kic Koordinační a informační centrum

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
MASARYKOVA VEŘEJNÁ KNIHOVNA JAKO INSTITUCE KOMUNITNÍCH AKTIVIT A CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE VSETÍNĚ Grantové schéma Zlínského kraje SROP 3.2 Karlovy Vary,
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
střední odborná škola služeb
KNIHOVNA JAKO KOMUNITNÍ CENTRUM NSZM - SROP 3.2. Město Vsetín „srdce Valašska“ (podhůří Beskyd, krásná příroda, bohatý folklór, blízko hranic se Slovenskem.
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Společný regionální operační program Obchodní akademie, Česká Lípa, nám. Osvobození 422, příspěvková organizace.
Chráněná ICT pracoviště Deep Všechny ideály nepotřebují jen křídla, ale i místo odkud by mohly vzlétnout.
Komunitní centrum Římskokatolické farnosti Olešnice
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
MASARYKOVA VEŘEJNÁ KNIHOVNA JAKO INSTITUCE KOMUNITNÍCH AKTIVIT A CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE VSETÍNĚ Informace o projektu Masarykovy veřejné knihovny Vsetín.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Komunitní a otevřená škola
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Projekt dětská skupina MOTÝL
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Sociální podnikání v Praze
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Lenka Herčíková,
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Spolek AktivSen Posláním spolku je podporovat a posilovat komunitní život v regionu, v duchu rovných příležitostí napomáhat všestrannému.
Sociálně aktivizační služby
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

kic Koordinační a informační centrum Vzdělávací a komunitní centrum Integra Vsetín, o.p.s.

Ministerstvem pro místní rozvoj a Zlínským krajem Tento projekt je spoolufinancován Evropským sociálním fondem, Ministerstvem pro místní rozvoj a Zlínským krajem

Hlavní snahou Koordinačního a informačního centra (KIC) je integrace (začlenění) osob postižených sociální exkluzí do „normální“ společnosti. Jedná se zejména o osoby zdravotně znevýhodněné dlouhodobě nezaměstnané s dosaženým nízkým vzděláním Prostřednictvím celé řady rozmanitých aktivit KIC, které probíhají v budově a mimo zimní měsíce i ve venkovních prostorách areálu KIC, dochází k neformálním setkáním zdravých s tělesně postiženými. Celý objekt KIC je kompletně bezbariérový, je vybaven navigačním systémem pro nevidomé a je možné parkovat vozidla za branou objektu.

KIC nabízí možnost vzdělávání v jazykových kurzech: anglický jazyk německý jazyk francouzský jazyk španělský jazyk Kurzy počítačové dovednosti: Fgjfgj všeobecné seznámení s počítačem práce na internetu (Internet Explorer) práce v textovém editoru Word práce v tabulkovém editoru Excel jiné programy (např. Corel Draw, Photoshop a.j.)

Kromě vzdělávacích aktivit jsou pro klienty KIC připraveny další odborné, motivační či volnočasové kurzy: přednášky podporující občanské vědomí příprava k partnerským vztahům domácí účetnictví duševní hygiena motivační kurz asertivity občansko právní minimum kurz fotografování psaní na stroji koláže kurz potápění výroba keramiky vizovické pečivo paspartování pletení košíků lidová řemesla kurz břišních tanců malba na hedvábí, textil výroba dekorativních věnců a svícnů

Nemalý důraz v činnosti KIC je kladen na kulturní aktivity, při kterých dochází nejpřirozenější formou k integraci cílových skupin. V prostředí takzvaného KIC-klubu mají klienti možnost setkávat se při pořádání kulturních akcí jako jsou: klubové večery žánrové večery koncerty jednotlivců i skupin divadelní představení besedy s cestovateli, literáty, duchovními, sportovci … besedy věnované určitým hudebním žánrům, spojené s reprodukcí těchto žánrů diskotéky výstavy

Všichni účastníci přednášek, besed a zejména vícedenních kurzů mohou využít možnosti ubytování. KIC disponuje kapacitou 24 lůžek v 7 pokojích, z nichž dva jsou vybaveny bezbariérovým sociálním zařízením. Stejně tak je možno využít nabídky stravování přímo v budově KIC, díky moderně vybavené přípravně a výdejně jídel.

Součástí KIC je občanská poradna, která poskytuje rady, informace a pomoc všem, kteří se na ni obrátí. Je nezávislým místem bezplatné, diskrétní a nestranné pomoci ve věcech bydlení, rodiny, pracovně-právních vztahů, sociální oblasti, majetkoprávních vztahů a právní ochrany. V současné době rozjíždíme projekt „centrum mobility“, jehož cílem je zajistit provoz svozové služby. Tím se služby KIC rozšíří o dovoz a odvoz imobilních klientů na veškeré pořádané aktivity. Komplexní nabídku služeb Koordinačního a informačního centra hodláme v brzké době završit zřízením půjčovny kompenzačních pomůcek.

KIC spolupracuje s několika organizacemi působícími na území města Vsetína. Mezi nejvýznamnější partnery patří: Masarykova veřejná knihovna SPKP o.p.s. – Společnost pro komunitní práci, Vsetín RMS Sluníčko – Rodinné a mateřské centrum, Vsetín Dalšími významnými partnery se kterými KIC spolupracuje jsou: Salesiánské sdružení Vsetín Charita Vsetín STP - Svaz tělesně postižených Vsetín Město Vsetín

továrnou TES Vsetín (bývalý MEZ). Koordinační a informační centrum Vsetín - nově zrekonstruovaná budova před továrnou TES Vsetín (bývalý MEZ). Kontaktní údaje: Vzdělávací a komunitní centrum Integra, o.p.s. Koordinační a informační centrum Vsetín Jiráskova 419 755 01 Vsetín tel./fax: 571 410 231 http://www.vkci.cz