HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Britský den v Ostravě DOV, U6, 12.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Advertisements

Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
1 HK ČR, EXPORTNÍ SEMINÁŘ JIHLAVA,
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Jihočeská hospodářská komora p r e z e n t a c e
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Představení komory, akce, projekty
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Centrum mezinárodního obchodu v Moravskoslezském kraji
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Bezplatné poradenství pro podnikatele | 19. březen 2009 | Bezplatné poradenství pro podnikatele Markéta Pekaríková.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Výroční konference Enterprise Europe Network Praha Služby pro podnikatele na Kontaktních místech HK ČR.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
BusinessCem Praha, 13. prosinec 2011 HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A PODPORA PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Pozitivní lobbying pro růst průmyslu Bc. Vladimír Šiška tajemník Hospodářské komory ČR.
BRITSKÁ OBCHODNÍ KOMORA Marcela Roche.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje – partner poradenské sítě pro podnikatele ENTERPRISE EUROPE NETWORK.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Setkání politické reprezentace města Ostrov se zástupci firem působících na území města Ostrov „Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost.
Seminář pro organizace zřizované krajem Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji 19. a KrÚ Pk, sál Zastupitelstva Pk 9:00 hod.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora - podpora podnikání a exportu seminář VIETNAM příležitosti.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Rozvoj výuky cizích jazyků
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Mgr. Petr Kostík ředitel KHK JM
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Britský den v Ostravě DOV, U6,

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK Charakteristika: samosprávné sdružení podnikatelů (fyzických a právnických osob) vznik na základě zákona č. 301/1992 Sb. o HK a AK ČR dobrovolné členství podpora podnikatelských aktivit, prosazování a ochrana zájmů a potřeb členů HK ČR – síť komor v regionech, síť oborových sdružení MSK: KHK MSK /Ob HK Třinec + OHK Opava, Bruntál, Karviná

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK 10 Výhod členství P restiž Ř ada kontaktů I nformace P řipomínkování O dbornost J ednota T op Networking E xport Slevy Etika

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK Prestiž Členství v komoře je vnímáno na celém světě jako prestižní záležitost, potvrzení solidnosti firmy Řada kontaktů HK – spolupráce se zahraničními partnery, podnikatelská setkání členů, setkání s představiteli vlády, státní správy a samosprávy (společenské a obchodní kontakty)

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK Informace Člen dostává každý měsíc zdarma časopis Komora.cz, je pravidelně informován o dění v podnikatelském prostředí ( + z KHK: elektronický zpravodaj, Regionální podnikatelský zpravodaj) Informační podnikatelský servis

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK Připomínkování Nelíbí se Vám podnikatelské prostředí, zákony a vyhlášky? HK ČR ovlivňuje procesem připomínkování. Usnesením vlády č ze dne 3. listopadu 2004, se jedním z povinných připomínkových míst stala Hospodářská komora České republiky. V rámci svého členství v nadnárodních organizacích, spolupráce s vládou na pracovní úrovni a spolupráce přímo s orgány a institucemi EU se Hospodářská komora České republiky také podílí na připomínkování legislativy EU.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK Odbornost Vzdělání je předpokladem konkurenceschopnosti. HK pořádá školení a vzdělávací akce ke zvýšení kvalifikace a pro profesní rozvoj podnikatelů a zaměstnanců. Jednota K čerpání svých výhod jsou členové oprávněni u jakékoliv složky HK. Jejich prostřednictvím se stávají součástí velkého a silného společenství, které prosazuje řád ve světě podnikání.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK Top Networking Na formálních a neformálních setkáních členů HK ČR můžete budovat své kontakty, rozšiřovat si obzory, předávat a získávat zkušenosti a inspiraci Export Chcete proniknout na zahraniční trhy, rozšířit exportní možnosti? Navštivte komoru

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK Slevy Každý člen má výrazné slevy na všechny zpoplatněné akce a služby poskytované hospodářskou komorou Etika Při podepsání etického kodexu můžete získat vizuální označení člena HK ČR

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK Služby pro podnikatele:  Poradenství pro podnikání - Enterprise Europe Network Poskytování relevantních informací a služeb pro podnikání nejen v ČR a EU – jeden ze základních úkolů komory

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK  Elektronické mýtné – kontaktní místo premid point - poskytování služeb dopravním společnostem (registrace do systému, pre-pay, post-pay atd.)  Czech POINT – Vydávání ověřených výpisů z registrů IS veřejné správy - Obchodní rejstřík, Živnostenský rejstřík, Katastr nemovitostí, Trestní rejstřík - vidimace: ověření shody listin

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK -legalizace: ověření pravosti podpisu -zřízení datové schránky -elektronická konverze dokumentů -rejstřík trestů právnických osob -výpis ze seznamu kvalifikovaných dodavatelů 12

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK  Certifikáty o původu – ověřování průvodních dokladů pro export - ověření „Certificate of Origin“ - na základě prohlášení/doložení – potvrzení i cizího původu zboží  Karnety ATA – „Pas na zboží“ - mezinárodní celní dokument na dočasné vyvezení zboží osvobozené od cla a daní

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK  Centrum mezinárodního obchodu v Moravskoslezském kraji projekt podporovaný Moravskoslezským krajem cíl: - podpora firem, zejména MSP, v oblasti jejich zahraničních aktivit/ export, mezinárodní spolupráce - snaha o navýšení konkurenceschopnosti jejich výrobků a služeb v rámci jednotného evropského trhu, resp. trhu světového realizace od 2010, velká úspěšnost

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK Hlavní aktivity CMO: -Odborné a teritoriální semináře -Mezinárodní konference /ekonomická fóra -Dvoustranná jednání firem se zahraničními partnery v tuzemsku a zahraničí -Poradenství k podnikání na zahraničních trzích -Obchodní zahraniční mise -Nabídka služeb státních institucí na podporu exportu (ČEB, EGAP, CzechTrade) -Spolupráce s: Moravskoslezský kraj, obchodně-ekonomické úseky českých ZÚ v zahraničí, velvyslanectví cizích států v ČR, partnerské zahraniční organizace – zejména HK, smíšené obchodní komory se sídlem v ČR, síť EEN

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK  Kontaktní centrum česko-polské hospodářské spolupráce  Projekty na podporu odborného školství a celoživotního vzdělávaní „Technické vzdělávání – brána k úspěchu“, realizace V/2012 – XII/2014 (ESF+ stát. rozpočet ČR), návaznost na realizované projekty: „Střední škola – Brána k úspěchu“ a „Via Technika “

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK Cíle projektů z oblasti odborného školství: -zlepšování podmínek pro technické vzdělávání na školách -přiblížení technických profesí žákům ZŠ -motivace žáků k výběru technických profesí a setrvání v oboru -zvýšení počtu absolventů technických oborů vstupujících do praxe Propojení teoretické odborné přípravy s praxí: - provázanost teoretického vzdělávání s praktickými postupy a požadavky zaměstnavatelů - úzká komunikace mezi školou a zaměstnavateli 17

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora MSK Aktivity projektů: -odborné exkurze ve firmách -besedy žáků s odborníky z praxe, např. téma energetika, výstavba pasivních domů aj. -dny s vedením podniku -firemní prezentace -studentské projekty -odborné stáže pedagogů

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Výstavní 2224/ Ostrava-Mar. Hory

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Děkuji za pozornost Magda Habrmanová tel.: