Sviť sluníčko, sviť aneb bezpečná oáza Škola plná života, Zdravá škola Základní škola praktická Králíky, Nábřežní 368 www.zspkraliky.cz, tel.: 465 631.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
Projekt č. 4 Mediální a osvětové nástroje kultivace lidských zdrojů
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
Tvorba a realizace programu výuky moderních komunikačních technologií na SŠ informatiky a spojů Brno Projekt ESF Realizační tým: odborní učitelé SŠ informatiky.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Vlastní hodnocení školy
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Bezpečně do školy aneb Děti mění svět. Kde získat další prostředky? Například: grantový program Nadace Partnerství Na zelenou grantový program Nadace.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Elektrotechnika v hodinách anglického jazyka
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Projekt Hradec Králové. Co bych vám chtěl říct? Pár slov o škole Proč jsme se rozhodli projekt realizovat Jak jsme projekt realizovali Kolik.
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Projekty rozvoje ICT ve škole Blanka Kozáková MŠMT odbor 55 SIPVZ
Autoevaluace Vlastní hodnocení školy ve Střední škole Horní Bříza.
Projekt Romaňi Kereka – Romský kruh Knihovny města Ostravy
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Všechno v mém životě souvisí
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Podpora mateřských a základních škol formou šablon
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Jsme menší státní škola v obci, pilotní škola projektu v Jihomoravském kraji. Naši mateřskou školu navštěvuje celkem 131 dětí, základní školu 268 žáků.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Strategie regionu, obce
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Sviť sluníčko, sviť aneb bezpečná oáza Škola plná života, Zdravá škola Základní škola praktická Králíky, Nábřežní tel.: žáků, 10 pedagogických pracovníků

Jak to všechno začalo? Problémy:  bezpečnost Oázy (jezírko), přilehlé komunikace a prostoru před vstupem do školy v podvečerních a ranních hodinách - neosvětlený prostorOázy  vandalismus v nočních hodinách, poškozování herních prvků, jezírka v Oáze – neosvětlený prostor  škola prozatím nevyužívá obnovitelné zdroje k pokrytí vlastních energetických potřeb  malá informovanost o fotovoltaice v Králíkách a okolí Návaznost na uskutečněné projekty: A) Oáza – upravený prostor před školou realizovaný v ŠUŽ (2004 – 2005) B) Úspory energie na školách - Nadace Partnerství, SEVER (2006)

Plánovaný průběh Mapování problematiky, podání přihlášky Práce žákůVýběr firmy Realizace, spuštění

Žáci a projekt  projekt ve vyučovacích předmětech: Fyzika, Český jazyk, Informatika, Občanská výchova, Tělesná výchova, Pracovní vyučování (8., 9. ročník)  oslovení firem ( )  vysílání do školního rozhlasu  prezentace a beseda se starostkou města Králíky  anketa mezi občany, článek do novin, informační leták pro občany, rodiče  příprava a realizace slavnostního otevření

Projekt ve výuce Fyzika: – Úspory energie ve škole – hledání úspor – Využití slunečního záření – Vytvoření informačního letáku – Podklady pro vytvoření infotabule Informatika: – Zpracování informačního letáku – Oslovení firem em žáků – Vytvoření infotabule

Projekt ve výuce Český jazyk – Vysílání do školního rozhlasu – Dopis firmám – sestavení – Pozvánka starostce – Tisková zpráva Občanská výchova – Nácvik modelových situací – prezentace projektu – Beseda se starostkou

Projekt ve výuce Tělesná výchova – Průzkum veřejného mínění + seznámení občanů s projektem – Nácvik vystoupení na slavnostní otevření Pracovní vyučování, výtvarná výchova – Keramická sluníčka, sluníčkové výkresy, sluníčkové perníčky pro hosty Samostatná práce žáků – Anketa mezi občany v místě bydliště

Anketa a její vyhodnocení Obce: Králíky, Mladkov, Lichkov, Červená Voda, Moravský Karlov, Heřmanice, Prostřední Lipka AnoNe Víte co je to solární energie?74%26% Může nám solární energie ohřívat užitkovou vodu?64%36% Víte, že nám solární energie může vyrábět elektřinu?60%40% Pokud byste měli možnost, chtěli byste využívat solární energii?74%26% Máte zájem o informace o solární energii?70%30% Chtěli byste navštívit budovu, kde se solární energie využívá?72%28% Nikdo alespoň 1více Kolik lidí ve vašem okolí ohřívá vodu nebo topí pomocí solární energie?78%20%2% Kolik lidí ve vašem okolí využívá solární energii k výrobě elektřiny?86%13%1%

Učitelé a projekt  zapojení projektu do výuky (JAK?)  jednání s Městem Králíky  jednání s konzultantem ŠUŽ Mgr. Janem Balcarem  Jednání s firmami  Propagace projektu v tisku, na webu  příprava slavnostního otevření

Veřejnost a projekt  Sousedé – vyjádření k záměru  Město Králíky finanční podpora (12%)  Občané města Králíky – anketa, průzkum veřejného mínění, osvěta – informační tabule  Rodiče – anketa, účast na slavnostním otevření  Firmy – nabídka (realizace)

Výstupy projektu

Informační tabule

Co nám projekt dal?  zkušenosti s fotovoltaikou, praktické využití  inspirace pro další využití sluneční energie k pokrytí energetických potřeb školy  rozvoj sociálních a komunikačních dovedností žáků  „drahé“ zkušenosti s firmou … (rozpočet, technické problémy, dodací lhůty,…) – doporučujeme prověřenou firmu

Slavnostní otevření „Solární valčík“ Listí už opadlo, pozemek vystlalo, ježky to těší. Ředitel Nesvadba hodil se do gala, slávu to věští. Nebylo to posvícení, nepřijela inspekce. S naší třídní, všemi hosty slavili jsme velice.

„Solární valčík“ Byl to ten slavný den, kdy k nám byl zaveden elektrický proud. Byl to ten slavný den, kdy k nám byl zaveden elektrický proud. Solární, solární, v panelech vyrobený.