TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC Výstupní periferie.
Advertisements

Jehličkové tiskárny.
Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení počítače
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Přídavná zařízení.
na interaktivní tabuli
POČÍTAČOVÉ TISKÁRNY VY_32_INOVACE_E3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_153_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Počítačové tiskárny.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Informační a komunikační technologie
Výstupní zařízení počítače
Počítačová grafika.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Tiskárny.
Periferní zařízení počítače
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Periferní zařízení.
Rozdělení podle principu tisku
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
Informatika - Tiskárny akademický rok 2013/2014
POČÍTAČOVÝ TISK.
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ II
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.5 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Tiskárny Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT Ročník: 3.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 1
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Počítače XVIII – tiskárny
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
Tiskárny Josef Maleček učo:
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Vendula Smékalová VŠLG
Laserové tiskárny Laserová tiskárna pracuje na obdobném principu jako kopírka – využívá fotoelektrických vlastností polovodičů (selenu), který je nanesen.
TISKÁRNY-HISTORIE AŽ SOUČASNOST
Podle principu tisku se dělí na:
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
Periferní zařízení počítače
TISKÁRNY.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
1060n-sitova-tiskarna-samolepicich-stitku-usb- lan_ien jpg =tbn:ANd9GcTHN8EGTqyMig.
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Tiskárny Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_23_Tiskárny Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Tiskáry Jse dělí na 3 druhy: Jehličková tiskárna Inkoustová tiskárna
PC Výstupní periferie.
Tistarna ingoustová a laserová
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Inkoustové tiskárny.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Laserová tiskárna
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny

První zařízení pro tisk Z technologického hlediska měla pramálo společného s dnešní tiskárnou. Z technologického hlediska měla pramálo společného s dnešní tiskárnou. Sloužila především ke knihtisku. Sloužila především ke knihtisku. Vynález významně přispěl k šíření vzdělání, renesančních a humanistických myšlenek. Vynález významně přispěl k šíření vzdělání, renesančních a humanistických myšlenek. Nejvíce tištěnou knihou byla Bible, což přispělo k jejímu šíření ve formě srozumitelné prostému lidu. Nejvíce tištěnou knihou byla Bible, což přispělo k jejímu šíření ve formě srozumitelné prostému lidu.

Johannes Gutenberg Knihtisk se objevil v Evrop ě již na po č átku 14. století. Knihtisk se objevil v Evrop ě již na po č átku 14. století. Kolem roku 1448 J. Gutenberg za č al místo vy ř ezávání jednotlivých stran do d ř eva uplat ň ovat skládání textu z litých liter. Kolem roku 1448 J. Gutenberg za č al místo vy ř ezávání jednotlivých stran do d ř eva uplat ň ovat skládání textu z litých liter.

Rozd ě laní modern ě jších tiskáren Typy tiskáren dnešní jehličkové Inkoustové -bubble jet- termické piezoelektrivké voskové -tuhý inkoust- laserové zastaralé řádkové znakové s kulovou hlavou znakové s typovým kolečkem řetězové

Jehličková tiskárna Podobná psacímu stroji. Podobná psacímu stroji. Řada 9 nebo 24 jehliček vyťukává přes barvící pásku jemné body-pixely. Řada 9 nebo 24 jehliček vyťukává přes barvící pásku jemné body-pixely. Z nich pak čísla, písmena či obrázky. Z nich pak čísla, písmena či obrázky. Používá se nekonečný papír. Používá se nekonečný papír. Náplň se vyčerpává pomalu, ale tisk je nekvalitní a hlučný. Náplň se vyčerpává pomalu, ale tisk je nekvalitní a hlučný.

Inkoustové tiskárny piezoelektrická termická vosková

Inkoustové tiskárny Tisková hlava tryská z několika desítek mikroskopických trysek na papír miniaturní kapičky inkoustu. TERMICKÉ - tisková hlava pracuje s tepelnými tělísky, které zahřívají inkoust. Při zahřátí vznikne v trysce bublina, která vymrští inkoustovou kapku na papír. PIEZOELEKTRICKÉ - tisková hlava pracuje s piezoelektrickými krystaly. Krystal je destička, která je schopna měnit svůj tvar. Funguje tedy jako mikroskopická pumpička, která je schopna vystřelit kapku na papír. VOSKOVÉ - princip se velmi blíží klasické inkoustové tiskárně, ale místo tekutého inkoustu se používá speciální vosk, který se po natavení vystřikuje mikrotryskami na papír. Tyto tiskárny jsou specifické tím, že dokáží namíchat barvu bodu i bez překryvných rastrů. Mají velmi živé podání barev a vyznačují se vysokou kvalitou výtisku.

Laserové tiskárny Stejný princip jako kopírky. Stejný princip jako kopírky. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světelném válci, na povrch tohoto válce se pak nanáší toner, který se uchytí jen na osvětlených místech. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světelném válci, na povrch tohoto válce se pak nanáší toner, který se uchytí jen na osvětlených místech. Válec s tonerem se obtisknou na papír a toner se na konec papíru tepelně fixuje (zažehlí teplem cca 180° a tlakem). Válec s tonerem se obtisknou na papír a toner se na konec papíru tepelně fixuje (zažehlí teplem cca 180° a tlakem). Tisk je vysoce kvalitní Tisk je vysoce kvalitní