Středisko informací a poradenství ČSVTS CZ 04.3.07/4.1.02.3/0377 Český svaz vědeckotechnických společností Hospodářská komora hl.m.Prahy Ing. Pavel Čihák,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Advertisements

Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Pravidla publicity projektu
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
CZ / /0317 – Pražská firemní fakulta eLearningu Czech Efficient Learning Node, o.s. HKČR, APM, ČSSI Michal Zálešák, ,
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Hospodářská komora hl. m. Prahy Diskusní setkání s podnikateli Úřad Městské části Praha února 2008.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
CZ / /0369 HARBOUR centrum pro poradenství v řízení lidských zdrojů a tvorbě projektů PERSONA GRATA v.o.s , Vodičkova.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Síť podpory dalšího vzdělávání ve zdravotnické telematice a eZdraví CZ / /0013 MEDTEL o.p.s. 1.LF UK Praha, OMI ÚI AV ČR, Hospodářská komora.
CZ / /0366 Komunikační poradenské centrum CEPROS Žadatel: CEPROS, o. s. Partneři: NRZP, ERC-Č kontaktní osoba: Josef Ježek, mobil: ,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora inovací Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0322 Strojírenská technologie v malých a středních firmách Žadatel: ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav strojírenské technologie Partner.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Závěrečná konference projektu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

Středisko informací a poradenství ČSVTS CZ / /0377 Český svaz vědeckotechnických společností Hospodářská komora hl.m.Prahy Ing. Pavel Čihák, MUDr.Mgr. Petr Struk Ing. Milan Dezort LOGO zadatele Male ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

2 1 Zaměření projektu Projekt řeší následující problémy nedostatečnou informovanost malých a středních podniků (MSP) o možnosti čerpat podporu z rozvojových programů ČR a EU, nedostatečné znalosti projektového řízení, taktiky a administrace předkládání návrhů na projekty Cílem projektu je především poskytnout zaměstnavatelům a zaměstnancům pražských MSP, členům ČSVTS, Hospodářské komory hl.m. Prahy (HKP) znalosti, které jim umožní efektivní zapojení do národních rozvojových programů a do programů spolufinancovaných ze strukturálních fondů EU Poskytnout Zdůvodnění potřeby veřejných prostředků - vztah podnikatelského (privátního) a veřejného zájmu na projektu

3 rozvíjet informační, poradenský a vzdělávací potenciál ČSVTS a HKP poskytnout speciální a projektové poradenství pilotnímu vzorku klientů z cílové skupiny vytvořit neformální, účelně kooperující síť konzultantů v ČSVTS a HKP Splnění cílů projektu přispěje k efektivnímu zvýšení čerpání prostředků ze strukturálních fondů EU podnikatelskými subjekty a k rozvoji podnikatelského sektoru v ČR

4 2 Cílové skupiny Pražské MSP a samostatně výdělečně činné osoby získají přehledné a aktuální informace o podnikatelském prostředí a o možnostech podpory z národních zdrojů a rozvojových programů EU, budou pro ně organizovány semináře, speciální a projektové poradenství, konzultace a asistence podávání projektů Členské organizace ČSVTS a HKP získají mimo shora uvedených přehledných a aktuálních informací možnost uplatnění svých poradenských a školitelských kapacit v rámci projektových aktivit Široké veřejnosti budou nabídnuty příležitosti dalšího vzdělávání

5 3 Typy činností Zřízení střediska informací a poradenství (SIP) – informační a projektové kanceláře Systém multimediální prezentace SIP ve vestibulu budovy ČSVTS Kolokvium za účasti zástupců ČSVTS, HKP a zástupců podnikatelské veřejnosti Semináře SIP ČSVTS pro podnikatelskou veřejnost Metodiky šesti základních oblastí týkajících se návrhů projektů a projektového řízení Návrh koncepce poradenství a vzdělávání Proškolení pracovníků ČSVTS v přípravě projektů

6 4 Vnitřní postupy řízení Projekt bude řízen a garantován tříčlennou Koordinační radou tvořenou zástupci členů konsorcia – garanty. Projekt bude realizovat tým vedený projektovým manažerem. V týmu dále budou asistenti projektu a odborní konzultanti. Projektový manažer odpovídá za koordinaci a řízení prací na projektu, vede kompletní projektovou dokumentaci a předkládá pravidelné čtvrtletní monitorovací zprávy o průběhu projektu a dosažených výsledcích a výstupech. Koordinační rada provádí kontrolu kvality řešení projektu, jeho termínové plnění a monitoring.

7 5 Zajištění publicity Projekt využije ke své propagaci stávajících komunikačních prostředků cest členů konsorcia ČSVTS a HKP. Byly vytvořeny webové stránky projektu www…… Služby projektu budou inzerovány jak v hromadných sdělovacích prostředcích tak i v odborných, profesních a místních médiích. Lay- out inzerátů bude mít jednotný charakter a bude využit i při tisku informačních letáků. Konsorcium využije k prezentaci svých četných a těsných kontaktů s představiteli různých seskupení MSP. Ve spolupráci s těmito seskupeními budou od XI/2006 jako součást projektu pořádány semináře, seznamující širší skupinu zájemců ze všech cílových skupin s projektem. K propagaci projektu přispějí i osvědčené akce HKP a ČSVTS.

8 6 Výstupy a výsledky Výstupy (podpořené osoby / organizace) Výsledky (počet podpořených organizací, počet podpořených (proškolených) osob, nově vytvořené produkty) Hlavní vytvořené produkty – informační videoprogram, prezentační panel se širokoúhlou projekcí, 8 vzorových osnov ke každému typovému semináři vč. sylabů, 6 metodik, koncepce vzdělávání a poradenství Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY ORGANIZACE 0503 PRODUKTY 0140

9 7 Další Výstupy/výsledky Horizontální Témata, Partnerství Další výstupy/výsledky projektu Koncepce poradenství ČSVTS Koncepce vzdělávání ČSVTS Horizontální témata Poradenství a semináře projektu usnadní uplatnění podnikajících žen, zejména těch, které pečují o děti či jiné závislé osoby. Projekt se zaměřuje i na podporu udržitelného rozvoje a energetiku formou seminářů a příslušného speciálního a projektového poradenství.

10 Při seminářích a vzdělávacích akcích budou využity nové prezentační formy, charakteristické pro informační společnost, zejména prvky a postupy e-learningu. Projekt podpoří místní iniciativy prostřednictvím poradenství a vzdělávání všem zájemcům z MSP Partnerství Partnerství při organizaci seminářů a vzdělávacích akcí Partnerství při tvorbě metodik Partnerství při realizaci multimediální prezentace

11 8 Doporučení pro další programovací období Nejzajímavější činnosti z hlediska inovativnosti a přenositelnosti Spojení poradenských a vzdělávacích kapacit institucí z nichž jedna je primárně zaměřená na oblast vědeckotechnického rozvoje a inovací a druhá na podporu podnikání Aktivizace stávajících ne zcela využitých kapacit pro speciální poradenství a vzdělávání Transfer teoretického know-how do praktické podnikatelské reality Distanční formy vzdělávání – e-learning a technologická demonstrace

12 Náměty na zlepšení monitoringu a koordinace stávajících projektů – urychlení kontrolního procesu Náměty na zjednodušení a zlepšení budoucích procesů - snížení počtu monitorovacích zpráv zdokonalení SW