PRAHA 2006 10.10.2006. Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu
JÁ A MOJE ŽENA.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Pražský hrad První základy pražského hradu byly postaveny v devátém století synem Bořivoje Spytihněvem I. jako sídlo vládců. Ve čtrnáctém století byl přestavěn.
PRAHA-hlavní město ČR.
Zájezd do Velké Británie Konečně jsme na trajektu a loučíme se s francouzským přístavem Calais.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Školní výlet Praha Ukážeme si, co všechno jsme v Praze viděli :)
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Školní výlet – Praha 2013/14.
Excelentní matka měst Praha
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
hlavní město České republiky
PRAHA - hlavní město České republiky.
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
Byla to zábava. Při čekání na vlak jsme přemýšleli, jaké to tam bude.Všichni jsme byli natěšení.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Praha.
Všechno to začalo na náměstí S panem Andersenem a starostou.
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
A Labe B Morava C Vltava D Ohře A Labe B Morava C Vltava D Ohře.
Více obrázků najdete na Naše výprava začala na Václavském náměstí.
Pohled na Prahu očima J.Hausera  Kromě památek skrývá Praha mnoho dalších věcí, jednou z nich jsou krásné ženy!!
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Praha kdysi a dnes K posunu užijte myšku !!! hudba: Praha je Praha
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Památky Prahy a královská cesta - test
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
…aneb výlet za čertíky do Litoměřic.  Když jsme se šli projít, tak jsme narazili na sochu Karla Hynka Máchy. Prohlíželi jsme si jí.  Ve třídě jsme.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Město ve kterém žiji Žiji ve městě Vsetíně. Není to zrovna velké město, ale také není nejmenší. Ve Vsetíně jsem se narodil a žiji zde už 16 let. Není tu.
Moje prezentace Aneta Trpišovská
30.8. – Nepomucká červená klubová trička byla také přitom.
jak ji nepamatují ani pamětníci
PRAHA jak jí nepamatují ani pamětníci
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
KARLŮV MOST.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PRAHA – MATKA MĚST.
PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
NÁŠ PRVNÍ ŠKOLNÍ VÝLET PRAHA, C, Školní rok 2010 / 2011.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. David Adámek Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_38_Prvouka_Praha Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Život Karla IV..
Valentýna Szybakowská
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Stredná odborná škola podnikania študenti III
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
SLOVENSKO 2018.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
ANOTACE NÁZEV: PRAHA AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN):
Autor: Andrea Kolářová
Transkript prezentace:

PRAHA

Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava  Ale i tak se docela povedla=)

Vyšehradský hřbitov  Hned na začátku jsme zamířili na Vyšehradský hřbitov  Nachází se v něm mnoho hrobů slavných osobností např.: Božena Němcová, Jan Neruda,Vlasta Burian

Staroměstské náměstí  Na staroměstském náměstí se nachází Chrám Sv. Mikuláše  Staroměstská radnice a pak asi 100 dalších domů, ale vetšinou mají každej jinej název

Pražský orloj  Jelikož jsme přišli pět minut po jedné, tak jsme nestihli výměnu dvanácti apoštolů  Musela to být určitě krásná podívaná, škoda, snad příště

Karlův most  Ano poznali jste dobře je to Karlův most, který vede přes řeku Vltavu  Na mostě je spousta různých obchodníků kteří prodávájí různé suvenýry a šperky

Hradčany  To je ale výhled co? Nebojte se na Pražský hrad se dostaneme, ale i tak je to krásný

Výhled z Hradu  Úžasný výhled na část Prahy, vystoupat ten kopec nebylo nejlepší, ale ten výhled byl prostě úžasnej. Věřte mi =)

Pražský Hrad  Ano dočkali jste se, je tu náš vzácný Pražský hrad  Viděli jsme výměnu stráží. Nevím proč chudáci stráže nemůžou mluvit, jinak to byl super zažitek.

Svatovítská katedrála  Tohle je katedrála Sv.Víta je velmi vysoká co?  Na dalších několika stránkách se můžete podívat na další fotky z katedrály

Další fotky z katedrály  Naše Marcelka Čonková. Pěkná fotečka že? Marcelka se na každé fotce tváří tak mile a hezky

 Naši milí kamarádi Filip a Katka.  Fotka je focená před tím než skoro všichni vyšlapali schody na rozhlednu.

Výhled z rozhledny  To je výhled co? Abychom tohle viděli museli jsme vyšlapat 278 schodů po točitém schodišti většina už na konci nemohla, ale našlo se pár vyjímek kteří to zvládly bez problému

Z katedrály dolů  Ještě jednou pohled z rozhledny, ale tentokrát dolů. To je ale výška.  Paní učitelka Stalmachová říkala, že byla radost se dívat na pohledy žáků kteří slezly dolů, určitě to byl zajimavý zážitek.

Zlatá ulička  Ve Zlaté uličce je postaveno mnoho malých domků s různými obchůdky, ale není moc dlouhá

Václavské náměstí  Socha Sv.Václava na Václavském náměstí, máme z něj fotku na začátku prezentace  Z druhé strany jsme potkali holky z Ruska a samozřejmě jsme se s nima domluvili. Jak jinak =)

Momentky  A nakonec ještě nějaké ty momentky.  Patrik Mirga tak dlouho jsem ho přemlouvala až se nechal vyfotit, ale povedla se že? =)

Žabinka  Jak jste jistě poznali tohle je naše Andrejka. Hlavička mírně nakloněná a ja to dokonalé=)

Nádhera  Tohle je vyfocene z Karlova mostu, seděli tam různí malíři a malovali nádherné obrázky

Výměna stráží  Víměna stráží. Velmi zajímavá podíváná.

Cesta zpátky  A máme tu cestu zpátky do Brna, nenašla jsem lepší fotku tam jsem sem musela dát tuhle, ale není zrovna nejhorší

Konec The End