Europe is Singing! Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Koordinátor projektu: Turecko, základní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
Advertisements

Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
CLIL Content and Language Integrated Learning
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Městská knihovna Sedlčany
ZŠ Rakovského v Praze 12.  Ve škole je integrováno 35 dětí cizích státních příslušníků  Nejpočetněji je zastoupena skupina vietnamských žáků  Dále.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ECVET v Programu celoživotního učení
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
COMENIUS PARTNERSTVÍ ŠKOL 2009/2011. NÁZEV PROJEKTU Učíme se pomocí dramatu, hudby a sportu.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
Socrates – Comenius 1 Matematika v našem životě Mathematics in our life.
COMENIUS Co si představit pod názvem projektu - A rainbow of cultures ? 2 roky rozvoje tvořivosti a myšlení žáků, prohlubování jazykových - IT.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Learning Educators Project Grundtvig 2 Learning Partnerships.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Zdravá škola.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Komunitní a otevřená škola
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
 program „Začít spolu“ (Step by Step) je realizován ve více než 30 zemích  v ČR od 1994 v MŠ, 1996 v ZŠ  pedagogický přístup orientovaný na dítě 
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Škola podporující zdraví Komunitní program WHO pro MŠ, ZŠ a SŠ v ČR od r Národní koordinační centrála v SZÚ Poslanecká sněmovna, Konírna
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
CLIL zkušenosti Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Program CZ07 – Spolupráce škol
Šablony OP VVV a podpora nadání
The stem engagement europe project
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Projekt ERASMUS
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Městská knihovna Sedlčany
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Pracovní stáž Malta 2019.
Transkript prezentace:

Europe is Singing! Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Projekt Comenius: COM-MP Projekt Comenius: COM-MP Partneři: SPŠE, Havířov, ČR Partneři: SPŠE, Havířov, ČR Polsko, základní škola: Szkoła Podstawowa Integracyjna nr 21, Koszalin Polsko, základní škola: Szkoła Podstawowa Integracyjna nr 21, Koszalin

Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Turecko Škola se 186 žáky se nachází v malém městě v oblasti, kde lidé žijí ve špatných ekonomických a sociálních podmínkách. Rodiče dětí jsou chudí farmáři nebo pastevci. Z důvodů špatné finanční situace 70% dětí nepokračuje ve studiu na střední škole. Z těchto důvodů děti nemají možnost poznávat nová místa a seznamovat se s jinými lidmi. Škola se 186 žáky se nachází v malém městě v oblasti, kde lidé žijí ve špatných ekonomických a sociálních podmínkách. Rodiče dětí jsou chudí farmáři nebo pastevci. Z důvodů špatné finanční situace 70% dětí nepokračuje ve studiu na střední škole. Z těchto důvodů děti nemají možnost poznávat nová místa a seznamovat se s jinými lidmi. Tento projekt by jim měl umožnit poznávání jiných kultur, odlišného způsobu života a prostředí lidí a dětí. Tento projekt by jim měl umožnit poznávání jiných kultur, odlišného způsobu života a prostředí lidí a dětí.

Primary Integration School No 21 Koszalin, Poland koordinátor: Tomasz Barczak koordinátor: Tomasz Barczak předešlý projekt: 2005, Comenius, European Culture and Art Source and Inspiration for Extra Value in Early Education předešlý projekt: 2005, Comenius, European Culture and Art Source and Inspiration for Extra Value in Early Education Koszalin je malé město na severním pobřeží Polska. Škola má žáky ve věku 6-12 let, mezi nimi některé, kteří vyžadují zvláštní vzdělávací péči, tudíž tam také pracují terapeuti a učitelé asistenti, kteří ve vyučování pomáhají učitelům nebo se dětem věnují zvlášť např. při rehabilitaci. Koszalin je malé město na severním pobřeží Polska. Škola má žáky ve věku 6-12 let, mezi nimi některé, kteří vyžadují zvláštní vzdělávací péči, tudíž tam také pracují terapeuti a učitelé asistenti, kteří ve vyučování pomáhají učitelům nebo se dětem věnují zvlášť např. při rehabilitaci.

SPŠE, Havířov, ČR. Koordinátor: Hana Brutvanová, žádné předcházející projekty v rámci vzdělávacích programů SPŠE, Havířov, ČR. Koordinátor: Hana Brutvanová, žádné předcházející projekty v rámci vzdělávacích programů Střední průmyslová škola elektrotechnická je zaměřená na Informační technologii a počítačové systémy. Navštěvuje ji 370 studentů, většinou chlapců ve věku 15 – 19 let. Po zkušenostech s prací se studenty si myslíme, že téma projektu je velmi dobré pro naši technicky zaměřenou školu, protože studenti se mohou rozvíjet a uplatnit i v oblastech života, jako jsou hudba, zpěv a jazyky. Naše hlavní úloha v projektu je jeho technická podpora. Střední průmyslová škola elektrotechnická je zaměřená na Informační technologii a počítačové systémy. Navštěvuje ji 370 studentů, většinou chlapců ve věku 15 – 19 let. Po zkušenostech s prací se studenty si myslíme, že téma projektu je velmi dobré pro naši technicky zaměřenou školu, protože studenti se mohou rozvíjet a uplatnit i v oblastech života, jako jsou hudba, zpěv a jazyky. Naše hlavní úloha v projektu je jeho technická podpora.

