Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Informační a komunikační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC Výstupní periferie.
Advertisements

Jehličkové tiskárny.
Laserová tiskárna barevná
Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.
Periferní zařízení počítače
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Přídavná zařízení.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Německý jazyk Ročník.
na interaktivní tabuli
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_153_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Počítačové tiskárny.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Informační a komunikační technologie
Výstupní zařízení počítače
Počítačová grafika.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
Inkoustová tiskárna Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí inkoustu. Obr. 1.
Laserová tiskárna První laserovou tiskárnu vyvinul Gary Strarweather v Xerox PARC modifikací kopírky Xerox v roce První laserová tiskárna určená.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Laserové tiskárny.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Vítám Vás u prezentace na téma:. I když většinu času pracujeme s daty přímo na počítači, často je potřeba je nějak reprezentovat širšímu okolí. Ne vždy.
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 2.
Technické vybavení pro zpracování grafiky Jan Přichystal.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny.
Tiskárny Josef Maleček učo:
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Vendula Smékalová VŠLG
Laserové tiskárny Laserová tiskárna pracuje na obdobném principu jako kopírka – využívá fotoelektrických vlastností polovodičů (selenu), který je nanesen.
TISKÁRNY-HISTORIE AŽ SOUČASNOST
Podle principu tisku se dělí na:
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
Selen v rámci technologie kopírek a tiskáren (xerox)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Elektrické pole VY_30_INOVACE_ELE_721 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice Vypracoval: Ing. Josef Semrád
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Inkoustová tiskárna
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Laserová tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/14 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tiskárny, skener NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
PC Výstupní periferie.
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Laserová tiskárna
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační technologie Ročník : 5. Téma : Typy tiskáren Autor : Mgr. Zuzana Dosedlová, DiS

TYPY TISKÁREN

Typy tiskáren Co je to tiskárna? je výstupní zařízení určené k převedení digitální vizuální informace do tištěné formy (nejčastěji na papír) jedná se tedy o zařízení, pomocí kterého si můžete vytisknout fakturu, dopis, fotografii vašeho idolu... prostě cokoliv.

Typy tiskáren 1.Jehličkové tiskárny 2.Inkoustové tiskárny 3.Laserové tiskárny

Typy tiskáren 1. Jehličkové tiskárny jsou asi nejstarším typem, se kterým se můžete běžně setkat, neboť jsou stále značně rozšířené kvůli svému levnému provozu (kde nejsou vysoké nároky na kvalitu a rychlost tisku) tisk je realizován tzv. tiskovou hlavou, která v sobě má několik "jehliček" zakončených malou kuličkou v praxi poznáte tisk na jehličkové tiskárně tak, že vytištěný text je složen z malých, ale patrných teček při tisku navíc vydávají naprosto charakteristický vysoký nepříjemný zvuk

Typy tiskáren běžně se s touto technikou můžete setkat třeba i v metru, autobuse a MHD - automaty na jízdenky i na jejich označení tisknou údaje jehličkovou metodou podle počtu jehliček rozlišujeme: –1-jehličkové, –9-jehličkové –24-jehličkové

Typy tiskáren 2. Inkoustové tiskárny jsou první, které nepoužívají pásku s barvou jak už název napovídá, existuje zde nějaký zásobník inkoustu, který je různými metodami nanášen na papír obecně to umožňuje poměrně rychlý, kvalitní a tichý tisk, dokonce i barevný náklady na chod tiskárny jsou velmi nízké, prvotní náklady naopak velmi vysoké ři barevném tisku ve skutečnosti nedochází k fyzickému míchání jednotlivých barevných složek, využívá se nedokonalosti lidského oka, a to následovně:

Typy tiskáren - na papír jsou natištěny těsně vedle sebe jednotlivé barevné tečky (černá, červená, zelená, modrá), které jsou tak malé, že lidskému oku splývají v jednolitou barevnou plochu...

Typy tiskáren 3. Laserové tiskárny princip fungování je v podstatě jednoduchý máme nějaký válec, ten je na celém povrchu nabitý kladným nábojem při tisku je válec v místech, kde mají být písmenka, grafika atd... osvícen laserovým paprskem, který ho vybije válec pak projde kladně nabitým tonerem (tj. náplní, barvou) barva toneru je ve formě jemného prášku, který se na vybitá místa válce nalepí (můžete si to představit stejně, jako se třeba lepí prach na obrazovku televizoru díky statické elektřině)

Typy tiskáren válec následně obtiskne barvu na papír (ten je nabit záporně - opačné náboje se přitahují) barva je potom do papíru "zapečena" zahřátím na vysokou teplotu

Seznam použitých zdrojů [online]. [cit ]. Výstupní zařízení. Dostupné z WWW:. [online]. [cit ]. Jehličková tiskárna. Dostupné z WWW:. [online]. [cit ]. Inkoustová tiskárna. Dostupné z WWW:. [online]. [cit ]. Laserová tiskárna. Dostupné z WWW.