Www.nvf.cz Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Komunitární program PROGRESS
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
ECVET v Programu celoživotního učení
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Celostátní síť pro venkov
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Celoživotní učení a Evropský sociální fond Barbora Hošková MŠMT ČR Betlémská kaple, Praha 30.října 2003.
Otevřená metoda koordinace - příležitost pro samosprávy? Milena Jabůrková Svaz měst a obcí ČR.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Inspirační databanka pro podporu strategického řízení rozvoje lidských zdrojů v krajích Národní vzdělávací fond, o.p.s. M. Mandíková, Z. Palán, I. Sládková,
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Implementace EQAVET v ČR
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová

Hlavní směry činnosti NVF Formulování "Strategie rozvoje lidských zdrojů v ČR", příprava a podpora její realizace na národní a krajské úrovni Vytvoření, správa a naplňování Inspirační databanky pro strategické řízení rozvoje lidských zdrojů Analýzy trendů a politik v oblasti zaměstnanosti a vzdělávání, národní a mezinárodní projekty výzkumu kvality lidských zdrojů, vedení konsorcia ReferNet, evaluace programů RLZ Podpora řešení nerovností a diskriminace v práci a v přístupu k zaměstnání Podpora poradenských služeb usnadňujících studijní a pracovní mobilitu na národní a mezinárodní úrovni – Národní informační středisko pro poradenství a síť Euroguidance Podpora implementace ESF v ČR Administrace programů Phare v oblasti RLZ

Činnost NVF v oblasti RLZ tvorba koncepcí v oblasti rozvoje lidských zdrojů a dalšího profesního vzdělávání, příprava zadání, řízení a implementace projektů rozvoje lidských zdrojů a dalšího profesního vzdělávání, příprava a implementace projektů informační a komunikační podpory pro oblast rozvoje lidských zdrojů, spolupráce s národními a krajskými partnery při přípravě a realizaci navrhovaných koncepcí, analýzy a monitorování informačních a metodických potřeb v oblasti řízení rozvoje lidských zdrojů, poskytování metodických a poradenských služeb v oblasti rozvoje lidských zdrojů a dalšího profesního vzdělávání, propagace a osvěta v oblasti rozvoje lidských zdrojů a celoživotního učení.

Zvýšení povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Logické pokračování činností NVF v oblasti RLZ = Projekt „Awareness Raising of the European Employment Strategy“ financovaný Evropskou Komisí (Employment, Social Affairs and Equal Opportunities DG) a MPSV Vyvrcholením tohoto projektu je konference „Jsme v Evropě zaměstnatelní?“

CÍLE ŠÍŘENÍ POVĚDOMÍ O EES Zvýšit povědomí o poslání, cílech, principech a aktivitách Evropské strategie zaměstnanosti Podpořit zavádění konkrétních nástrojů politiky zaměstnanosti v každodenní praxi v regionech Usnadnit přenos a vzájemnou výměnu zkušeností v oblasti realizace Evropské strategie zaměstnanosti mezi členskými státy EU Posílit spolupráci a partnerství veřejného a soukromého sektoru při realizaci politiky zaměstnanosti

KONKRÉTNÍ AKTIVITY A ÚSPĚCHY Zabezpečení informační a osvětové kampaně: organizace národní soutěže o nejlepší projekt naplňující cíle Evropské strategie zaměstnanosti DOBRÁ RADA NAD ZLATO a spolupráce s Českou televizí, vystoupení v TV a řada článků v národních a regionálních listech

KONKRÉTNÍ AKTIVITY A ÚSPĚCHY Příprava, organizace a vedení tří pracovních setkání s klíčovými partnery ze všech regionů (zejména se zástupci Krajských rad pro RLZ), zaměřených na výměnu zkušeností, představení příkladů dobré praxe a uplatňování nástrojů politiky zaměstnanosti a metod strategického řízení RLZ v kontextu Evropské strategie zaměstnanosti

KONKRÉTNÍ AKTIVITY A ÚSPĚCHY Správa a rozvoj internetového portálu Topregion.cz – Inspirační databanka pro strategické řízení rozvoje lidských zdrojů – příprava textů, zpracování příkladů dobré praxe (z ČR a EU), zajištění propojení s relevantními informačními zdroji pro rozšíření znalosti Evropské strategie zaměstnanosti

...místo titulků Projektový tým: –Miroslava Mandíková, NVF –Petra Jedličková, NVF –Ivana Sládková, NVF –Zdeněk Palán, NVF –Dagmar Nohýnková, náměstkyně hejtmana pro oblast školství a volného času, Středočeský kraj –Milena Jabůrková a Gabriela Nováková, Svaz měst a obcí České republiky –Adri Peekstok, VNG International (Asociace holandských obcí) –Josef Schwarz, pozorovatel –Tomáš Zatloukal, garant soutěže DOBRÁ RADA NAD ZLATO –krajské rady RLZ a partneři v krajích Projekt běží od 12/2004 do 12/2005 Celkový rozpočet je EUR, z toho 75% poskytuje EK a 25% MPSV VÍCE INFORMACÍ NA