SHROMAŽĎOVÁNÍ ZPRÁV D OPISOVATELÉ Seriózní hlavní noviny mají v mnoha zemích světa stálé dopisovatele Pracují v hlavních městech nejvýznamnějších zemí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jaderná energie.
Advertisements

11. ČEŠI A NĚMCI 12. SMĚŘUJEME K SAMOSTATNOSTI
POČÁTKY AGENTURNÍ ŽURNALISTIKY doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Za 1.světové války v datech
Zpracoval: Marek Lovecký, 9 .A ZŠ a MŠ Horníkova 1
Vytvoření bloků Trojspolek, Dohoda (Trojdohoda)
Organizace spojených národů
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Dějiny Kanady II. Přednáška č. 3 Horák Jakub 1. Francie vs Británie –mírem to nekončí 1744 – nové boje, tentokrát o pevnost Louisburg – angličané ji dobývají,
Svět po válce 5. část.
Česká republika Demokratický stát.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Problémy poválečného světa
Název materiálu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Dobešová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Franklin Delano Roosevelt
EVROPA A EUROATLANTICKÝ PROSTOR I: STUDENÁ VÁLKA
MEDIÁLNÍ VÝCHOVA- NOVINY 1
Atentát na Františka Ferdinanda d Este, vypuknutí 1.světové války
Polovina 50. let 20.století Milan Šimek Dějepis a občanská výchova
Cesta k 1. světové válce 1. část
Evropská integrace Poválečný vývoj v Evropě
STRUKTURA NOVIN. STRUKTURA NOVIN Noviny se rozlišují typickou grafickou úpravou a záhlavím Na první stránce hlavní zprávy, úvodník, přehled důležitých.
MONTGOLFIÉRA.
Znak Švýcarské konfederace Vlajka Švýcarské konfederace.
Literatura na počátku 20.století
OSN (United Nations Organization)
Mediální systém jeden ze subsystémů sociálního systému (soustava elementů n. subsystémů, institucí a jednotek v sociálních rolích) Slovník. Med kom., s.
1. SVĚTOVÁ VÁLKA Tereza Hozová třída 5.A..
Statutární město Opava
Studená válka.
I. světová válka - předpoklady
Ludvík XIV. „Král slunce“.
1.Světová válka 28. července 1914 až 11. listopadu 1918.
Studená válka Poválečné uspořádání Německa Založení vojenských paktů
LIBYE Vypracoval: Petr Svojanovský.
 Vztahy s veřejností můžeme zaznamenat už v dávné historii. V Mezopotámii, Asýrii, Persii a Egyptě, stejně jako v antickém Řecku a Římě se používalo.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ světová válka Téma: Člověk a jeho svět - Dějiny ČR Číslo.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_03_HISTORIE ČR_PRVNÍ SVĚTOVÁ VÁLKA ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Globální svět v geopolitické perspektivě.
28/09/ :40 Alsasko-Lotrinsko německyněmecky Reichsland Elsaß-Lothringen ) je historický německý správní útvar existující v letech na.
SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:MGR. OLGA FILÍPKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_1242_VZNIK_SAMOSTATN ÉHO_ Č ESKOSLOVENSKA.
Versailleská konference. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Versailleská.
3. Fáze (60. léta). -Nejen z ekonomických důvodů, ale hlavně kvůli politickému útlaku utíkaly tisíce lidí z východního Německa do západního -Východní.
Soudobý svět Ekonomický pohled
Alsasko - Lotrinsko, kraj vína
Historie pohostiství Předmět: Stolničení
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Počátky a první porážka Mgr. I. Roubalíková
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Radka Škulaviková
Ostrava Znak Plánek.
VY_32_INOVACE_08_Nebezpečí nového válečného konfliktu
AUTOR: Marcela Kaderová
První světová válka. Vznik československého státu.
mages de Images 70 ans après
Polovina 50. let 20.století Milan Šimek Dějepis a občanská výchova
Historie vývoje regionální politiky
RUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_2 Název projektu: OP VK
Druh učebního materiálu
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Češi za první světové války
Hitlerova agrese ve 30. letech
Britské impérium.
Co začíná tam, kde končí naše země?
Transkript prezentace:

SHROMAŽĎOVÁNÍ ZPRÁV

D OPISOVATELÉ Seriózní hlavní noviny mají v mnoha zemích světa stálé dopisovatele Pracují v hlavních městech nejvýznamnějších zemí Malé deníky si nemohou dovolit zahraniční dopisovatele, proto zdrojem zpráv jsou tiskové agentury Existují čtyři hlavní agentury: Reuters (Británie), Agence France-Presse (Francie), Associated Press a United Press International (Amerika) Dodávají zprávy různým regionálním a místním agenturám

D OPISOVATELÉ Mají přes deset tisíc zaměstnanců Tradice tiskových agentur spadá do středověku První tisková agentura, Agence Havas, založená ve Francii 1835 Dodávala informace o francouzské vládě Zprávy byly dodávány různými způsoby- poštovní holubi, telegraf Havasův zaměstnanec Paul Julius Reuter založil konkurenční agenturu Reuter v roce 1851 V USA tiskové agentury byly založeny vlastníky novin- AP- 1848, UPI- 1907

D OPISOVATELÉ Reuters se zaměřil na Británii, Havas na Francii, Continental- Wolff na Německo a Rusku 1944 nová agentrura Agence France-Presse Fotoreportáže- významné agentury dodávaly také fotografie z válečného dění Novinářská fotografie je součástí žurnalistiky Vývoj začíná již od samého počátku fotografie Novinářská fotografie se rozvíjí zejména v dobách politických konfliktů a válečných střetů

První fotografie „vytištěná polotónovou technikou“ byla newyorská budova Steinway Hall publikovaná v novinách Daily Graphic 2. prosince 1873

Tzv. zlatý věk fotožurnalismu (1930–1950) se překrývá s druhou světovou válkou, byl zaznamenám velký technologický pokrok ve válečné fotografii Do historie se zapsala celá řada fotografů Roger Fenton a jeho fotografická dodávka v Krymské válce

Z DROJE