Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
EURES Evropské služby zaměstnanosti
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
ECVET v Programu celoživotního učení
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Evropské vzdělávací programy - Dům zahraniční spolupráce Petr Chaluš –
EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha Mgr. et Mgr. Hana Hušková.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Celostátní síť pro venkov
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Mgr. Josef Slovák člen Rady Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Celoživotní učení – Kroměříž 2010 Systémové aktivity Zlínského kraje.
PRÁCE V EU/EHP A ŠVÝCARSKU
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Evropský rozměr informačních služeb pro mládež …nejsme v tom sami!
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
JAK NA STÁŽ DO EVROPSKÉ INSTITUCE?
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
Stipendijní informační portál - Informační Strategie.
1 EURES European Employment Services Evropské služby zaměstnanosti
Úřad práce České republiky
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
EURES – vaše práce v Evropě
Evropské příležitosti pro mladé lidi SYTYKIA Evropské příležitosti pro mladé lidi.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Dosavadní zkušenosti s obdobnými.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
EurActiv.cz Informační portál o dění v Evropě. PREZENTACE INFORMAČNÍHO PORTÁLU EURACTIV.CZ Obsah Co je EurActiv.cz? Info o EurActiv.com Obsahová struktura.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
informační portál MPSV Ing. Petr Hortlík , IT expert
EURES EURopean Employment Services Evropské služby zaměstnanosti.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Evropské služby zaměstnanosti EURopean Empolyment Services (EURES) Seminář Průvodce zdravotním a sociálním pojištěním v EU Hradec Králové,
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
RNDr. Vladimír Krajčík Ph.D.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Co je program Mládež v akci?
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 PLOTEUS EURES EURODESK a Evropský portál pro mládež

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 PLOTEUS Portál vzdělávacích příležitostí Pod záštitou Generálního ředitelství pro vzdělávání a kulturu Evropské komise Indexovaná databáze odkazů Informační podpora studijní mobility Zahrnuje 32 zemí Evropy

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 PLOTEUS Obsahuje 5 sekcí –Vzdělávací příležitosti –Vzdělávací systémy –Výměny a granty –Kontakty –Informace o zemích Vyhledávání podle zadaných kritérií (vyučovací jazyk, oblast studia, země…)

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 Výběr jednotlivých sekcí Jazyková verze

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 Vyhledávací kritéria

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 Jazyková verze stránek Název odkazu Popis obsahu odkazu

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 PLOTEUS VÝHODY –snadná orientace –samoobslužnost –rozsáhlost informační databáze NEVÝHODY –nutnost on-line připojení –„přeinformovanost“

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 EURES Evropské služby změstnanosti (EURopean Employment Services) Pod záštitou Evropské komise Propojení národních služeb zaměstnanosti zemí EU/EHP a Švýcarska Informační a poradenská služba Podpora pracovní mobility v rámci EU/EHP a Švýcarska

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 EURES INFORMAČNÍ SLUŽBA –Prostřednictvím informačních portálů EURES národní celoevropský –Nabídka pracovních míst –Umístění vlastního životopisu v databázi –Životní a pracovní podmínky v zemích EU/EHP a Švýcarska

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 EURES PORADENSKÁ SLUŽBA –Prostřednictvím EURES poradců v zemích EU/EHP a Švýcarska –V ČR: 15 EURES poradců + kontaktní osoby na úřadech práce –Strategie nalezení práce v zahraničí –Poptávka po určitých profesích –Administrativa spojená s příjezdem/odjezdem –Přechodné období pro volný pohyb pracovníků

Kongres výchovného poradenství, Pardubice Vložení životopisu Vyhledání prac. místa Životní a prac. podmínky v jednotlivých zemích

Kongres výchovného poradenství, Pardubice Sezónní práce a brigády v zahraničí EURES poradci Volná místa přímo pro české občany Podrobné informace o zemích

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 EURES VÝHODY –Dostupnost informací (samoobslužnost) –Serióznost (ověřené prac. nabídky) –Bezplatné služby –Alternativa k soukromým agenturám práce NEVÝHODY –Nelze poskytnout servis zaměřený na jedince tak jako u soukromých agentur práce

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 EURODESK Evropská informační síť Pod záštitou Evropské komise Snadný a rychlý přístup k evropským informacím pro mladé lidi a pracovníky s mládeží Podpora neformálního vzdělávání a mobilit mladých lidí

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 EURODESK POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ –Oblasti Evropské vzdělávací programy (pro mladé lidi, učitele a pracovníky s mládeží) Evropská dobrovolnická služba Stipendia Stáže Studium (formální, neformální) Cestování Práce (dočasná i dlouhodobá)

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 EURODESK –Prostřednictvím portálů Národní portál EURODESK Evropský portál pro mládež (EURODESK provádí aktualizaci dat) –Kontaktem s národním koordinátorem EURODESKu ČR nebo jeho regionálních partnerů - Informační centra pro mládež (Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Liberec, Olomouc, Pelhřimov, Tábor, Uherské Hradiště a Ústí nad Labem)

Kongres výchovného poradenství, Pardubice Evropské vzdělávací programy vhodné pro studenty, učitele, pracovníky s mládeží atd.

Kongres výchovného poradenství, Pardubice

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 EURODESK VÝHODY –Dostupnost informací (samoobslužnost) –Smysluplné využívání volného času mladých lidí –Podpora neformálního vzdělávání NEVÝHODY –„přeinformovanost“ (obzvláště Evropský portál pro mládež)

Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST