Hnutí Skinhead Mazaná, Neumanová C2A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JACOB.
Advertisements

Vypracovala: Klára Svatoňová, 2.B
Základní oblečení hasiče k zásahu
POP ART Daniela Kubáňová.
Zde jsou jedny z našich plesových, poněkud výraznějších šatů. Hodí se na plesy a jiné slavnostní události. Počítejte s tím,že budete hodně výrazná. Tyto.
Projekt HIP - HOP 7. B.
Název Dělení moderní hudby
Historie hnutí Skinheads
 Narodil se v Indianě  Pocházel z 9 sourozenců  Propagoval pop a taneční soul  Zemřel v Kalifornii.
VÝVOJ ČESKÉ POPULÁRNÍ HUDBY
Fashion Group 3.C Móda za totality. Obsah 1) Bony a Tuzex 2) 60. léta 3) 70. léta 4) 80. léta 5) Kosmetika 02.
Vývoj politické mapy světa
AMERIKANIZACE.
ROMANTISMUS (Přibližně 19. století).
Klára Motlíčková, KVARTA
Americká hudba Petra Kloudová.
Vývoj populární hudby ve světě po roce 1980
Weissová, Krejcarová C2A
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_5660_NES
J-POP Adéla Felcmanová. J-pop = Japanese pop Počátky sahají až do 60. let Všeobecně se rozšířil v 90. letech.
Pavel Adam.  Free Jazz  Přístup k Jazzové hudbě, který vznikl kolem 50. až 60. let, i když se free jazz značně liší.  Společným rysem byla nespokojenost.
Schéma počítače a Moorův zákon
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Běžný život ve starověkém ŘECKU BYDLENÍ, BYDLENÍ, OBLEČENÍ OBLEČENÍ RODINA RODINA ÚČESY ÚČESY STOLOVÁNÍ STOLOVÁNÍ.
Funk Denisa Zouharová.
VY_32_INOVACE_3D.9.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Nova uniforma. Je pravda, ze se meni uniforma? Udelali jsem male zmeny, abyste meli vice moznosti vyberu: Muzete nosit bile triko s limeckem (s golierikom)
Barokní móda.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Téma hodiny: Jamajka Předmět: Zeměpis Ročník: 2. ročník
Co se dozvíme? Úvod – „Děti květin“ Projevy skupiny Cestování
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Bo ř ek Králík.  50. léta 20. století v USA  vytvo ř ili ho Afroameri č ané  objevil „ č ernou“ muziku pro bílé Ameri č any a Evropany.
© Roman Martiš.
Disco Barbora Králová.
Wolfgang Amadeus Mozart Jeho doba - 18.století. Politika  klasicismus (2. polovina 17. stol. a 18. stol.)  umění klasicismu ovlivňovala politická a.
Šalmaj.
Tereza Kratochvílová c2B
Hudba 20. století 1. polovina 20. století.
Matěj Trakal já a můj život. Já,já, já, jenom já.
Referát do HV VIKTOR ČANĚK
Blahová Pavlína, Kvarta
Subkultura Petr Machala.
Vývin skinheads 50. Léta – Teds – „milujeme rock and roll a gel, vlasy máme s esíčkem“ 60. Léta – Mods – „hrajeme si na mafiány a jezdíme na vytuněných.
Música Musik Music Hudba. Rock Rock je souhrnný pojem pro mnoho hudebních žánrů. Jako nástroje se nejčastěji používají kytara, baskytara a bicí, ale.
Vlasy se ostříhaly plastickým střihem, seřezáváním směrem do obličeje.
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce.Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Hudební výchova – 8. ročník TÉMA: Punk, reggae,
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_13_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : 90. LÉTA V ČESKÉ.
Móda krátkých vlasů 30. léta Třicátá léta jsou charakteristická ondulací železem a rozvojem termické preparace Josef Mayer- zdokonalení termické.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/11
SUBKULTURY   Skalský Dvůr
Jazz a swing v české hudbě
Gotika Bolfíková Nikola.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
70. A 80. léta v rocku AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Reggae Patrik Šípek, kvarta.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_14_PUNK Dějiny hudby 8. ročník
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_16_REGGAE_A_SKA Dějiny hudby
Lucie Ivachňuková Lucie Houdková
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/17
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Druhá polovina 19. století (druhé rokoko)
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce. Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
Heavy metal léta Ramones Heavy metal (zkráceně rovněž „metal“) je druh hudby, [1] který se jako vymezený hudební styl objevil na přelomu 60. let.
Завод за унапређивање образовања и васпитања
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Transkript prezentace:

Hnutí Skinhead Mazaná, Neumanová C2A

Skinheads Skinheads je označení pro subkulturu nebo skupinu lidí vyznávající a praktikující určitý životní styl a směr. neměli žádné politické cíle snažili se odlišit od bohaté části populace Jamajka 50. léta 20. století přesun do Velké Británie- žádný politický směr Skins se postupným vývojem rozdělili na několik skupin. Některé z nich přetrvávají dodnes (Mods, S.H.A.R.P., Skunks)

Znaky vyholené hlavy tvrdá muzika, pití piva, řádění na fotbalových stadionech i mimo ně útoky na hippies, homosexuály nebo pákistánské přistěhovalce

Mods (Modernisté) Na počátku 60. let Jejich styl se vyznačoval hlavně krátkými vlasy a drahým oblečením (obleky atd.). Holdovali soulové hudbě a jízdě na scootrech. Jejich nepřáteli byli příslušníci Rockové subkultury. V polovině 60. let však odešla většina mods k hippies, a zbylí drsnější mods vytvořili na konci 60. let tzv. Hard Mods.

Typické poznávací znaky Účes muži - vyholená hlava ženy - „feathercut“ Oblečení kostkované košile s krátkým či dlouhým rukávem americké vojenské bundy pilotů, džínové bundy dělnické kalhoty, maskáčové kalhoty těžké boty, farmářky

Hudba v prvopočátcích - ovlivněna jamajskou kulturou setkávání na koncertech reggae kapel reggae kapely složené z Mods a Rude boys legenda Skinhead Moonwalk -> taneční projev „skinhead moonstomping„. Blitz, Skarface, Orlík, Honorace https://www.youtube.com/watch?v=_YldQMHc1g0

Děkujeme za pozornost

Zdroje http://skinhead.name/ 27.10. 2014