Akademické centrum studentských aktivit Výuka projektového řízení pro veřejnou správu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Advertisements

IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Evropský sociální fond
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Monitoring dalšího vzdělávání
Rozvoj e-learningové formy vzdělávání zaměstnanců ve správních úřadech
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Management a rozvoj obcí
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Jak se stát dobrým právníkem?
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
Pojmové vymezení. Proč pojmové vymezení? Spousta firem deklaruje svou projektovou orientaci Ve skutečnosti pouze používají několik metodik pro podporu.
Seminární práce N_TiM/pMPH.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Lucie Rohlíková Jana Vejvodová ZČU v Plzni
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Environmentální výchova a
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 15. února 2013 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Moderní personalistika I. BLOK
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Moderní personalistika I. BLOK
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Didaktické prostředky
Název operačního programu:
Prezentace Diplomatické akademie.
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Transkript prezentace:

Akademické centrum studentských aktivit Výuka projektového řízení pro veřejnou správu

Výuka PM Závěrečné on-line testování Testy ve stylu certifikace IPMANeomezený počet opakování Prezenční kurz dny Témata nutná pro praxi i pro přípravu na certifikaci, včetně cvičné certifikace E-learningový kurz – úvod do PM 16 hodin Včetně testů na konci kapitol a celého e- learningu

E-learning

Metody výuky prezenčního kurzu

Účastníky naučíme Kdy je efektivní využívat projektové řízení Rozhodnout se, který projekt zahájit a který raději nerealizovat Řídit projekty v souladu s mezinárodně uznávanými postupy Lépe pracovat s lidmi v projektovém týmu Jak mít rizika Vašich projektů pod kontrolou Řešit problémy spojené s projekty, správně volit priority a rozhodovat se Vyhodnotit projekty tak, aby získané zkušenosti mohli využít na dalších projektech Vše, co potřebují pro získání mezinárodního certifikátu v projektovém řízení

Témata výuky Úvod do projektového řízení – Základní terminologie projektového řízení – Životní cyklus projektu Než zahájíme projekt – Strategie, výběr projektu, SWOT – Předprojektové fáze, analýza zainteresovaných stran, logický rámec – Ekonomické aspekty projektů Plánování projektů – Vytváření plánu fází – Plán struktury projektu, WBS – Plánování průběhu projektu, Ganttův diagram, síťový graf, kritická cesta, rezervy – Plánování zdrojů – Plánování nákladů, tvorba rozpočtu Řízení projektů – Řízení zdrojů – Řízení nákladů – Controlling a monitoring – Podávání zpráv o projektu – Projektová dokumentace – Řízení změn – Způsoby řešení problémů a procesy efektivního rozhodování v projektu Plánování a řízení rizik – Metody risk managementu – Identifikace a ohodnocení rizik – Práce s riziky (opatření, plány, …) Projekty a trvalá organizace – Efektivní organizace projektu – Projektové role, OBS, matice zodpovědnosti Lidé v projektech – Efektivní komunikace na projektu – Vytváření týmů, týmové role – Umění delegovat – Konflikty a krize – Vedení, zpětná vazba – Vyjednávání, strategie win-win – Motivace

Ukázka materiálů

Vybraná hodnocení účastníků Již nyní vím, že absolvováním kurzu se mi otevřel trochu jiný obzor a jsem ráda, že jsem ho měla možnost absolvovat právě u Vás. Na celém kurzu nejvíce oceňuji návaznost na praxi, spoustu příkladů a nucení k přemýšlení, k okamžitému použití dané techniky či metody. Dostatečné množství materiálů, dostupnost, přehlednost, doplňování, doporučená literatura. Plus – střídání přednášek, cvičení, soft a hard skills, přihlédnutí k dennímu biorytmu. Příjemné přednášky, líbí se mi osobní zkušenosti s tématy a profesionalita, a samozřejmě velmi poučné. Není co dodat, dozvěděl jsem se mnohem více, než jsem předpokládal.

Úspěšnost u certifikace Procentuální úspěšnost kandidátů u certifikace IPMA Úspěšnost všech proškolených v kurzech ACSA za poslední tři roky (i „ne úředníci“) 81 % kandidátů uspělo Úspěšnost proškolených úředníků v projektu MV (5 dní + e-learning) 88 % kandidátů uspělo Průměrná úspěšnost všech zájemců o certifikaci (různé školící organizace) 72 % kandidátů uspělo (pozor, jen dvě organizace v ČR jsou nad průměrem trhu!)

Lektoři Lektoři ACSA jsou certifikovanými projektovými manažery, sami jsou zkoušejícími v procesu certifikace. Lektoři mají rozsáhlé didaktické zkušenosti i poznatky z praxe, na kurzech jsou proto vhodným způsobem kombinovány teoretické poznatky a praktická cvičení. Klade se důraz na učení zážitkem, u nějž je nejvyšší pravděpodobnost dlouhodobého uchování poznatků.

ACSA ACSA je vzdělávací a poradenská organizace, která se zabývá výukou projektového managementu a soft skills již od roku Na trhu nabízí jedny z nejkvalitnějších služeb. ACSA obdrželo od SPŘ hodnocení Excellent prokazující vysokou kvalitu jeho výuky. V ČR mají toto hodnocení pouze 2 organizace. ACSA má akreditovány kurzy také u MV ČR (podle § 30 zákona č. 312/2002 Sb.).

ACSA – projektové řízení ACSA projektové řízení vyučuje a samo používá dle evropských standardů International Project Management Association (IPMA). ACSA se stalo garantem vzniku a rozvoje dobrovolné Skupiny mladých projektových manažerů (YPMG), která pod záštitou IPMA funguje v různých formách ve většině zemí Evropy. ACSA nejen realizuje projekty a školí v projektovém řízení, ale aktivně se podílí na rozvoji oboru v České republice.

Činnost ACSA v oblasti vzdělávání Pořádání seminářů a soustředění z oblastí:  Projektového řízení  Plánování projektů v MS Project Professional  Finanční plánování a řízení ve veřejné správě  Procesní řízení ve veřejné správě  Strategické plánování ve veřejné správě  Soft skills (komunikační dovednosti, time managment a další)  Time management aneb efektivita jednotlivce = efektivita úřadu  Úspěšná komunikace ve veřejné správě  Vedení porad pro úředníky  Ochrana autorských práv  Bezpečnost užívání informačních technologií  Legislativa a postavení studentů na VŠ  a mnoho dalších

Nabídka v rámci udržitelnosti Lokalita – Praha, Brno – Vaše město při větším počtu účastníků Specifické případové studie Kurz sestavený přímo pro Vás Rozsah Pětidenní kurz ve dvou blocích Čtvrtletní/půlroční opakování Minimální počet účastníků První termín! E-learning – Prezenční kurz Leden-březen 2013 První termín! E-learning – Prezenční kurz Leden-březen 2013

Kontakt Webová stránka: Telefon: Facebook: Kancelář: Údolní 53, Brno

Děkujeme za pozornost