Europe is Singing! Popis projektu: Hudba je jeden z nejefektivnějších oborů, který se podílí na celkovém rozvoji osobnosti. Přestože se hudbě učí různými metodami, je to jazyk, kterému rozumí lidé po celém světě. Popis projektu: Hudba je jeden z nejefektivnějších oborů, který se podílí na celkovém rozvoji osobnosti. Přestože se hudbě učí různými metodami, je to jazyk, kterému rozumí lidé po celém světě. Cíl projektu: Cílem spolupráce škol je vytvořit obecnou metodu vyučování hudbě, prostřednictvím které mohou studenti spolu s učiteli rozvíjet své poznatky o hudbě. Cíl projektu: Cílem spolupráce škol je vytvořit obecnou metodu vyučování hudbě, prostřednictvím které mohou studenti spolu s učiteli rozvíjet své poznatky o hudbě.

Europe is Singing! Další cíle: Další cíle: - poznávání jiných vzdělávacích systémů a kultur - navazování přátelských kontaktů a vytváření porozumění v rámci partnerských zemí - hlubší porozumění jednotlivým hudebním stylům - adaptace znevýhodněných žáků do společných aktivit spojených s hudbou - uvědomování si podobností a rozdílů jednotlivých zúčastněných zemí - rozvoj skutečné komunikace a spolupráce mezi partnerskými zeměmi - motivace a podpora žáků a studentů ve studiu cizího jazyka - vedení a rozvíjení potřeby žáků a studentů k poznávání hudby a další.

Europe is Singing! Hlavní témata projektu: hudební styly celého světa a hudba partnerských zemí Hlavní témata projektu: hudební styly celého světa a hudba partnerských zemí Obsah projektu: 1.rok: studium 10 hudebních stylů prostřednictvím poslechu, tvorby prezentací, písemných prací, zpěvu a hry na hudební nástroje. 2.rok: lidová hudba, kultura a historie partnerských zemí Obsah projektu: 1.rok: studium 10 hudebních stylů prostřednictvím poslechu, tvorby prezentací, písemných prací, zpěvu a hry na hudební nástroje. 2.rok: lidová hudba, kultura a historie partnerských zemí

Příklady uskutečněných úkolů a produktů: vytvoření společné webové stránky: vytvoření a zhodnocení dotazníku pro studenty ke zjištění jejich postoje k hudbě a znalostí o hudebních stylech vytvoření nástěnky s informacemi o průběhu projektu ve škole uspořádání soutěže o vytvoření loga mezi studenty každý měsíc věnovaný studiu jednoho hudebního stylu každý měsíc vydání jednoho čísla časopisu o událostech v projektu a hudebních stylech soutěž v písemné práci na téma: Co pro mne znamená hudba?

Příklady uskutečněných úkolů a produktů: předvedení prezentací vytvořených studenty na hudební témata v rámci vyučování předvedení prezentací vytvořených studenty na hudební témata v rámci vyučování zaslání vánočních pohlednic hudebníků školy, vzorků písemných prací a fotografií poštou do obou zemí zaslání vánočních pohlednic hudebníků školy, vzorků písemných prací a fotografií poštou do obou zemí uskutečnění koncertu pro všechny studenty a učitele školy s účastí pozvaných hostů uskutečnění koncertu pro všechny studenty a učitele školy s účastí pozvaných hostů umístění informací o projektu na školní webovou stránku umístění informací o projektu na školní webovou stránku uveřejnění článku o projektu v místních novinách, předání informace o projektu na radnici města Havířova uveřejnění článku o projektu v místních novinách, předání informace o projektu na radnici města Havířova

Uskutečněné mobility: Uskutečněné mobility: Koszalin, Polsko. Všichni partneři, celkem 24 mobilit a asi 12 střídavě přítomných polských učitelů Koszalin, Polsko. Všichni partneři, celkem 24 mobilit a asi 12 střídavě přítomných polských učitelů Naše účast: 8 učitelů a 4 studenti, kteří se aktivně podíleli na práci na projektu před schůzkou i po ní Naše účast: 8 učitelů a 4 studenti, kteří se aktivně podíleli na práci na projektu před schůzkou i po ní

Začlenění projektu do vyučování: jazyk anglický: všechny učitelky anglického jazyka, jazyk anglický: všechny učitelky anglického jazyka, v rámci výuky se jednotlivé skupiny studentů věnovaly podrobně zvolenému hudebnímu stylu formou poslechu vybraných písní nebo skladeb, následně rozdělením úkolů mezi jednotlivce při tvorbě prezentací a umístěním získaných informací do časopisu v české i anglické verzi jazyk český: výpomoc paní učitelek s psaním písemných prací a zpráv jazyk český: výpomoc paní učitelek s psaním písemných prací a zpráv informační technologie: tvorba videí a prezentací informační technologie: tvorba videí a prezentací průmyslové výtvarnictví: náměty na loga, tvorba plakátů k akcím, tvorba nástěnky průmyslové výtvarnictví: náměty na loga, tvorba plakátů k akcím, tvorba nástěnky

Europe is Singing! Hodnocení projektu: výborná spolupráce všech zúčastněných učitelů a paní knihovnice výborná spolupráce všech zúčastněných učitelů a paní knihovnice výborná komunikace s polskými kolegy výborná komunikace s polskými kolegy zapojení velkého počtu studentů zapojení velkého počtu studentů psychická i fyzická podpora některých dalších učitelů psychická i fyzická podpora některých dalších učitelů motivace studentů k učení se jazykům i k předvedení svých dalších schopností kromě těch technických motivace studentů k učení se jazykům i k předvedení svých dalších schopností kromě těch technických oživení života ve škole oživení života ve škole motivace ke zlepšení práce se studenty a rodiči motivace ke zlepšení práce se studenty a rodiči možnost poznat jiné země a seznámit se s prací kolegů na zahraničních školách možnost poznat jiné země a seznámit se s prací kolegů na zahraničních školách radost ze společného prožitku radost ze společného prožitku