Mgr. Karel FischerSchránka1 Schránka Schránka je část paměti windows, do které si můžeme nějaké soubory ( data) vložit a poté si je můžeme ze schránky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Advertisements

Rychlejší ovládání počítače
Práce s okny.
SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer1 Práce s dokumentem Založení dokumentu Při otevření Wordu se automaticky založí nový dokument. Pokud si chci založit.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
INFORMATIKA 9. ročník. 3.hodina Navigace – tlačítko ZPĚT.
Základní pojmy v informatice –II.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Návod na složení jména z písmenkových log
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.09 Téma: PowerPoint Číslo.
Vkládání kreslených útvarů
Základní operace v OS 2011.
Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.
Klávesové zkratky 1 Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Klávesové zkratky 1 Ověřeno ve výuce:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
VY_III/2_INOVACE_40_Schránka ve Windows Schránka ve Windows Miroslav Kaňok.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
A neb P oužívání schránky ve Windows Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
VY_III/2_INOVACE_39_Malování-kopírování a práce s obrázkem Malování – kopírování a práce s obrázkem Miroslav Kaňok.
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Milý Ježíšku, k Vánocům bych si přál/a…
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Bloky – tvorba a vkládání ProgeCAD. Opakování Př. Nakreslete součást dle zadání (využijte hladin – obrys, osa, kóty): 1. Okótujte součást lineární kótou,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.14 Téma: PowerPoint Číslo.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Úprava formátu čísel Formát čísel určuje způsob zobrazení čísel v buňkách. Nemá však vliv na jejich hodnotu. Procentní podíly zadáváme pomocí ikony Procenta.
1/ Na liště Formát 2/ Rozvržení snímku 3/ Zvolím rozvržení a potvrdím OK 4/ Nebo zvolíme rozložení textu a obrazu.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Název: Práce s mapou znaků Autor: Hokr Jan Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická, České Budějovice Tematická oblast:Word Ročník:první Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Digitální učební materiál
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
Informační a komunikační technologie
Operační systém Windows
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Bloky – tvorba a vkládání
VY_32_INOVACE_17_7_MS Excel-vytvoření mapy
Operační systém Windows
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Transkript prezentace:

Mgr. Karel FischerSchránka1 Schránka Schránka je část paměti windows, do které si můžeme nějaké soubory ( data) vložit a poté si je můžeme ze schránky vložit na cílové místo. Princip schránky: Zdrojové místo Schránka Cílové místo Kopírovat Vyjmout Vložit

Mgr. Karel FischerSchránka2 Se schránkou se v praxi pracuje ve dvou fázích. A. Nejprve něco do schránky vložím ze zdrojového místa B. Poté to ze schránky vložím na cílové místo Vložení do schránky mohu provést dvěma způsoby 1. Příkazem KOPÍROVAT a) Pomocí panelu nástrojů 1. Označím si, co chci kopírovat 2. Kliknu v panelu nástrojů na ikonu KOPÍROVATKOPÍROVAT

Mgr. Karel FischerSchránka3 b) Pomocí kontextového menu 1. Označím si objekt 2. 1xP – volba kopírovat a potvrdím c) Pomocí klávesových zkratek 1. Označím si objekt 2. CTRL+C Vložit do schránky mohu i druhým způsobem a to příkazem VYJMOUT a) Pomocí panelu nástrojů

Mgr. Karel FischerSchránka4 1. Označím si objekt 2. Kliknu v panelu nástrojů na ikonu VYJMOUTVYJMOUT b) Pomocí kontextového menu 1. Označím si objekt 2. 1xP zvolím volbu VYJMOUT c) Pomocí kláves 1. Označím si objekt 2. Zmáčknu CTRL+X Nyní mám objekt vložený ve schránce.

Mgr. Karel FischerSchránka5 Teď ho musím ze schránky vložit na cílové místo a to příkazem VLOŽIT a) Pomocí panelu nástrojů 1. Postavím se na místo, kam chci objekt vložit 2. Kliknu v panelu nástrojů na ikonu VLOŽITVLOŽIT b) Pomocí kontextového menu 1. Postavím se na místo, kam chci objekt vložit 2. 1xP zvolím volbu VLOŽIT c) Pomocí kláves 1. Postavím se na místo, kam chci objekt vložit 2. Zmáčknu CTRL+V

Mgr. Karel FischerSchránka6

Mgr. Karel FischerSchránka7

Mgr. Karel FischerSchránka8