Start-up 100ml ovocného zákysu s pomerančovou příchutí,50g hruškového nízkotučného jogurtu,1zarovnaná lžička rozpustné kávy,1 lžička dietní vlákniny zákys,jogurt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Nápoje Člověk potřebuje denně asi 3 litry vody, z toho nejméně 1 litr v nápojích. Nedostatek tekutin se projevuje bolestmi hlavy, suchou pletí a tvorbou.
Škola: Praktická škola dvouletá
Projektový den - vaření
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Návod k přípravě štřůdlu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pokrmy z brambor.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.20 SOU Obořiště
VY_32_INOVACE_11_ODV_645_Str
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Recept na perník.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.16 SOU Obořiště
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Káva.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Já jsem kuchař a příjmu kuchaře a číšníki přijďte hned.
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Moučníky z litého těsta
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Technologie Ročník:III.
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Zdroj obrazového materiálu
Recept jak udělat krtkův dort…
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Štědrovečerní večeře.
PRO POKRAČOVÁNÍ STISKNĚTE ZDE: POKRAČOVAT. PŘIPRAVTE SI: 4 KIWI 2 POMRANČE 4 LŽIČKY TEKUTÉHO MEDU 4 MENŠÍ SKLENICE KDYŽ MÁTE PŘIPRAVENO: POKRAČOVAT.
Lasaně zapečené se zeleninou
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Nápoje Teplé Studené káva koktejly nealko čaj limonády Kakao, čokoláda
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ 1 říjen 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130211
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
 meduňka (mast, olejíček)  sáček spařeného černého čaje přikládat na opar.
Nealkoholické nápoje. Sodová voda uměle tvořená kyselina Výroba nezávadná voda + hydrogen uhličitan sodný + malé množství kuchyňské soli Sytí se pod tlakem.
Technika obsluhy – Dělení míchaných nápojů Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
* Dohotovování pokrmu u stolu hosta pomocí hořícího alkoholu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Ovesná pochoutka Filip & Aleš.
BORŮVKOVÉ PALAČINKY Tipy na servírování:
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
DUM - Digitální Učební Materiál
NÁKUPY Sčítání a odčítání do 100 s přechodem desítky
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Šlehačkový dort s ovocem
Název projektu: Moderní škola
LÍVANCE pancakes.
Zbožíznalství pro 2. ročník oboru prodavač 2.ročník Srpen 2013
DUM - Digitální Učební Materiál
PITNÝ REŽIM U NEMOCNÝCH S CKD
Transkript prezentace:

Start-up 100ml ovocného zákysu s pomerančovou příchutí,50g hruškového nízkotučného jogurtu,1zarovnaná lžička rozpustné kávy,1 lžička dietní vlákniny zákys,jogurt a dietní prášek dobře promíchejte metličkou,na závěr přidejte rozpustnou kávu

Nápoj s červených pomerančů 2 červené pomeranče,0,1l podmáslí,umělé sladidlo Vymačkejte šťávu z pomerančů.Čerstvý džus a podmáslí dobře promíchejte.Dochuťte umělým sladidlem a servírujte chlazené

Bezinkový čaj s citronem 4 citrony,2 lžíce sušených bezinek,1 lžíce medu,4 plátky citronu nebo pomeranče. Citrony rozpůlíme a šťávu vylisujeme do hrnce.Přidáme 750ml vody,bezinky a med.Přivedeme k varu a procedíme do skleněných čajových šálků.Ozdobíme plátkem citronu nebo spirálovitě oloupanou pomerančovou kůrou

Mrkvovo-broskvový nápoj 8 půlek broskví(z konzervy)1/8l broskvového džusu,1/2l mrkvového džusu,4 mrkve,šťáva s citronu,citron a kopr na ozdobení. Z půlek broskví a broskvového džusu udělejte pyré.Smíchejte s mrkvovým džusem,dochuťte šťávou s citronu.Mrkve nastrouhejte a přidejte do nápoje.Ozdobte citronem a koprem

Dětská bowle 2l ovocného čaje,1 pomeranč,1 jablko,1 banán,1 kiwi,cukr podle chuti,šťáva z 1 citrónu. Připravíme si čaj,který necháme vychladnout.Do džbánku dáme na kostičky pokrájené ovoce,zasypeme cukrem,přidáme citrónovou šťávu a necháme krátce odpočinout.Dolijeme čajem a plníme do vyšších sklenic.Můžeme doplnit ledem,podáváme se slámkou a delší lžičkou

Koktejl Havana 1 banán,1/4 l plnotučného mléka,asi 4 lžíce rumu,1 lžička vanilinového cukru. Banán rozmixujeme s vychlazeným mlékem,rumem a vanilinovým cukrem.Vlijeme do dvou sklenic s vysokou stopkou a ihned podáváme

Ovocný sen Smícháme 450ml pomerančovo- nektarinkové,240ml mangové,160ml banánové a 80ml citronové šťávy s 80ml grenadiny a nalijeme do sklenic na led.

Punč s javorovým sirupem 1 středně velké jablko nakrájené na plátky,3 lžíce jablečného čaje,250ml jablečné šťávy,1 svitek skořice,2 badyány,4 hřebíčky,4 lžíce javorového sirupu,4 lžíce jablečné pálenky(calvados). Všechny přísady dáme do 500ml vody a prohříváme 10 minut těsně pod bodem varu.