PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha, 5. 9. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Strategie Hospodářského Růstu – vazba na klastry
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
PROJEKT VIZIONÁŘI 2012 Praha, O sdružení CzechInno Zájmové sdružení právnických osob, základním cílem podpora inovačního podnikání v ČR.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
A JEHO PROJEKTY. Sdružení CzechInno Součást systému inovačního podnikání ČR Součást systému inovačního podnikání ČR Sdružení CzechInno:  Je neziskovým.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Smart Business Festival 2015 Praha, Vozovna Střešovice, Představení projektu Více informací na :
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Více informací na: Projekty sdružení CzechInno na podporu inovačního podnikání David Kratochvíl Seminář Inovační potenciál ČR Praha, 8.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Transkript prezentace:

PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,

O sdružení CzechInno Zájmové sdružení právnických osob, základním cílem podpora inovačního podnikání v ČR. Naše poslání: všestranný rozvoj a podpora inovačních procesů podpora rozvoje instrumentů znalostní ekonomiky 21. století výkon role matchmakera mezi aktéry inovačního systému ČR: firmami jako tvůrci inovací a akademicko-vědeckými institucemi, které vytváří nové znalosti

Cíle činnosti sdružení CzechInno Cíli naší činnosti jsou primárně: Rozšiřování odborných znalostí v oblasti inovací Podpora znalostního transferu mezi výzkumnými a vzdělávacími institucemi a firmami Předávání znalostí a zkušeností z oblasti inovací Využití členství ve sdružení jako akvizičního nástroje pro získávání nových obchodních příležitostí a partnerství Propagace aktivního technologického rozvoje firem Podpora navazování neformálních vztahů v rámci projektu Inovační networking „InnoNET“ Sdružení právnických osob na podporu českého podnikání.

Projekt Projekt na podporu inovačního podnikání v ČR Cíle projektu Představit malé a střední podnikatele, tzv. „Vizionáře“, kteří dokázali inovativně zareagovat na současný hospodářský vývoj Oceňovat podnikatele – Vizionáře, kteří dokázali inovativně zareagovat na vývoj ekonomiky Umožnit sdílení inovačních best practices napříč podnikatelským prostředím. Pomoci těmto „Vizionářům“ s rozšířením jejich inovativního podnikání, služeb a produktů. Projekt i letos již tradičně vyvrcholí slavnostním večerem a předáním cen vybraným podnikatelům – Vizionářům 2012, kteří budou medializováni prostřednictvím České televize (CT 24) a dalších médií.

Spolupráce škol a firem – slabá místa Vyspělost ČR v objevech/vynalézání, ale horší zužitkování výsledků vlastního výzkum => výstupy VaV nejsou komerčně využívány Roztříštěnost vědecké a výzkumné činnosti => byznys se obtížně orientuje => jejich malá využitelnost Malá angažovanost byznysu => firmy nespatřují přidanou hodnotu v úzké spolupráci s VaV, kapacitně je zatěžuje Absence podnikatelských tendencí ve vědecko- výzkumných institucích => výstupy VaV mají akademickou, nikoli praktickou hodnotu Nedostatek financí na aplikovaný výzkum => finance jdou partikulárně do podpory VaV a do podpory podnikání, neexistuje efektivní financování spolupráce

Spolupráce škol a firem - příležitosti Akcentovat komerční využití výsledků výzkumu a vývoje Zvýšit potenciál využitelnosti výsledků VaV koncentrací těch, které mají nejvyšší komerční potenciál ZAPOJIT BYZNYS a ukázat mu jasný komerční efekt a přidanou hodnotu úzké spolupráce s VaV Vnést do vědecko-výzkumných institucí podnikatelského ducha Zaměřovat se na efektivní využití financí na podporu spolupráce VaV a firem

Spolupráce škol a firem – naše cesta Z výzkumů vyplývá: VaV financovaný z veřejných zdrojů vnímá jako klíčový pro své podnikání jen malá část firem => je nutné do VaV vtáhnout soukromý kapitál a akcentovat společný, tzv. kontrahovaný výzkum Akademické studie o komerční využitelnosti výsledků VaV jsou pro byznys nezajímavé a prakticky nevyužitelné => je nutné akcentovat příklady dobré praxe komerčního využití Byznys nemá zájem o působení odborníků ve firmách a školách jako instrumentu přenosu znalostí, ačkoli tento způsob zprostředkování je nejefektivnější => najít finanční podporu pro tyto aktivity Nejefektivnější cestou jsou vzájemné NEFORMÁLNÍ KONTAKTY => PROTO INNONET

Projekt Co je InnoNet Projekt Inovačních Networkingů – platforma pro vzájemné setkávání zástupců VaV institucí a byznysu Obsahem setkání výměna kontaktů, zkušeností, informací, best practices Cílová skupina: MSP s vysokým inovačním potenciálem a instituce podílející se na prvotním výzkumu a vývoji a vzdělávání v oblasti výzkumu a vývoje Návaznost na základní strategické dokumenty ČR: Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti , Inovační strategie ČR, Strategie EU2020 a Národní program reforem, Koncepci podpory MSP aj..

Projekt Proč InnoNet Je nutné efektivně propojit VaV s byznysem a: vtáhnout soukromý kapitál a akcentovat společný výzkum akcentovat příklady dobré praxe komerčního využití výsledků VaV Je nutné propojit veřejnou správu s VaV a byznysem a: najít finanční podporu pro tyto aktivity NEJEFEKTIVNĚJŠÍ CESTOU JSOU VZÁJEMNÉ NEFORMÁLNÍ KONTAKTY.

Principy projektu InnoNet Cíle Vytvořit platformu pro vzájemné pravidelné kontaktování a komunikaci subjektů se vztahem k inovacím a inovačnímu podnikání Efektivně spoluvytvářet partnerství mezi sférou byznysu a subjekty z oblasti vědy a výzkumu za asistence veřejné správy Prostředky Výměna kontaktů Bezprostřední komunikace Sdílení informací Networking => NAVAZOVÁNÍ EFEKTIVNÍCH PARTNERSTVÍ

DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST! David Kratochvíl, MBA předseda řídicí rady CzechInno – zájmové sdružení právnických osob Dukelských hrdinů Praha 7 M: