Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku 2001. Prvním městem v Karlovarském.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Dotační možnosti pro obce a města
Člověk v tísni, o. p. s. Programy sociální integrace Projekt POLIS Mgr
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Farní charita Litomyšl
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Farní charita Prachatice
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Ing. Stanislava Správková
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Individuální projekt Karlovarského kraje. Financování: Financování: ESF – OP LZZ prioritní osa 4.3 sociální integrace a rovné příležitosti, oblast podpory.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Zdravotnický asistent, první ročník Sociální vyloučení Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Programy sociální integrace. Začátky společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku 2001 započala s nabídkou terénních programů ve městě.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
SOS dětské vesničky.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s. PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s.
SPOLEČNOST TADY A TEĎ o.p.s. Michaela Hirtová, Hana Moravcová.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Miroslava Bláhová, DiS. 1 NZDM RESPEKT 15+ KOTEC o. p. s. Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených obyvatel.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
PROGRAMY SOCIÁLNÍ INTEGRACE Pobočka Liberec ČLOVĚK V TÍSNI, o.p.s.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Programy sociální integrace
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková

Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském kraji, kde jsme začali poskytovat terénní sociální práci, byl Sokolov. Terénní pracovníci se zaměřovali na pomoc lidem ze sociálně vyloučených lokalit ve městě. Pracovali samostatně, řízeni centrálou v Praze. Terénní forma poskytování sociálních služeb umožnila pracovníkům zmapovat problémy klientů přímo v jednotlivých lokalitách.

Vznik pobočky Sokolov Zájem o terénní sociální služby se stále zvyšoval. Společnost Člověk v tísni proto zřídila v rámci Programů sociální integrace regionální pobočky v několika krajích, včetně Karlovarského. Pobočka Sokolov vznikla v roce Má samostatné vedení podléhající centrále v Praze. Počet zaměstnanců pobočky i lokalit, ve kterých působíme se stále rozrůstá. Roste také množství poskytovaných služeb.

Kde působíme Pobočka Sokolov má nyní již 16 zaměstnanců, z toho 12 pracuje s klienty. Terénní pracovníci začali vedle Sokolova působit v Rotavě, Oloví, Karlových Varech a Chodově. Od roku 2009 působí naši pracovníci také v Ostrově a Jáchymově. Na základě poptávky po našich službách plánujeme rozšiřování do dalších měst v Karlovarském kraji.

Jaké služby poskytujeme První poskytovanou službou byly Terénní programy. Služba se zaměřuje na jednotlivce starší 18 let. Terénní pracovníci pomáhají klientům řešit aktuální problémy z oblasti bydlení, zaměstnání, financí a mezilidských vztahů. Vzhledem k množství klientů se obvykle jedná o krátkodobou spolupráci. Od roku 2009 poskytujeme také Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Vedla k tomu snaha o souvislou dlouhodobou spolupráci s klienty a zaměření na rodinu a její problémy.

V rámci Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi jsme poprvé začali řešit rodinu jako celek. Zaměřili jsme se tedy na všechny její členy, včetně dětí a péči o ně. Terénní pracovníci, poskytující tuto sociální službu, pravidelně pracují s omezeným množstvím rodin. Spolupráce se uzavírá na šest měsíců a poté ji lze dále prodloužit. Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi mají za cíl dlouhodobě stabilizovat situaci rodiny. Snaha zaměřit se na rodiny v širším kontextu vedla ke vzniku dalších služeb.

V rámci programu Podpora vzdělávání jsme zavedli doučování dětí ze sociálně slabých rodin. Přímo v rodinách doučují děti proškolení dobrovolníci. Jejich úkolem je zapojit do doučování také rodiče a vzbuzovat v nich zájem o vzdělání jejich dítěte. Další činností, která má podpořit vzdělávání dětí ze sociálně slabých rodin je Karierní poradenství. To zatím probíhá na základních školách pro žáky osmých a devátých ročníků. Lektor jim pomáhá zamyslet se nad budoucím povoláním a možným dalším studiem.

Snaha o podporu sociálně slabých rodin s dětmi vedla ke vzniku další služby a tou je Klub matek, který byl v květnu otevřen v Sokolově. Matky zde tráví čas diskusemi, vzdělávacími semináři i kreativním tvořením. Jejich děti od tří do šesti let mohou od května v Sokolově navštěvovat Předškolní klub. Děti zde tráví čas podobně jako jejich vrstevníci ve školce. Děti ze sociálně slabých rodin většinou nechodí do školky a při nástupu do školy jim chybí základní znalosti. Předškolní klub má za cíl připravit děti na školní docházku.

Jak jsme financováni Do roku 2009 jsme čerpali finanční prostředky zejména od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Dále také od Karlovarského kraje a měst, kde jsme působili. Od roku 2009 jsme financováni téměř výhradně z Evropského sociálního fondu. Část prostředků čerpáme z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost díky Individuálnímu projektu Karlovarského kraje. Další část financí čerpáme z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

S kým spolupracujeme Terénní pracovníci spolupracují na zakázkách svých klientů s: různými odbory městských a obecních úřadů, kurátory, školami, pedagogicko-psychologickými poradnami, lékaři, soudy, probační a mediační službou, střediskem výchovné péče, českou správou sociálního zabezpečení, zdravotními pojišťovnami, majiteli nemovitostí, exekutory, bankami, nebankovními peněžními institucemi, jinými neziskovými organizacemi, atd.

Jak nás můžete kontaktovat Jan Němeček – ředitel pobočky Adresa: Nádražní 544, Sokolov Tel: Mgr. Kamila Lišková – koordinátorka služeb Tel: