Narozen 30. 5. 1874 ve Vraném u Slaného Od roku 1910 lékárníkem v Jihlavě 12. 12. 1920 zvolen předsedou nově vzniklého Turistického klubu Čeřínek –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Advertisements

Horské chaty a hospody 2014 (04)
Češi a Slováci za 1. sv. války
SPORT – Spišská Nová Ves
Kulturní výbor Veselíčko
ČESKÉ ŠKOLY V BLÍŽEJOVĚ Od roku 1894 až do konce první světové války-1918 Jana Braunová.
Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
® Od roku 1910 se v Jihlavě organizují čeští lyžaři, kteří se zpočátku považují za členy ústřed- ního pražského spolku, ale je ustaven jihlavský.
15. ročník - pěšky nebo na kole Informace a přihlášky na adresách:
GASTRO VEČERY VE VARNĚ Galerie Obrazů z cest Salon restaurace Varna.
Vávrovice Opava. lékař předseda Župy českých lékařů ve Slezsku pokladník a předseda Matice opavské spoluzakladatel a předseda.
XXVIII. ročník dálkového pochodu
Valašská Polanka Barbora Filáková.
Klub českých turistů Čeřínek – Jihlava 5. Hvězdicový výstup na Čeřínek
Oddělení mládeže a sportu
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO OCHRANU A ROZVOJ PŘÍRODNÍHO PARKU ŠÁRKA – LYSOLAJE.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Prof. Ph.Dr. MIROSLAV TYRŠ
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Grand canyon Lukáš Nečas
František Halm Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum.
® Počátky rozvíjení vlastenectví a češství v Jihlavě Jihlavský Sokol byl založen v roce 1892 jako odpověď na násilnosti proti Jihlavské Besedě, která.
Počátky rozvíjení vlastenectví a češství v Jihlavě Jihlavský Sokol byl založen v roce 1892, jako odpověď na násilnosti proti Jihlavské.
Koncepce péče o staré občany
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Zámek Sychrov Klára Panušková.
Jak dál ve financování činnosti Vysokoškolského odborového svazu? Návrh reformy pro současnost a budoucnost.
Vypracoval: David Polcar
Historie sokola David Hrouda.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
Volnočasové projekty a EU financování
Městská knihovna v Orlové. Současnost Období 60. až 90. let Období 20. až 50. let Obecná veřejná knihovna Čtenářský spolek Historie knihovny.
Terezín (1941 – 1945).
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
Valašská Polanka Michal Baran.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Souhrnné výsledky za duben 2005 – březen 2006 PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH Květen 2006 / Prezentace výsledků výzkumu / STEM/MARK, a.s. Ředitel: Jan Tuček /
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku ÚNOR Nepomuk Naše účast na Hornobělské 30.
Klub českých turistů Bedřichov Jihlava pořádá dne studánkovou vycházku Luka nad Jihlavou - Bítovčice. Sraz v Lukách nad Jihlavou na nádraží.
Letecká záchranná služba
Organizace tělesné výchovy a sportu v ČR
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Leden Nepomuk.
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
Vývoj příjezdového cestovního ruchu za 1. až 3. čtvrtletí 2007 v České republice Tisková konference v rámci veletrhu MADI 6. listopad 2007 Výstaviště Letňany.
Jiří Stanislav Guth - Jarkovský
Vznik tělovýchovné jednoty SOKOL
Materiálně technické předpoklady
Zde najdete : 1,historie 2,současnost 3,naše šatny 4,jídelna.
Tvarůžek František Tělovýchova v letech ČLENOVÉ AKTIVITY STAROSTOVÉ MILNÍKY Klos Josef 1925 Tvarůžek František 1929 OTEVŘENO KOUPALIŠTĚ.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
T. G. Masaryk Tereza Fojtíková.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Monako-Monacké knížectví Monacké knížectví-francouzsky Principauté de Monaco, je druhý nejmenší stát na světě. Leží na středomořském pobřeží. Je to země.
Vsetín Město ve kterém žiji
SITUACE V ČESKÝCH ZEMÍCH V 1.POLOVINĚ 19.STOLETÍ A.
Vývoj TIC po roce 1989 a jejich současné postavení v systému cestovního ruchu Ostrava, Ing. Pavel Attl, Ph.D., katedra cestovního ruchu, VŠH.
Peněžnictví v ČSR Místa organizací „Sdružení“ do roku 1939.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
SEMINÁŘ CVIČITELŮ na ČEŘÍNKU říjen 2010.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Malá muzea a jejich význam pro region
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
VÝVOJ ČESKÉ TĚLOVÝCHOVY ; SOKOL
Hallstatt světové dědictví Rakousko.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku
Transkript prezentace:

Narozen ve Vraném u Slaného Od roku 1910 lékárníkem v Jihlavě zvolen předsedou nově vzniklého Turistického klubu Čeřínek – Jihlava Zemřel v Jihlavě

Během jihlavského působení byl význačným činovníkem Jihlavské Besedy, Školské matice jihlavské, místoředitelem Úvěrního ústavu, předsedou spolku pro zřizování opatroven, funkcionářem Okresní péče o mládež, dámského odboru Školské matice, Národní Jednoty Pošumavské, Národní Jednoty pro jz. Moravu, Sokola a zakládajícím členem S. K. Jihlava. Ale jeho hlavním zájmem byl Čeřínek. Byl zastáncem, aby klub poskytoval nově zbudovanou chatou služby cenově přístupné nejširší veřejnosti a tato byla lidovým podnikem. Za jeho iniciativní práce byla roku 1923 za Kč postavena nová chata, jejíž otevření bylo nebývalou národní slavností, za účasti téměř dvou tisíc lidí. Čeřínek se tak stal významným místem pro českou turistiku. Předseda byl oporou Klubu v kritických chvílích, nelitoval peněz ani času, často interve- noval ve prospěch jihlavské turistiky. Jeho zásluhou bylo na chatě zřízeno pohostinství a ubytování. Úmrtí předsedy Mg.Ph. Františka Srdínka bylo pro klub Čeřínek velkou ztrátou a další neštěstí postihlo členy klubu zakrátko, v lednu 1934, kdy chata, s takovou péčí spravovaná předsedou, lehla popelem. Jihlavští turisté spolu s novým předsedou Oskarem Herzou se nenechali zlomit a už v září téhož roku byla na Čeřínku otevřena další, tento- kráte zděná chata.

Pohlednice vydané: Českým spolkem pro zimní sporty v Jihlavě Zimní sport a turistika Dále je zde uvedeno: Výletní restaurace a chata na Čeřínku 780 m Jediné české a nejkrásnější místo na Vysočině Na zadní straně je uvedeno: Nová turistická chata na Čeřínku u Jihlavy 757 m nad mořem Majitel: Turistický klub „Čeřínek“, Jihlava

– z Pelhřimova do Dolní Cerekve vlakem a odtud pěšky za 1¼ h. na Čeřínek – zpět zelená zn. do Kostelce na nádraží 1 h. cesty.

sedící – Nimmrichter, * Zdeněk Pečínka, dole J. Heidr stojící – manž. Heidrovi, Sedláčková, Ema Herzová, Jílková, Katrnožková, nahoře Pečínková, Nimmrichterová, manž. Hykiskovi (Praha) *