Fond pro podporu spolupráce škol FM EHP/Norska

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
ECVET v Programu celoživotního učení
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
ZAHRANIČNÍ AKCE. ŠKOLNÍ AKCE – povinná cestovné učitelů ubytování učitelů stravné učitelů pracovní doba (nepřímá ped. činnost) dozor nad žáky kryto pojištěním.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Informační seminář Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2011 Informační seminář Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2011 Podání žádosti.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Tempus v kontextu českých vysokých škol Prabir Ganguly Národní agentura Socrates.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
Gender Budgeting in practice Komunitární program VP Ústí nad Labem
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Math Exercises for You (Math4U)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zahraniční studia Petra Nováková
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Informační schůzka k programu
Přírodovědecká fakulta UJEP
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Model intenzivní podpory
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Fond pro podporu spolupráce škol FM EHP/Norska Formální náležitosti Fond pro podporu spolupráce škol FM EHP/Norska

Jak se zapojit do programu? Ujistit se, že splňuji podmínky (SŠ, VOŠ, VŠ, česká státní příslušnost…) Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou školu Vyplnit žádost Odeslat vše do NAEP

Jak nalézt partnerskou školu? Využijte kontakty, které má Vaše škola s těmito zeměmi Databáze škol na www.naep.cz v sekci Partner search SIU - http://www2.siu.no/EOSpart.nsf/start www.studyinnorway.no Webové stránky NAEP– anglická verze

Podání žádosti Existují tři typy žádosti: Žádost – student Žádost – učitel/administrativní pracovník Žádost – projektové aktivity Všechny tři žádosti se vyplňují v češtině. Žádost musí být potvrzena žadatelovou domácí institucí (poslední strana žádosti). V případě projektů vyplňuje žádost koordinující instituce. Kdo může žádost potvrdit? SŠ, VOŠ - ředitel školy nebo jeho zástupce VŠ – kompetentní osoba (info na zahr. oddělení), projekty – rektor VŠ

Žádost - student Potvrzení o přijetí (Letter of Endorsement/ Letter of Acceptance) – vydává přijímající škola, specifikace poplatků a studijních materiálů, musí být studentovi poslána dopisem nebo faxem Learning Agreement (Studijní smlouva) – formulář v angličtině ke stažení na www.naep.cz, musí být potvrzena přijímající i vysílající školou Motivační dopis – konkrétní studijní záměr, individuální motivace, v češtině, max. 2 strany A4 Řádně vyplněná žádost

Jak se píše motivační dopis? Píše se v češtině Max. 2 stránky A4 Motivační dopis by měl obsahovat odpověď na tyto otázky: Proč chci studovat v Norsku, na Islandu nebo v Lichtenštejnsku? Co konkrétně tam budu studovat? Co od studia v zahraničí očekávám? Co si myslím, že mi to přinese? Jak to může ovlivnit mé další studium (např. na VŠ)?

Student OA a VOŠS v Ostravě 2 měsíční pobyt na Sámi Joatkkaskuvla v Karasjoku Do školy jsem se obvykle těšil, vyučující i studenti byli velmi příjemní a kamarádští. Počasí je pro středoevropana poněkud mrazivé (teploty dosahovaly i –39oC), ale člověk si rychle zvykne, je-li ovšem řádně vybaven teplým oblečením a hlavně teplou obuví.

Žádost – učitel/ admin. pracovník Zvací dopis jméno žadatele, datum narození přesný termín pobytu, účel a cíl pobytu (konkrétní) Výuka (počet hodin, předměty) Job shadowing – přesný plán Příprava projektu – přesný plán zaslán poštou nebo faxem, originální razítko Řádně vyplněná žádost

Jak napsat kvalitní žádost? Pečlivě zvážit výběr partner. školy (stejné oborové zaměření), zdůvodnění výběru partner. instituce Jasný a konkrétní záměr, důvod, cíl pobytu Zřejmá náplň (plán) mobility Přínos pro profesní růst žadatele Přínos pro domácí instituci Očekávané výsledky mobility a jejich šíření

Výchova v Norsku směřuje k úctě k přírodě a životu v přírodě. V tělesné výchově se nesoutěží. V sedmi letech lze slyšet výtku dítěte: „Chcete, abych brzy umřel? Dnes jste mi nedali zeleninový salát.“

Žádost - projekty Řádně vyplněná žádost Zavazující partnerské dopisy (zaslány poštou nebo faxem, originální razítko) Hodnotící kritéria Jasně definovaný cíl a účinek, přínos projektu Kvalitní řízení projektu – zapojení partnerů, promyšlená koordinace projektu, jasná role partnerů Jasná struktura projektu a časový harmonogram aktivit Jasný rozpočet Propracovaný systém šíření výsledků projektu, průběžná evaluace

Co mohu nabídnout partnerům? Zahraniční partneři nemohou ve své zemi získat finanční podporu z FM EHP/Norska do rozpočtu projektu je možné započítat náklady na mobilitu partnerů (zahraničních i českých) Partneři mají nárok i na paušální částku Výše finanční podpory partnera zcela závisí na dohodě Náklady na mobilitu výrazně krátí rozpočet projektu

Jak napsat kvalitní projekt? Čeho se vyvarovat? Jasně formulovat cíl projektu Přínos projektu pro školu / pedagogy/ studenty Kvalitní řízení projektu jasná role a úkoly koordinátora vyvážené úkoly a odpovědnost partnerů propracovaná struktura (jednotlivé fáze) Promyšlený systém průběžného monitorování projektu Promyšlený systém šíření výsledků projektu (diseminace)

Příklady témat schválených projektů Tvorba e-learningových materiálů pro výuku anglického jazyka Interaktivní tabule a internet - moderní prostředky výuky jazyka Architektura jako objekt ve fotografii. Srovnání historických slohů v architektuře České republiky a Norska. Oděv – řeč beze slov, Módní výstřelky našich předků, Komunikace oděvem Kulinářské umění a tradice bez hranic – studenti Norska i Čech oživují a šíří tradice krajových specialit Obnovitelné zdroje energie v našich regionech Kulturní a přírodní bohatství Islandu Česko-norská konference o podpoře specifických potřeb handicapovaných studentů NETRADIČNÍ ZDROJE ENERGIE a jejich integrace do výuky Dietní výživa ve společném stravování – prakticky i didakticky PISE3 - Paper In School – Environment – Economy - Education

PISE3 - Paper In School – Environment – Economy - Education

Užitečné rady, informace www.naep.cz Manuál pro vyplnění žádosti, Příručka pro žadatele, sekce FAQ Závěrečné zprávy „Místní dopravu jsem nevyužívala. Byla příliš drahá. Jezdila jsem na kole, které jsem našla na smetišti a opravila si.“

Kontaktní informace Kateřina Šíchová – mobilita studentů a učitelů katerina.sichova@naep.cz Jitka Šťastná – projekty jitka.stastna@naep.cz WWW.NAEP.CZ Kontaktní místo v Norsku – agentura SIU www.siu.no