PROJEKT Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje, Opatření 3.3 SROP IV. Regionální sympozium, Lázně Hodonín 24.4. - 25.4.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Představení komory, akce, projekty
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Partnerství pro Liberecký kraj představení projektu pro SROP opatření 3.3 představení projektu pro SROP opatření 3.3.
„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Jihlava,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Setkání projektových manažerů v Jihomoravském kraji.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Společný regionální operační program Budování rozvojového partnerství
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
ROP JV – informace o novém programovém období
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Michal Šperling - EUREDIS
Závěrečná konference projektu
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

PROJEKT Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje, Opatření 3.3 SROP IV. Regionální sympozium, Lázně Hodonín

Partnerství pro EU programy Partnership for EU Programs Projekt je spolufinancován v rámci opatření 3.3. posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů strukturálních fondů Společného regionálního operačního programu

Cíl projektu: Zvýšit schopnost subjektů na území JMK připravit kvalitní projekty a následně čerpat finanční prostředky ze Strukturálních fondů Evropské unie v novém programovacím období prostřednictvím vzdělávání a budování partnerství

Projekt 3.3 SROP Partnerství Vzdělávání – lidské zdroje Programové dokumenty Náměty na projekty Projekty Náměty na projekty Projekty Národní rozvojový plán Národní strategický refrenční rámec Národní rozvojový plán Národní strategický refrenční rámec Operační program Regionální operační programy Operační program Regionální operační program Jihovýchod Moderní metody řízení ve VS

Představení projektu Přípravná fáze: Realizační fáze (etapy projektu): – první žádost 1.etapa: – předběžné rozhodnutí 2.etapa: – podání žádosti ELZA 3.etapa : – rozhodnutí ŘO Závěrečná zpráva limitka SR limitka SR limitka SR Finanční rámec projektu: Celkové finanční zdroje Kč (100 %) Příspěvek EU Kč (75 %) - SF EU Národní zdroje Kč (12,5 %) - státní rozpočet Kč (12,5 %) - krajský rozpočet 1.etapa Kč 2.etapa Kč 3.etapa Kč

Koneční uživatelé: obce, města, svazky obcí drobní, malí, střední a velcí podnikatelé nestátní neziskové organizace organizace zřizované, zakládané obcí organizace zřizované, zakládané krajem organizace zřizované státem hospodářské a agrární komory

Aktivity projektu: 1.Budování partnerství 2.Vzdělávání 3.Analýzy, strategické a programové dokumenty 4. Příprava a zpracování projektů 5. Zavádění moderních metod řízení ve veřejné správě 6. Zřízení webových stránek projektu 7. Administrativní tým projektu

1. Budování partnerství Řídící tým projektu (10 subjektů) Územní partnerství (20 subjektů) Mikroregionální partnerství (6 subjektů) Neziskový sektor (4 subjekty) Zdravá města (4 subjekty) Sektoroví partneři (2 subjekty)

Řídící tým projektu Regionální agrární komora Jihomoravský kraj Sdružení obcí a měst JM Regionální hospodářská komora Brno Českomoravská konfederace odborových svazů, zastoupená Regionální radou odborových svazů Jihomoravského kraje (ČMKOS JMK) BANNO - asociace nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje BCES - Brněnské centrum evropských studií Úřad práce Brno-venkov, (Úřad práce Brno-město) Statutární město Brno RRA JM - Regionální rozvojová agentura JM

2. Vzdělávání Vzdělávací programy (podpora vzdělávání PM I. a II., TLD I.,II.,III., mobilní projektový inkubátor - měkké a tvrdé projekty, GIS, metodika zpracování a projednávání prog. a strateg. dokumentů, strategické plánování a řízení, vzdělávání realizátorů projektů) E-learningové vzdělávací programy (Minimum o regionální politice EU, Strategické plánování a řízení, Strukturální fondy a projekty v období ) Školení (komunitární programy EK, OP ) Odborné semináře (veřejná podpora, veřejné zakázky, audit, uznatelné náklady, pojmy EU, nesrovnatelnosti, archivace, CAF benchmarking, BSC, ISO 9001, partnerství ve VS)

3. Analýzy, strategické a programové dokumenty Metodika zpracování Strategie rozvoje Jihomoravského kraje Strategie rozvoje Jihomoravského kraje (neuznatelný náklad) Metodika zpracování Programu rozvoje Jihomoravského kraje Program rozvoje Jihomoravského kraje (neuznatelný náklad) Situační analýza potřeb pro rozvoj lidských zdrojů Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje Analýza veřejného mínění k rozvoji JMK a názory na další rozvoj území

4. Příprava a zpracování projektů Náměty na projekty (průběžná výzva, 4.etapa) Databáze projektů (1.100) Vyhodnocení projektů (1.etapa - projednávání podpory, 2.etapa – finální vyhodnocení, 3.etapa - vyhodnocování) Mobilní projektový inkubátor (10 pilotních projektů, 5 měkkých, 5 tvrdých) Vyhledání velkých projektů v JMK (81 projektů) Podpora zpracování dokumentace rozvojových projektů (neuznatelný náklad - v roce projektů, projektů) Podpora projektových manažerů (v roce 2005 – 25, )

5. Zavádění moderních metod řízení ve veřejné správě CAF (8 obcí s rozšířenou působností v JMK) ISO 9001 (krajský úřad JMK, MÚ Kyjov, MÚ Šlapanice) Benchmarking (kraje, obce, mikroregiony) SWOT analýza (strategické a programové dokumenty)

6. Zřízení webových stránek projektu od Administrativní tým projektu Ing. Ivo Minařík Ing. Pavel Fišer Ing. Martina Vágnerová Ing. Jiří Nesiba Mgr. Peter Stanek Bc. Martin Havlík

Monitorovací indikátory projektu IndikátorMJPlánovaná hodnotaSkutečnost Počet osob (kurzy)Počet Počet kurzů a seminářůPočet50112 Úspěšnost účastníků vzd. kurzů%8090 Pracovní místaPočet44 Vydané brožury a publikacePočet témat43 Vydané publikacePočet Internetové stránkyPočet11 Metody řízení ve veřejné správěPočet34 Vzdělávací programyPočet78 Zahraniční odborné stážePočet23 Počet účastníků zahranič. stážíPočet2066 Odborníci MPIPočet1025 Projektové žádostiPočet2010

Děkuji Vám za pozornost

Kontakt: Jihomoravský kraj Žerotínovo náměstí 3/ Brno Česká republika Odbor regionálního rozvoje telefon: Fišer Pavel