Hodnocení ústní prezentace Mgr. Petra Janečková šk. r. 2007/2008

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Komunikace a prezentace/ P3 Prezentační dovednosti Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Advertisements

Jak vytvořit prezentaci
1 Osobní prodej OSPRO/ S4 Řízení vztahu s klientem – rámec EDICT. Paměť. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ,
1 Týmová práce TYMP1/ C4 Verbální a neverbální komunikace - 1 Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
SLOVNÍ PŘÍZVUK a ZVUKOVÁ STRÁNKA VĚTY
OBJEKTIVIZACE HODNOCENÍ ÚSTNÍ ZKOUŠKY Z ANGLICKÉHO JAZYKA
ÚSTNÍ VYSTOUPENÍ (PREZENTACE)
Druhy řečnických projevů
Zásady správné prezentace
Jak správně prezentovat
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
Umění prezentace.
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink.
Maturitní otázka č. 21 Kristýna Kaňovská 4. A.
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink Cíl: V době vymezené na seminář zopakovat a prohloubit znalosti a dovednosti účastníků v oblasti.
Řečnický styl Projekt „EU peníze středním školám“ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT CZ.1.07/1.5.00/ PředmětČeský jazyk Ročník a obor1.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
Dujková Michaela, 4.B Juřinová Nikola, 4.A. Stanovené cíle prezentace Upřesňující informace Shromáždění podkladů Stanovení hlavních bodů Grafické zpracování.
Prezentace je forma komunikace
Komunikace a informace „Schopnost prezentace, představí sebe a oddíl“ Zásady kvalitní prezentace Jan-Iáček-Konečný , Vídeň.
Odborný styl PaedDr. Hana Vítová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝU.
Prezentujeme výsledky projektu Výpočetní technika.
Obhajoba maturitní práce
Prezentace.
ZVUKOVÁ STRÁNKA SLOVA A VĚTY
Použití dotazu jako zdroje dat pro pohled Iva Kraicigerová, 4Y2.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Účinná prezentace doc. PhDr. Růžena Lukášová, CSc.
Božena Genrtová. Obsah:  Co oceňujeme, co nám vadí  Časté chyby  Praktické cvičení  Doporučení.
ZVUKOVÁ STRÁNKA VĚTY Mgr. Michal Oblouk.
Komunikace a prezentace/ C4
Styl řečnický Marcela Jurková.
Prezentační dovednosti Michal Kindl. CÍL ŠKOLENÍ/PREZENTACE Seznámit se základními prezentačními dovednostmi, technikami a postupy používanými při tvorbě.
DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ N á zev projektu EU pen í ze středn í m š kol á m Masarykova OA Jič í n N á zev š koly.
Zásady tvorby prezentace
PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI
Jak přednášet o fyzice.
Přesvědčivá argumentace
Tvorba posterů *1* - Co je to poster? *2* - Jak vypadá?
Mooting – jak argumentovat JUDr. Maxim Tomoszek. Smysl simulace Příprava na reálné situace Příprava na reálné situace Kontrolované prostředí Kontrolované.
Radka Havlíčková Umění prezentace Radka Havlíčková
Komunikační a prezentační dovednosti / C3
Komunikace a prezentace/ C7
Zásady efektivní komunikace
Jak prezentovat Dana Hlaváčková.
KOMUNIKACE A JEDNÁNÍ s LIDMI – na vysoké škole, v organizaci, ve společnosti.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
1 Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Zápočtové cvičení ZEMÁNEK, Z. - PLUSKAL, D. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
KULTURA OSOBNÍHO PROJEVU Střední škola obchodně technická s. r. o. Mgr. Marta Fojtíková.
PREZENTACE.  Základní principy prezentace  Příprava prezentace  Struktura prezentace  Závěr.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název oborové práce Jméno autora třída.
Prezentační dovednosti Pavla Kotyzová
Kritéria hodnocení písemné práce
Jak přednášet o fyzice FYS 2003/2004.
Vzor individuální prezentace
Jak (ne)má vypadat prezentace
Jak si připravit prezentaci
STYL PROJEVŮ MLUVENÝCH A PSANÝCH
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
PSB_10 PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI
Transkript prezentace:

Hodnocení ústní prezentace Mgr. Petra Janečková šk. r. 2007/2008

1. Verbální složka obsah: struktura, rozčlenění, jasný začátek i konec (mít připravenu poslední větu) navázat na znalosti posluchačů a zároveň říct něco nového zřetelný cíl a téma sdělení, čeho mělo projevem být dosaženo věty: krátké, gramaticky správné při tečce klesnutí hlasem a krátká přestávka slovní vata = nadbytečné vycpávkové slova nebo zvuky (př. vlastně, ééé) plynulost výkladu: doplněná vhodnými přestávkami živost výkladu: zaujmout posluchače (živé příklady, racionální argumentace) zapojit otázkou posluchače do diskuze (řečnickou či skutečnou) vyvrcholení v závěru přiměřená artikulace

2. Nonverbální složka přiměřená gesta, výraz tváře, postoj intonace: přesvědčující, sugestivní, ne monotónní, ale i podbarvená citově občas důrazy přízvuk v češtině je na první slabice, příp. na předložce plynulost výkladu: vhodné přestávky přiměřené tempo a hlasitost řeči sledování reakcí publika a reagování na ně (př. zesílením hlasu při rušení) i věty čteného textu říkat s pohledem do publika (nejprve si je v duchu „přečtu") přesvědčivost 3. Paraverbální složka 4. Kontakt s publikem

5. Názorné pomůcky (příklady, grafy, tabulky, schémata apod.) přehlednost, jednoduchost, jednoznačnost, event. čitelnost usnadnění sdělnosti prezentace využití pro argumentaci 6. Dodržení času 7. Diskuze / zodpovězení dotazů pokusit se zodpovědět všechny dotazy jasně a přesvědčivě upřímnost řečníka i v případech, kdy se mýlil či odpověď nezná dotazy nebagatelizovat, zbytečně nezaujímat obrannou pozici 8. Celkový dojem

Zásady pro příspěvek k diskuzi Mgr. Petra Janečková šk. r. 2007/2008

1.ujasni si, co chceš říct něco nového, další informaci přidat se k řečenému názoru navázat na řečené podpořit další diskuzi provokovat ukázat, že řečenému rozumíš přesvědčit druhé vyplnit prázdné mlčení vypadat aktivně, aby se neřeklo

2.řekni to po promyšlení si osnovy příspěvku zformuluj příspěvek, aby měl „hlavu a patu" buď jasný, stručný, zajímavý mluv nahlas uveď příklad (zaujme city) i věcná či vědecká fakta a argumenty (zaujme rozum) na konci věty klesni hlasem a udělej krátkou přestávku nepoužívej vycpávková slova při delším příspěvku na konci shrň vše podstatné měj připravenou poslední větu

3.včas přestaň hovořit nemluv zbytečně neprotahuj příspěvek, pokud zaznělo vše podstatné hlavní argument nerozmělňuj vedlejšími odbočkami ukončí příspěvek klesnutím hlasu, aby byl konec zřejmý poslední větu nech doznít a dál už nic nedodávej