradiční český recept
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

Mexická kuchyně

Co je pro ni typické - ze surovin jsou pro ni typické hlavně fazole, kukuřice a chilli papričky z koření hlavně mletá chilli paprika, koriandr, merlík, oregano, ale také se používá česnek, cibule a římský kmín

Nejznámější a méně známé pokrmy mezi nejznámější pokrmy patří 1)Burritos, 2)Tacos, 3)Nachos a 4)Chilli con carne a mezi méně známé patří 5)Quesadilla a 6)Tamales 1) 2) 3) 4) 5) 6)

Burritos - jsou to tortillové placky z pšeničné mouky, a plní se kukuřicí, fazolemi, zeleninou, masem a sýrem. Burritos je národním jídle, ale i krajovou specialitou mexického státu Chihuahua.

Chilli con carne velice známé mexické jídlo jedná se pouze o dušené maso, které je pekelně okořeněné a ostré často se připravuje z hovězího, chilli papriček a přidávají se další, druhotné ingredience, jako jsou fazole, kukuřice, rajčata, cibule chilli con carne znamená v překladu chilli s masem. Jestliže je v jídelníčku uvedeno místo „con“ „sin“, jde o vegetariánskou verzi tohoto pokrmu.

Tamales Tamales je nejstarší jídlo Mexika jde o těsto z kukuřičné mouky, ve kterém jsou kousky vepřového nebo kuřecího masa a vše je zabalenou ve slupce od kukuřice. Takto připravený pokrm se dále vaří v páře a podává se s omáčkou.

Recept-Tortilla Budeme potřebovat: Postup: 1)hrnek hladké mouky 2)hrnek polohrubé nebo kukuřičné mouky 3)teplou vodu Postup: jednoduše obě mouky smícháme a přidáváme teplou vodu, přičemž tvoříme tuhé těsto Z něj vyválíme tenké placky a v troubě, nebo na pánvi je opečeme (nejlépe nasucho).

Recept -Fajitas Budeme potřebovat: dvě větší červené i zelené papriky pět chilli papriček 250 g žampiónů cibuli pár stroužků česneku dvě lžíce kukuřičného oleje dvě lžičky čerstvého koriandru sůl, pepř a 10 tortill Postup: papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek také nakrájíme poté si můžeme rozpálit pánev a na ni opékáme cibuli s česnekem po chvíli přidáme i papriky a papričky, koriandr a za občasného promíchání necháme vydusit mezitím si na další pánvi na sucho ohřejeme tortilly a po půl minutě otáčíme zamícháme do připravované směsi nakrájené žampiony ochutíme kořením a po chvíli ihned na teplé tortilly podáváme

Recept - Salsa Postup: Budeme potřebovat: tři čerstvá rajčata malá cibule čerstvá chilli paprička Koriandr Pepř Sůl Cukr Postup: cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu očistíme a taktéž nakrájíme smícháme rajčata, cibuli, trochu limetkové šťávy, dvě lžíce koriandru, sůl a pepř podle chuti a samozřejmě pálivou chilli papričku a nakonec řádně promícháme