Zdeněk Smetana (nar. 26. 6. 1925) autor: Kateřina Marková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Advertisements

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Vypracovala: Konzultant: Aneta Pernicová Mgr. Věra Chlupová
Ilustrátoři pro děti Zdeněk Smetana DUM 6/1.
Gestikulace, pantomima
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Zdraví Vás KRTEČEK.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Vlastní jména DUM 9/1.
Šanghaj. O EXPU Mezinárodní výstava průmyslu a kultury Pořádá se každých několik let (ne pravidělně) Od poloviny 19. století První EXPO – 1851 – Londýn.
VY_332_INOVACE_ČJ.8.06_Z.aJ.Svěrákovi,prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictví ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
Zdeněk Smetana.
Jára Cimrman 1.
Josef Lada ( – ) autor: Kateřina Marková.
JURAJ HERZ režisérem Ondřej Turek, SŠ uměleckoprůmyslová fotografie Koncentrační tábor narozen Samostatný režisér Barrandov Menší role.
Postupimská konference od 17. července do 2. srpna 1945 od 17. července do 2. srpna července2. srpna července2. srpna1945.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_11.
FIMFÁRUM.
Helena Zmatlíková ( – ) autor: Kateřina Marková.
Sourozenci Čapkovi.
ČESKÉ MEZIVÁLEČNÉ DRAMA
Zdeněk Miler ( – ) autor: Kateřina Marková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
Gotika.
Jan Amos Komenský Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Antonín Dvořák a jeho život
Poslední Přemyslovci  Materiál je určen pro žáky 4.ročníku ZŠ.  Je zaměřen na osobnost Václava II. A Václava III.  Děti se formou videí „Dějiny udatného.
Ilustrace oblíbené knihy
Jiří Trnka ( – ) autor: Kateřina Marková.
ILUSTRACE Vytvořila: Klára Tlamková Konzultant: Mgr. Věra Chlupová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
VZNIK VELKÉ PARDUBICKÉ. ZDROJE
Зз. знамя запад завтрак золото зуб змея звезда.
Co začíná tam, kde končí naše země?
Poezie, písnička (V domě straší duch)
Jan Patočka Adam Neckář, C4A.
Jak to, že film se skládá ze spousty obrázků?
SVĚTOVÉ LIDOVÉ POHÁDKY
Moje osobní prezentace
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj
ČEŠTÍ ILUSTRÁTOŘI.
Adolf Born (nar ) autor: Kateřina Marková.
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
Karel Čapek.
vytvořili: Nicolas Ullmann, Ondřej Coufal garant: Jana Ullmannová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: 3/II Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Čeští hudební skladatelé Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_10_ČEŠTÍ HUDEBNÍ SKLADATELÉ.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_10 Český jazyk a literatura – Na počátku prý stálo.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Zdeňka Smetany Anotace: Seznámení s ilustracemi Zdeňka Smetany Autor: Mgr.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: Jiří Trnka - prezentace.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_10_ZDENEK_SMETANA Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Prezentace od Mervina Flandery
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
DEN ČTENÍ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ŽIVOT V ČESKÝCH ZEMÍCH PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH
Transkript prezentace:

Zdeněk Smetana (nar. 26. 6. 1925) autor: Kateřina Marková

ZDENĚK SMETANA český animátor, scénárista, výtvarník, režisér Už od útlého věku poslouchal pohádky od své babičky a maminky, které ihned začal malovat. Když byl mladý hrozilo mu, že bude muset nastoupit do války, ale jeden z jeho profesorů mu sehnal místo v rytecké dílně. Učil se soukromě kreslit, ale protože barvy nebyly k dostání, musel si je vyrábět sám. Po válce se rozhodl stát se učitelem výtvarné výchovy, studium ale nakonec nedokončil. Připojil se k novému studiu Bratři v triku režiséra Jiřího Trnky.

ZDENĚK SMETANA Za několik let se z něj stal animátor. Nejdříve se věnoval reklamním šotům, až později přisly na řadu filmy. Nejvíce se mu zalíbil kreslený film, tomu se i po celý život věnoval. Koncem 60. let se začal věnovat hlavně tvorbě pro děti. Stvořil mnoho postaviček a podílel se na animaci oblíbených českých večerníčků. K nejznámějším patří Pohádky z mechu a kapradí (Křemílek a Vochomůrka), Rákosníček, Štaflík a Špagetka a Malá čarodějnice. Ilustroval několik dětských knížek. Za svůj život získal přes 50 ocenění na českých i zahraničních filmových přehlídkách a festivalech.

Tvorba Zdeňka Smetany: Pohádky z mechu a kapradí

Tvorba Zdeňka Smetany: Pohádky z mechu a kapradí

Tvorba Zdeňka Smetany: Rákosníček

Tvorba Zdeňka Smetany: Rákosníček

Tvorba Zdeňka Smetany: Štaflík a Špagetka

Tvorba Zdeňka Smetany: Štaflík a Špagetka

Tvorba Zdeňka Smetany: Malá čarodějnice

Tvorba Zdeňka Smetany: Malá čarodějnice

Použité zdroje: http://alik.idnes.cz/kdo-by-neznal-rakosnicka-08n-/alik-alikoviny.asp?c=A061202_kdobyn_al http://www.fdb.cz/lidi-zivotopis-biografie/21808-zdenek-smetana.html?PHPSESSID=f82cbdfe1b1d8319e4e327f550d39910 http://cs.wikipedia.org/wiki/Zdeněk_Smetana http://www.ceskatelevize.cz/porady/898296-pohadky-z-mechu-a-kapradi/ http://www.styltex.cz/?article=54569 http://www.cojeco.cz/index.php?zal=2&id_desc=88297&s_lang=2&a_type=1 http://www.goasedlcany.cz/stranky/studentske_stranky/studenti/2002/oa/akralovc/malacarodejnice.htm http://postcrossing-bitldzus.webnode.cz/album/postcards-fairytales-possible-exchange-/mala-carodejnice-2-jpg/ http://vecernicek.kvalitne.cz/mala_carodejnice/ http://www.svet-deti.info/kontakt.php http://zdarma.patasovo.net/vecernicky-rakosnicek-video-youtube-zdarma/ http://tapetykamis.cz/detske-dekorace-rakosnicek-c-164_179.html http://postcrossing-bitldzus.webnode.cz/album/postcards-fairytales-possible-exchange-/rakosnicek-jpg/ http://www.ceskatelevize.cz/porady/898580-staflik-a-spagetka/